8 клас 20/21 -Тук е тъй уютно,с аромат на джинджифил!Идва светъл празник-ние се подготвяме със стил!

• 23 172
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Обещаните сладки:

https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=244153.msg5693776#msg5693776- Линцерите на Наталина, които имат вкуса на линцерите от детството ми.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1271786.msg41833779#msg41833779- пост 273- Канелени гъбки

които са много вкусни и изключително лесно се работи с тестото/ обикновено ми е трудно с маслено тесто, а това стана идеално!/

# 436
Моли, понеже предишни години са имали оценки по математика и от индивидуални изпитвания. То реално пак си е писмено, но днес излизат един-двама на дъската да решават задачи, следващия час други двама и съответно им пишат оценки. Или за участие пишеха, на тези, които решат по-бързо задачите в клас. Разни такива. Никога не е било както тази година да имат оценки единствено от официално обявените контролни в края на раздела. Даже и разните пет или десет минутки ги няма. Нещо, което предишни години правеха веднъж седмично. Имат по три оценки - от входно, комбиниран тест за комбинаторика и вектори и средните отсечки. Това е.

# 437
Моли, понеже предишни години са имали оценки по математика и от индивидуални изпитвания. То реално пак си е писмено, но днес излизат един-двама на дъската да решават задачи, следващия час други двама и съответно им пишат оценки. Или за участие пишеха, на тези, които решат по-бързо задачите в клас. Разни такива. Никога не е било както тази година да имат оценки единствено от официално обявените контролни в края на раздела. Даже и разните пет или десет минутки ги няма. Нещо, което предишни години правеха веднъж седмично. Имат по три оценки - от входно, комбиниран тест за комбинаторика и вектори и средните отсечки. Това е.
Ааа за такова изпитване! Може би заради онлайн е трудно осъществимо. И нашите нямат индивидуални оценки. Имат една на входното, една на квадратен корен, контролно което беше с трагични резултати и по желание даде възможност за поправка и от там е третата оценка. Това е по математика!

# 438
Ние сме на медицентър... Толкова бавно се движим, че чак ми се реве, ама имало оплакване от родители и както си бяхме назад спряха с новия материал съвсем, за да се решават задачи. Оценки имат само от входно и от един тест в ДО на комбинаторика. Оценки може да има с т.нар. устно изпитване, ако учител даде задача и някой бъде вдигнат в реално време да я реши (в смг се случваше като детето диктува какво прави, а учителят на споделен екран и с графичен таблет чертае каквото му диктува детето). Предстои ни класно в четвъртък само на медицентър и средна отсечка. Задачите, които учителката даваше в началото бяха хубави, но напоследък дава само елементарни. Здраве да е, ще си кара на самоподготовка, дано не загуби мотивация.

# 439
мама Мони - как е минала срещата?

# 440
Според мен няма как да се спази графикът за класни. Аз тая седмица по план имах класни във всички класове. Но онлайн няма да правя. Ще е пародия. Ако стане на живо януари, ако не, светът няма да свърши.

# 441
Нашите са минали класната и по трите предмета, чакат оценки по БЕЛ и по математика. Моят се ядоса, че по немски не му достигнали някакви точки за отлична оценка и имал 5.40, ама добре, че му трая за кратко ядът. Laughing
По мат. било лесно, по БЕЛ - както била оповестила учителката - първа част - тестова, втора - разработка по Илиада. Каза ми темата, но съм я забравила вече, че много работа имам друга на главата си.
По математика нашите приключват с раздела за коренуване. Май ги чака контролно в понеделник, за сега си се водят на училище на 21.12.

Според мен няма как да се спази графикът за класни. Аз тая седмица по план имах класни във всички класове. Но онлайн няма да правя. Ще е пародия. Ако стане на живо януари, ако не, светът няма да свърши.
Нашите учителки също чакаха  до последно за присъствено, защото онлайн си е наистина пародия, но като разбраха, че няма да се случи, си пуснаха класнАта. Каквото - такова. Моят без друго си ги прави сам у нас и не е за оценка. Но немския и математиката за сега се очертава,че ще са му нужни и занапред. Та и за него е добре сам да си разчита на себе си, защото ДО е до време, но който си свикне да си го ползва по нечестен ред, лично за мен няма да има голяма файда от някакви си там нереални оценки, било за срок, било за учебна година. Незнанието, както и знанието, рано или късно си проличават.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 11:59 от Judy

# 442
  • София
Ама, моля ви се, ако ще си учат дистанционно, нека и да се изпитват дистанционно! Joy

# 443
  • София
Кратко инфо за срещата. Младежът се прибра много ентусиазиран. Разхождали се из квартала и парка на Студентски град, черпил я желирани бонбони и накрая като истински кавалер я изпратил до тях Simple Smile И понеже не беше учил, учи вечерта - нещо, което той по принцип не прави, но така е като ходи по срещи. А най-интересното е, че с майката станахме приятелки във Фейсбук и даже си писахме, защото девойчето не вдигаше телефона, та прозвъних аз Митко и успокоих жената, че всичко е ок. А на мен ми е странно, защото си мислих, че всичко ще остане на етап дистанционна любов, но явно тийнът ме опровергава.
Като чета няма да се учудя и Ред скоро да споделя подобни неща. То май така се почва - телефонна любов, елфчета и срещи Simple Smile

Класното по математика при Митко ще е на триъгълник и трапец на 21.12. Въобще не правиха контролни на комбинаторика и вектори. Има една четворка от входното ниво и това е. Но той и не учи по математика и не полага грам усилия да разбере нещата, така че и на класното ще се моля за четворка, дотам го докарахме.

# 444
Ама, моля ви се, ако ще си учат дистанционно, нека и да се изпитват дистанционно! Joy

А че то друго за сега на пазарЯ не се и предлага. Все трябва да ги оформят, та изпитването си върви така, както и ученето.
Просто си представям как ако това положение се удължи цялата година, ще окапят училищата по принцип. Хората ще си навикнат да си се оправят и сами и просто някъде ще се явяват за контрола. Laughing Все пак и с хартия накрая трябва да се сподобият. Но и последното не е много сигурно - може да дойде време и туй да го счетем за излишно. Накрая на всички нормални хора ще ни писне, ще ударим по една майна на всичко и официално ще си се оправяме сами. Маса институции по този повод трябва да се закрият, обаче.

Нашите по мат. имаха контролни след всеки божи раздел. Smile Без пропуски. И ката ден си взимат по нов урок. По ЗИП - мат. моят има три оценки вече и трябва да се счита за годишно оформен, понеже втория срок няма да имат този ЗИП.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 12:18 от Judy

# 445
Моята дъщеря сегашното й гадже, с което сега вече живее заедно, една година точно я охажваше дистанционно, и то не по време на пандемия
Просто тя се дърпаше Simple Smile
Ама той упорит.
Младежа ми не знам какви ги дроби Simple Smile

# 446
  • София
Мария, и моят тепърва започват с корените по математика. Класното ще е след НГ. По БЕЛ мина, но няма още оценки. И те ще са си на 21ви на училище.
За трепети не съм ни чула, ни забелязала, но той почти не говори напоследък,  а с това дистанционно общуване съвсем. Вчера го измъкнах от писането на домашни да правим сладки. Той се дърпа в началото, но като дойде и поизряза няколко и се отпусна , започна безпричинно да се смее и забрави и сладки да прави и домашни да пише Stuck Out Tongue Winking Eye  Казах му да зареже домашното и да си почива, но не, писа пак до никое време. Да идва вече ваканцията, а и брат му, та да се разнообрази малко.

# 447
Ама нашите не са започнали с трапец. С него ще започнат догодина, защото в четвъртък ще е класното, едва ли ще се преподаде нещо в същия ден.
Всъщност питам докъде са, за да си направя сметката какво ще се включи в материала за НОМ. Дано размисли и се откаже от явяване. Вижда ми се лудост 2 раздела да вземе ваканцията вместо да си почива.

Днес ми е много криво. Ама много. Но ще ми мине, нищо сериозно, бг реалността ме разтърсва в някои дни.

Я да питам тук майките от ФЕГ, че модератор ми е изтрил питането в темата на ФЕГ: имате ли преведени стипендии? При Ния няма и искам да знам дали при нас е проблемът или още не са превеждани (имаше слух, че на 11.12 ще ги преведат).

# 448
Мария, ако искаш сподели.
Олеква❤

Днес се прибрах по- рано, и Моника имаше часове( следобяд са).
Беше в дневната, и се заслушах.
Боже, колко мъка има по този свят, Боже...

# 449
Аз го сподерих в групата на фег и във фб, но и тук ще го споделя, може пък третият път да е за щастие Simple Smile
https://stolica.bg/mestna-politika/razplashtat-remonti-na-ulitsi … imnaziya-v-sofiya

Общи условия

Активация на акаунт