8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 135
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
  • Велико Търново
Аз забелязвам, че колкото по-дълго продължава дистанционното обучение, толкова повече концентрация и мотивация губи моята дъщеря. Това отчитат и докладите на учителите - докато бяха в училище, била активна, задавала въпроси, вземала участие, а откакто са на дистанционно мълчи като риба - ако я питат, отговаря, иначе мълчи. В някаква апатия е изпаднала и се чудя ваканцията как да я разведря...чак се плаша от липсата на желание за каквото и да било - преди рисуваше, свиреше на китара, спортуваше, сега - нищо  не й се прави. Изпадам в тих ужас от вероятността да ги оставят вкъщи до пролетта...

# 526
Поне са ви наблизо и знаете какво се случва, моят се е усамотил на горния етаж и нямам представа какво прави. Качвам се понякога, много чисто ми се струва всичко. Подредено, няма разхвърляни тетрадки. Твърди, че по всичко пише в един скицник...
Класната периодично ни пише за някои деца с проблеми във включването, досега не го е споменала, само за един час има забележка.
Доня, много сте готини!
Сиска, браво на детето.

# 527
Честито на Мария007!
Поздрави за шетливата Моника. Предполагам че ще ни зарадва с ново джуджешко попълнение.

Аз забелязвам, че колкото по-дълго продължава дистанционното обучение, толкова повече концентрация и мотивация губи моята дъщеря. Това отчитат и докладите на учителите - докато бяха в училище, била активна, задавала въпроси, вземала участие, а откакто са на дистанционно мълчи като риба - ако я питат, отговаря, иначе мълчи. В някаква апатия е изпаднала и се чудя ваканцията как да я разведря...чак се плаша от липсата на желание за каквото и да било - преди рисуваше, свиреше на китара, спортуваше, сега - нищо  не й се прави. Изпадам в тих ужас от вероятността да ги оставят вкъщи до пролетта...
Много е различен начинът, по който учат и функционират въобще хората.
Затова е вредно да се изпада в дълговременно ДО и е изключително необходимо редовно тръгване на училище още след Нова година, като по места се включват на ДО и то само при наличие на много болни ученици и/или учители.
Не гледам изобщо от моята камбанария. Както вече споделих, моят ученик в момента е по-ефективен, като обучение - само за днес Школо ми отчита 3 шестици. Но отчитам многобройните негативи и за него, и за останалите, за които пък ДО се отразява изцяло неблагоприятно. И тази продължителност е пагубна, а ако продължи още по този повсевместен начин, за доста хора ще е фатална.

# 528
Честитооо за Мария 007! А може ли да видим БиЖу?

# 529
  • sofia
Браво, Мария! Голяма късметлийка си👍

# 530
  • Велико Търново
Сис, браво на Божидара! Имате много поводи да се гордеете с нея, не й се карай! Wink

# 531
Точно така, Judy!
Според Моника,  винаги трябва да имаме право на още един шанс, но не винаги го получаваме.
Та, Моника изтегли още един печеливш и това е:

# 532
Честито на Мария! Късметлийка. Simple Smile

# 533
Честито на Maria! Очакваме снимка с БиЖу Wink

Честито и на denyil!

Браво на Моника. Много мило Sparkling Heart

# 534
Супер, браво на късметлийките!

# 535
  • Някъде в Европа...
Аз забелязвам, че колкото по-дълго продължава дистанционното обучение, толкова повече концентрация и мотивация губи моята дъщеря. Това отчитат и докладите на учителите - докато бяха в училище, била активна, задавала въпроси, вземала участие, а откакто са на дистанционно мълчи като риба - ако я питат, отговаря, иначе мълчи. В някаква апатия е изпаднала и се чудя ваканцията как да я разведря...чак се плаша от липсата на желание за каквото и да било - преди рисуваше, свиреше на китара, спортуваше, сега - нищо  не й се прави. Изпадам в тих ужас от вероятността да ги оставят вкъщи до пролетта...
Бисквитка, не се притеснявай! У дома отдавна е така..Аз дори се радвам, че играе игрите на пц & защото там вкарва плам 😁 и добре, че е колелото...Направо не мога да си представя децата, които не излизат сега, как понасят това стоене вкъщи...
Сис, браво на Божидара! Много ти се радвам на строгостта и неотстъпчивостта, с която ги възпитаваш...
Честиито на късметлийките! 😃

# 536
  • София
Честито на късметлийките Мария и denyil:)
Не мисля, че има родител, който гори от желание да си наказва детето нито като малко, нито като по-голямо, но когато вижда, че нещата не вървят в правилната посока мерки трябва да се вземат. И аз искам да мога да кажа, че с един разговор проблемите се изглаждат, но уви не става така - кима ми се насреща и после следва игра на компа. Изпържват им се мозъците с това нон-стоп висене без значение дали става въпрос за учене или за игра.

# 537
Няма да е лесно и през следващите няколко години. Това са деца в пубертет, трудно е да се намери правилната формула.
П. П реших да го проверя какво прави- учи по френски. Само с учебник обаче, не се преборих да пише думи.

# 538
Ихаааааааааааа, имам си БиЖу Gift Heart
Бисе, таз прекрасна Моника я обичамммммммм!
Май за първи път печеля нещо от томбола. Много съм щастлива! Благодаря!

# 539
С един разговор не се решават най-често проблемите. С наказание на голямо дете обаче - най-често също.
Има нерешими проблеми.
Има такива, които се решават по начин, по който не сме предполагали.
Въобще не всичко зависи от нас. И ние не можем да направлявеми изцяло собствения си живот, ка-моли този на някой друг, вкл. на децата си. Обаче доколкото зависи от нас, решенията най-често се коренят в постоянно упражнявани целеви методи, които не са свързани с "тояга". Особено при големи деца. Тя най-често или насочва по друг път, различен от целения, или направо създава нови, каквито не сме и подозирали.
А че е вредно това продължително висене - така е, за всички е вредно. Едни го осъзнават, други - не, но вредите са си налице при всички. И с наказание на децата нищо няма да направим. Те просто трябва да си водят нормалния живот. Както и всички останали.

Общи условия

Активация на акаунт