8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 107
  • 768
  •   1
Отговори
# 705

Мерси.
Ударих рамо и аз, изцяло подкрепям написаното, същото изразявам като мнение от октомври, тази година.
Крайно е време да се действа организирано.
Даже съм склонна да предложа в социалните мрежи отписване на децата от училище, които така или иначе не го посещават вече близо година с малко прекъсване и преминаване към самостоятелни форми, ако продължат да издевателстват над образованието и социалните им контакти след края на първия срок. Просто прекаляват. Айде вече някой друг да носи отговорността и негативи от цирка, стига са били основно децата и работещите им родители. Който иска - да върви да се ваксинира. Слънцето обеща ваксини през януари. Нали поръчало им било на желаещите вече. Да се оправят с него, да взимат и да си слагат там и да приключваме.
Който иска и неимоверно натиска - от пролетта още има възможност да си запише детето ДО. Да си затваря собственици деца с години и дори пожизнено, ако ще. Останалите не са му криви за личните проблеми.
Стига толкоз сме вървели всички по гайдата на единици. Не родителите само, и учителите на детето ми не желаят продължаването на цирка до безкрай, а то край не се очертава с игрите на иди ми- доде ми и "Дай да търсим какво да отчетем като мярка - а, образованието, че най-малко ни е ценно. И децата с физическото и психическото им развитие - понеже те, така или иначе, ще напуснат територията след някоя и друга година. Пък и кво ни вълнуват те, нали, нашите сме си ги оправили по чужбините."
Според моите синове, както вече споделих големият се прибра и вижда какво се случва, в началото на таз-годишното ДО участваха почти всички деца /по думи на малкия и отчета на класната на род. среща/. Постепенно взеха да окапват и в момента в класа участват активно и са винаги на линия 7-8 човека. Просто факти.
За обективността на проверките на овладян материал дори няма смисъл да отварям пак въпроса. Децата в начална степен се смеят даже.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 16:39 от Judy

# 706
Аз също подписах.
Позицията ми не се е променила.

# 707
  • Велико Търново
Подписах и аз писмото. Още думи ми идват наум, но ще се въздържа. Всяка вечер, като се прибера от работа виждам резултатът от това ДО - ето, навън с дни наред е мрачно, слънце няма барем за настроение, децата от сутрин до вечер пред компютрите, повечето и сами вкъщи, две думи няма с кого да разменят...Днес видях в дневника неприятна оценка и аха да започна тирадата, ама размислих - не ме е яд на детето вече, жал ми е.

# 708
О, думи имам много, но ако зависеше изцяло от мен, бих ги задържала и вече  бих извадила по-тежък инструментариум.

Бисквитка, правилно си замълчала, децата са най-малско виновни за грозното състояние, в което се намират от близо година.
Пак казвам - моето дете с оценките проблеми няма. Но те не са нито единственото, нито най-важното за живота му.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 15:50 от Judy

# 709
  • Велико Търново
Права си, Джуди, много зависи и от темперамента на децата. Моето е социален тип, иска да общува, да излиза, да прави нещо - каквото и да било, с друг връстник. По цял ден стои напълно сама вкъщи, аз излизам в 8.30 и се връщам в 17.30, от време на време отива на гости у приятелка, но то е веднъж седмично най-много и за час-два. Забелязвам вече изразени симптоми на депресивно състояние - нищо не й се прави, с кръгове под очите, бледа и апатична. Направо бяс ме хваща на малоумните решения и искрено се надявам да размислят за връщане през януари, най-късно - началото на февруари, за втория срок.

# 710
Бисквитка, това което наблюдаваш е нормална последица от насложената толкова дълго време принуда. И е нещо много опасно. В пенитенциарната психология се изучава този феномен по-подробно, например.Само че нашите слънца няма да го прозрат - нито имат желание, нито имат с какво. Това състояние е опасно и за възрастните хора, но за децата е направо пагубно.
А той вирусът, така или иначе, си шета. Аз вече май нямам приятели и близки, които да не са прещапали през него. Може взаимно да сме си го донесли, но то е така с всеки друг вирус, пренасян по този път. Нито сме се пазили, нито сме се канили, наясно сме, че като активни хора ще го минем. И не си струва да го играем щрауси. Въпреки това децата продължават да са основен заложник на нуждата нещо да се отчита. Писмото е добре написано, като е акцентирано на точно този факт - измиха си ръцете с децата. За пореден път - със слабите и беззащитните, а утре на тях ще чакаме. Те са най-ценната част от обществото. От всяко общество. Не ща да чувам повече от никого обвинения към "младото поколение". Полагането на грижа за което не е в приоритетите на държавата. Тя няма право да разчита на него повече.
Айде вече да се отчетат и други. Ама няма - те са гласоподаватели.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 16:40 от Judy

# 711
  • Пловдив
Отчитам класна по БЕЛ с отличен 6. Четвърта шестица по БЕЛ, за първи път от 5 клас е с шестици (винаги е бил около петицата и малко над 5). Не е поумнял рязко, но и не е от ДО, каза, че без ДО щял да има 5 най-малко. Инерцията е велика работа.Жалко, че е все надолу 😅
За класната по мат днес - няма да е две и това е достатъчно.
И аз подписах писмото.
Лека!

# 712
Моят е с 6 на класното по мат. Но сигурно и останалите са така - пак видях в Школо, че децата там си предават материалите и няма проблем да препишат от предходен ученик, който вече е предал. На моя казах да изчака поне края на часа и тогава да предаде. Послушал ме беше ... и се оказа, че е предал втори. Smile Предният път беше първи, но не е знаел, че ще е видно.
Не е виновна и учителката - тя не пасе трева и е наясно, че който иска, ще препише пак - ще получи помощ от другарче както си поиска. Ако не може другарче - родител, кака, батко, учител - все ще си намери начин.
Циркове.

Ох, много ми беше смешно, като четох едни монаджийски идеи да си провеждат олимпиадите дистанционно.
Ама тъй ми беше смешно... Чудех се дали да се явя на някоя четвъртокласна олимпиада, или да опитам с осмокласна.
Чудеса са у нас, чудеса!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 16:28 от Judy

# 713
  • София
Както написа майката, която инициира писмото по-горе, което безусловно подкрепям: Знания се наваксват, психично здраве - не. За сведение майката е лекар-педиатър, д-р Бояна Петкова. Изключително ерудиран специалист и активист за детско и майчино здравеопазване.

# 714
  • софия
Ще се върнат в училище и нещата ще лъснат. Глупавички са още. За какво са им тези шестици, ако после не могат да ги защитят.

# 715
  • София
Аз също подписах писмото.

# 716
Както написа майката, която инициира писмото по-горе, което безусловно подкрепям: Знания се наваксват, психично здраве - не. За сведение майката е лекар-педиатър, д-р Бояна Петкова. Изключително ерудиран специалист и активист за детско и майчино здравеопазване.

Подкрепям изцяло. Освен психиката, изгубеното време за спорт и постижения също не се наваксва. Децата само веднъж ще бъдат в най-подходящата възраст за спорт и след това - край.

И аз подписах.

# 717
Ще се върнат в училище и нещата ще лъснат. Глупавички са още. За какво са им тези шестици, ако после не могат да ги защитят.

Не ги бърка. Първосигнални като управляващите са. Но хайде - първите са деца. На другите само акълът им е детски. Важното е днес да закърпят. И това приучаване към куп грешни и вредни модели е също последица от безсмисленото нескончаемо ДО. А ще излизат и купища нови, за които дори не сме подозирали. Защото от неадекватно решение на ситуация само ненормални и негативни резултати произлизат.

# 718
Споделих с вас писмото, защото 100% изразява моето мнение за ситуацията...
Вече 8 седмици децата са по домовете си, без спорт, без социални контакти. Спад в заболеваемостта няма, очевидно този набор от мерки НЕ работи и очевидно учениците не са най-големите разпространители.
Ако ще затягат мерките да го правят както трябва! На училище не може, но може на хотел с басейн и СПА, Не може да отиде детето на тренировка по плуване, но може да се навре в басейнчето на хотела.

# 719
Ма моля ви се, ние бяхме на спа през ноември - всичко си работеше. И беше пълно до горе. Стая нямаше празна в хотела, ни шезлонг до басейна. Това, дето го слушате по дирижираните ни новини, не е онова, дето е в живота.
Няма ни една причина да не работят и училищата.
Тази псевдозагриженост за населението посредством прилагане на псевдомерки е отчайвайщата по своята явна двулика шизофренична същност.
...
Никога училищата не са били "причината" за разпространението на вирусна зараза по въздушно-капков път. Има ли такава - откарваме си я редовно мнозинството. И е нормално да си минем през нарастване, плато спад на заболеваемостта. И със, и без мерки. Нищо не се избегна, нищо не би могло да се избегне.
Училища се затварят при надхвърляне на болни на определен и то не малък процент. А в половината училища и паралелки нямаха дори случаи.
Голямо миене на ръце у нас, голямо чудо - предимно в "оня" смисъл!

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 17:05 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт