8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 146
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Телевизия не гледам, защото твърде много уважавам кръвното си налягане. Joy

Аз най-много се дразня, че винаги до сега се гледа половинчато на разрешаването на проблема с ПО (фокусът е само и единствено върху самото училище). Никога до момента не съм чула някой да обсъжда какви мерки ще се вземат в градския транспорт за да се намали струпването на хора на едно място, затворени в превозно средство. Някак си тази тема се пропуска така в пространството, все едно са изобретили телепертирането и видите ли, ей сега ще ни го съобщят като решение на проблема... Поне да кажат как ще се осъществява телепортирането - с шут в гъз@, с десен прав, с какво?!
Ама няма да се ядосвам... Няма смисъл. Седя, пия си кафето и си викам наум: "омммммм".

Успех на участниците в томболата! Нека БиЖу-то си намери точния притежател! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 09:48 от шмърциплянку

# 511
  • София
Работи от миналия четвъртък аутлетът. Още не съм ходила, всеки ден се каня и не успявам да стигна с малкия, нищо,ме ми е през улицата Blush .

# 512
  • Велико Търново
Бисе, чакаме с нетърпение късметлийската ръка на Мони кого ще изтегли Kissing Face
Моята дъщеря тази сутрин и тя с класно по английски, и като я видях, че в 7.55 тепърва си мие очите, а в 8.00 започват и ми прилоша. Значи, колкото аз съм притеснителна във важни моменти и място не мога да си намеря, тя е пълна противоположност - волско спокойствие и това е. Така беше и по изпитите, така е и по предстоящи контролни и изпитвания, то хубаво, ама то нейното ми идва в повече. Побързах да тръгна за работа, за да не си покачвам още кръвното. Ще я видим какви ще ги сътвори накрая...

# 513
  • София
Нашите имат много як проект по японски, който ще продължи през цялата година. В padlet трябва да качват всяка седмица по 2 снимки свързани с Япония и да напишат кратък текст (3-4 изречения) на японски и български за снимката.

# 514
О, Бисквитка, аз моят го будя в 8 без пет сутрин и тръгвам за работа. В 8.00 си е на компа и е почнал училище. Пет минути са напълно достатъчни да се измие и да посети 00, да отвори и да се логне. Винаги в 8.00 е стартирал - виждам го, понеже му казвам след 5-10 минути "чао" и тръгвам. И класнА, и контролни, и изпитвания е правил първи час. Никакъв проблем не е точно това. Проблем би бил налице само ако не се готвил.  Smile Ако е готов и в кревата да го изпитват - ще се оправи.
Днес видях, например, че имаха философия първи час, когато влизах да му наръчам нещо и да му кажа, че тръгвам. Изпитваха го и изчаках да го приключат, за да си снеме слушалките и да му кажа каквото имам там на ума. Сега виждам, че в школото вече има и нанесена оценка. Справил се е отлично, въпреки първия час. Пъргава работа са тия хора!:laughing:
За моя е важно да не става преди 8 без пет. Направо му е въпрос на чест!

Сиска 79, за мен е непрофесионално това отношение.
Хората могат да защитават всякакви тези. Въпросът е как го правят, не какви са им тезите и доколко оценяващият е съгласен с тях.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 11:46 от Judy

# 515

Изяде първия си звучен шамар-имала да прави презентация по английски за катастрофата с лейди Даяна.Божидара защитила тезата, че според нея не е инцидент, а е подготвено.Учителката казала, че един интелигентен човек не може да смята така, но Божидара се е обосновала.Беше много ядосана, дори рева от яд, но каза, че тя няма да говори това, което иска да чуе отсрещната страна без значение кой е отсреща.
Без да оспорвам правото на лично мнение и отношение, само предполагам какво е искала да каже учителката-че щом пред нея стоят интелигентни хора, очаква се да не градят мнение ворху конспиративни теории. Които всъщност са доста опасни с умелата си манипулативност.
Но само мога да предполагам.
Иначе, наистина са недопустим квалификации към деца.
Моят син често се затруднава по АЕ заради фактите, особено свързани с него. И имаме един лаф"Пиши както искаш, никой не очаква да попълваш клетвена декларация и няма да ти търси отговорност". За мен е важно усвояването на езика, а не толкова истинността. В случая предполагам учителката да е имала добри намерения(аз все първо търся положителното), но се е престарала.

Успех в томболата и благодарности за организацията, имаше нужда от малко веселба!

# 516
Точно защото факторът градски транспорт не е повсеместен, съм "за" да си решават по места как и кога ще се връщат присъствено в училище. Аз съм в областен град, но малка част от учениците ползват градски транспорт. То като стигаш за 30 минути максимум пеша, какъв е смисълът да чакаш на спирка, да се друскаш в автобуса, пак да вървиш и накрая пак ти е отнело 30 минути придвижването.

Моите започват наборът в 7:30, дребният в 7:35. Около 7:10 ги будя. Няма как да не станат и кучето тогава започва да лае нетърпеливо за разходката си. Мотаят се десетина минути полуспящи между баня и кухня и се опват пред компютрите.

# 517
  • о`майна лунна нощ е
Ще му ги върна, няма начин. Ама ме е яд, че когато говоря, слуша внимателно, взира се в мен с разбиране и влажен телешки поглед, който казва "Да, майко! Ти си права, точно така е! Ще се старая, ще уча ... ще ... да .... ще .... ще .." и винаги става така. Като му подготвя нещо и само чакам добрия резултат, се дъни здраво. Като му отнема нещо или го огранича - до часове, да не кажа минути е направил нещо хубаво, постигнал е добър резултат и пр. Това колело се върти така вече 14 години. Хващате ми мисълта, нали - ще му ги дам и до ден ще е нацвъкал нещо.

# 518
  • Велико Търново
Така девойката е със 100 от 100 на класното.
У дома конспирациите са на почит-баща й има хиляди книги, които вече не се събират и ще ходят в моя апартамент.Достатъчно интелигентен, умен и доказал се е в своята сфера.Аз не се меся както съм казвала в учението, припомних сама, че в този живот ще има много хора, които няма да я харесват, няма да са на нейното мнение, ще има такива, които ще се мъчат да я спънат, но това е -борба.

# 519
TуиГ, аз затова като прибера, прибирам за дълго време. На компютъра в момента само му се бърше праха, мониторът е вдигнат над гардероба, а младежът се звери в 15'' лаптоп.
 Хванах  го да играе извън разрешеното време. Още не можем да установим как се беше сдобил с паролата и си беше разрешил геймърския профил. Там за изобретателност има отличен!   
Е сега гледа филми, тъпи клипчета и си дърдори със съученици, които май също са наказани или просто не са геймъри.  Има и плейстейшън, и лаптопа има сили за игрите, но не го кефи да играе на тях, а и сякаш се самонаказа.
Дори дума не отваря да му го върна за ваканцията и аз си трая, не се натискам.
Междувременно слушалките му се счупиха, та му върнах геймърските, мишката и тя даде фира, та си е с геймърската. Тренира на сухо.

За LCW outlet моля да докладвате как са цените. Преди 3-4 години майка ми ходи на гости в Турция на нейна приятелка от детинство. Та там я бяха завели в такъв аутлет и звъни  - Казвай размерите на детето, че дънките са по 10лв, а пуловерите по 7-8. Върна се с една торба дрехи за внука, По три номера беше купувала, за 2-3 години имаше. Доядя ме, че не я питах дали има и лятна стока, че да накупи и къси панталони. Виж за тениски сама се беше сетила.  Simple Smile
Като умаляха и като дадох 45 лв за супер слим дънки от H&M ми се ревеше..
Сега пак купувам много неща от тях,  добре че в мъжката номерация имат тесни кройки.

# 520
  • София
Туиг, с моя деветокласник е така. Няма оправия, а виждам , че може и за това ме е яд. В момента ДО за него е в хола при мен и пак го изпускам. В някои часове нарочно го карам да пусне и аз да слушам, но варианти за разсейване винаги се намират - я котка ще гали, я странично чат. Най се дразня като реши по време на час да стане и да сипе вода в голямо шише или да се завре в тоалетната, а междучасията са за да си чати с някой. Имаше дори период, в който си чатеше "по работа" с някой, а при въпрос "защо" не го прави след училище - другият не можел тогава, защото бил на училище Smiling Imp . Все още не му увира съвсем главата, а лятото става на 16. Пожелавам ти успех! Ако откриеш лечение, ще те помоля да го споделиш Wink

# 521
Ама вие сте големи церберки...HugКакво сте се вторачили толкова. Вие във всеки час в училище ли сте били на 100%, не само тялом, но и духом? Не казвам, че не трябва да се внимава, ама ми се струва, че се престаравате Simple Smile

# 522
Моят човек пък с дистанционното се съсредоточава по-добре. Той се разсейва повече в клас от страничните шумове, кой какво казал и направил. Сам си го е преценил и сме го обсъждали и миналата, и тази година.
Вкъщи си стои и слуша и това, че докато учителят говори или участва само този, когото изпитват, а микрофоните на останалите са заглушени, за него е добре. Брат му е у нас сега, дойде си за Коледа и го знам и от него, и от учителите, които до момента нямат забележки, напротив - имаме похвали в Школо и добри оценки. А и младежът няма навика да лъже, защото аз пък нямам навика да наказвам и да мрънкам. Спокойно споделят всичко. От към учене, като оставя намаленото време за обучението по език и по-малкия обем материал, така за моя поне е по-добре по негови думи. Наспива се и работи много по-целенасочено. Има повече възможности за планиране на времето самостоятелно. Но си има негативи откъм загуба на реални контакти и обективност на проверките. Така няма как да се кара до безкрай.
Приемам и това, че сега ползва ДО и като тренировка за напред, защото, така или иначе, ученето и работа стават все по-самостоятелни и зависими от него, самия.

Ама вие сте големи церберки...HugКакво сте се вторачили толкова. Вие във всеки час в училище ли сте били на 100%, не само тялом, но и духом? Не казвам, че не трябва да се внимава, ама ми се струва, че се престаравате Simple Smile
За децата е най-вредно това. Достатъчно са големи сами да се учат да си разпределят  времето и приоритетите. Аз не си представям да наказвам 14+годишен човек вече.

# 523
Ама верно сте големи цербери, как сърце ви дава да ги наказвате? Та това са деца, човечета. Аз съм на мнение, че с лошо не може да се постигне добро. Не мисля, че с наказание се постига по-добър резултат отколкото с разговор. Дори и привидно да има резултат, не вярвам, че цената не е да се отдалечи от родител, да спре да е честен с родителя.

# 524
И такаааа, Моника изтегли късметлийката от томболата!

Честито, Мария!❤😍
Жуже да ви донесе много, много чудеса!

Обаче, Моника има изненада за вас!
След малко ще я споделя😉

Общи условия

Активация на акаунт