8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 095
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • у дома...
Тази псевдозагриженост за населението посредством прилагане на псевдомерки е отчайвайщата по своята явна двулика шизофренична същност.
Ей това ти изречение обобщава всичко! Всичко е псевдо. Без значение дали гледаш от станата на паникьор или от страната на конспиратор, или която и да е било гледна точка! Евала!

# 721
  • софия
Пуснах да изгледам брифинга и се ядосах. Първият въпрос беше коментар как като тръгнали децата на училище и заболеваемостта се била повишила.

# 722
Тази псевдозагриженост за населението посредством прилагане на псевдомерки е отчайвайщата по своята явна двулика шизофренична същност.
Ей това ти изречение обобщава всичко! Всичко е псевдо. Без значение дали гледаш от станата на паникьор или от страната на конспиратор, или която и да е било гледна точка! Евала!

Да бе, именно! Мен това ме дразни най-много и ако имах лопата и нямах задръжки що народ би претърпял злополуки... Дебелашките лъжи и замазвания. И това, че в крайна сметки потърпевши са ония, на които след 20 години ще чакаме, като общество. Но ще си останем като Годо.

Пуснах да изгледам брифинга и се ядосах. Първият въпрос беше коментар как като тръгнали децата на училище и заболяемостта се била повишила.
О, и гледаш брифинги?
Що бе, джанъм?
Освен да подпалиш, нищо няма друго да ти донесат.
Глупости на колелета. Пак напомням - децата тръгнаха на училище на 15.09, като преди това всички играеха и се събираха където им падне с месеци. И се прибираха по къщята с родители, баби и друга рода в края на деня.
Който иска да се самозалъгва, че училищата му решават личните проблеми  -О.К. Но е време вече обществото да спре да играе по свирката на тия хора. Напомнихме многократно, че те избор имат - да се затворят, зазидат, заключат - каквото искат да правят. Нека и децата с ДО имат отлична диплома с "6" цялата ако щат. Но да оставят накрая останалите да живеят нормално. Защото ненормалния живот на обществото до сега нищо не е решил. Няма и да реши.

# 723
  • софия
Време е, но се тиражира масово.

# 724
Време е, но се тиражира масово.

Масово не е.
Просто купените слугинажни медии  дават трибуна само или предимно на политколектните твърдания и призиви. Другото се зачиства. Освен ако не е някакво по-завоалирано и замазано изказване на друга позиция.
Истината, разбира се, не може да се зачисти, но остава горчивия привкус на лъжа и недопустима медийна пропаганда.

Ноам Чомски е велик с "Медиите под контрол"
https://chitanka.info/book/2151-mediite_pod_kontrol

Изключително приложимо. Четете и сравнявайте с настоящата ситуация.
Голям човек е!

# 725
  • София
Сега не знам за вас, ама на мене не ми се подхващат тези сериозни теми.
Снимките на Жужетата ми направиха деня. Grinning
Също така - за беля - това пак ме вдъхнови за рима; значи не знам, съжалявам, някак си не мога да се спра. Joy
Скрит текст:
Във ОСМИ КЛАС изгря тозчас
ВЪЛШЕБНИКАРНИЦА магична
и Коледа е фантастична!
Обаче ако някой е измислил друго заглавие, това може да го оставим примерно за другата тема.

# 726
  • Между гори и планини
Тъкмо гледах прогнозата за времето - някакви 15° по Коледа! Искам си снега! И миналата година беше много топла и мека зимата, и тази за сега е изключително мека. И това ми било Балкан! Че аз от Варна дойдох с друга настройка... От както сме тук, сезоните се изместиха с един месец. Къде ми избяга снежната Коледа 😥

# 727
  • София
Много сте пишещи, но ви наваксах!
Специални поздрави на Бисето за вълшебните Жужета и най- вече, че ми подейства вдъхновяващо. Без никакви претенции да съм толкова добра, а само с цел да удължа вълшебната предколедна емоция, обхванала темата, показвам моя Гномчо:

Ние иначе още нямаме класни, след празниците са. Направиха тест по Математика на трапец и триъгълник, но оценки няма в Школо.

# 728
Скрит текст:
Вълшебикарницата топло ще разсее
митовете,че Коледата няма да успее,
защото дните й са винаги магични
и изцеляват даже хора невротични.
Ще им спретне джудже, бисквитка или рима.
Ще се сдърпат само трима,
А сто ще ги завърнат,
че даже дигитално може и да се прегърнат.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 19:54 от Amanda.D

# 729
  • Между гори и планини
И Гномчо е сладур!
С цял раздел назад по математика сте 😳 Или ние галопираме.
Днес взеха нов урок, май квадратни уравнения ми се причуха.

# 730
Ред, много, много ми хареса заглавието за темата❤
Все готини ги съчиняваш🌠

Zed, страхотно е Жуженце❤
Браво на теб!

Оф, аз искам да зарадвам близка приятелка, която има Чихи.
Ще му правя пухкаво одеало с името му на...корейски😀 Зор ще видя😀

Аманда! Колко красиво и топло звучи!
Докосна ми❤

# 731
  • София
Дидева, да ти е живо и здраво името, да те пази и да ти носи късмет! Благодарение на теб и още 2-3 жени във форума сме вземали у дома доста по-информирани решения в ключови моменти от живота ни за важни неща. Благодаря! Flowers Hibiscus

# 732
  • о`майна лунна нощ е
В духа на пазаруването споделям, че просто нямам сили да обикалям по магазините, но се налага. Колкото повече наближават празниците, в толкова по-голям ужас изпадам при мисълта да се заврЪ дори в голям магазин и да мятам продукти в количката. Знам, че няма как да си спестя ходенето, но противно на по принцип добре настроената ми за покупки душа, нещо съм се отвратила от цялата лудост, която настава. А сега в комплект с полицейско присъствие, охрана, ограничения в часове .... съвсем ми е належащо да се назобам с валериан и едва тогава да хващам торбите. Мразя МОЛ-ве, мразя тълпи бутащи се идиоти в хипермаркетите.

Сутринта оставих цялата купчина с кабели, микрофон, мишка и слушалки в кухнята. Ако наборът е имал достатъчно  сили да се довлачи до там преди да почнат часовете, ще е възползвал от благините, които му предоставих. Но - имам силни съмнения, че се е надигнал от леглото, минал е през тоалетната /евентуално/ и е влезнал веднага в класната стая през телефона, неподозирайки за отворената пещера на Али Баба, която го чака в другата стая. Като се прибера ще разбера в колко часа е казал Сезам, отвори се! и е открил съкровищата.

Зверски уморена съм вече. И физически, и емоционално.

# 733
  • Sofia
Zed, поздравления!
То никой не е проявявал претенции, но пък всички заслужено ви поздравяваме! Аз с моите две леви... мога само да ви се радвам от сърце! Браво!!!

Така идват празниците! Това е Коледа!
Бъдете здрави и усмихнати и.... благодаря!

# 734
  • софия
От много години пазарувам онлайн и винаги съм мразела тълпите и продавачките в магазините около Коледа и по принцип. Готова съм с подаръците, имаме и продукти и не смятам да припарвам в магазин другата седмица. Живот има и след 25.12.
За първа година гледам коледния концерт на децата от Колежа. Много труд са вложили да го направят - да репетират дистанционно, да се записват индивидуално, да се сглоби всичко. Дойде ми коледното настроение.

Общи условия

Активация на акаунт