Коледа 2020/2021

  • 109 735
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 15 046
Нейните не ги печеше (предполагам, че тези с мас се пекат?). Оформяше и слагаше в хладилника за час. Топяха се в устата, страшно вкусни.

# 271
  • София
  • Мнения: 4 209
Нейните не ги печеше (предполагам, че тези с мас се пекат?). Оформяше и слагаше в хладилника за час. Топяха се в устата, страшно вкусни.

Да, пекат се.

# 272
  • София
  • Мнения: 3 402
Здравейте, започвам и аз да се нсатройвам на празнична вълна и следя темата Simple Smile някой може ли да даде съвет, в коя верига супермаркети имат мелачка за месо на щанда за месо? Случвало ми се е да помоля да си избера мръвка и да ми я направят на кайма, и да ми казват, че нямат машина, но не помня вече къде. А може и някъде да предлагат пилешка кайма, че искам да направя една рецепта от ютюб
Фантастико и Метро имат мелачки. В някой магазини Била също има, но не във всички. В повечето специализирани месарски магазини също се предлага мелене. В Кауфланд, където съм питала-няма.

Гъбките с мас ги правеше майка ми. Формичката с какао я правеше с напръсник. В същност аз я правех...Мога да я питам за рецептата, сигурна съм, че я пази някъде. Пекат се.

# 273
  • София
  • Мнения: 12 689
Ето рецепта с масло: Канелени гъбки.

# 274
  • Мнения: 495
Ранносутрешни линцери от мен😜

# 275
  • Мнения: 13 215
Вероятно ще задам глупав въпрос, но какво се разбира под нишесте-царевично или какво? Много ми хареса тази рецепта.

# 276
  • София
  • Мнения: 12 689
Вероятно ще задам глупав въпрос, но какво се разбира под нишесте-царевично или какво? Много ми хареса тази рецепта.

Царевично или пшенично.

# 277
  • Мнения: 8 426
Замесих тесто за линцери с лешниково брашно по рецепта на Mikkey.

Лешниковото брашно е от Лидл, яйцето е домашно, сложих кафява захар, маслото е "Президент". Продуктите мерих с електронна везна. Всичко е точно, не се наложи да добавям продукти или пък да ми останат. След обяд с малката щерка ще изрежем линцерите с новите формички. Ще покажа снимки.

# 278
  • София
  • Мнения: 12 220
Само да питам не е ли малко раничко за новогодишните бисквити, примерно аз ще ги започна около 15 - 17 декември. ?
То една Коледа ще бъде, знае ли се, измислена...........май и няма да се събираме с децата, то внуците основно на Марчев, за тях ги правя вкусотиите, че много ги обичат.........те се страхуват за нас.

# 279
  • София
  • Мнения: 3 665
Аз си мислех утре да правя меденките на Джули, но казвате че е рано?! Другата седмица ще съм на разположение и няма да мога, защото могат да ме извикат във всеки момент, а натам няма да ми стигнат уикендите за всички сладки.
Първата година ги правих тях и доста време им трябваше да омекнат, а може и да съм ги препекла, но после минах на тези на Джема, че са много по-лесни, а и по-меки сякаш. Тази година мисля пак да им дам шанс, а и с шоколадовата глазура са по-ефектни.

# 280
  • София
  • Мнения: 6 615
Съвсем нормално ми се струва вече да се почва със сладките. Обичайно по това време (или началото на декември) почвам. Сега ще поизчакам, че сме ковидни, но живот и здраве към края на другата седмица се надявам да започна.

# 281
  • Мнения: 5 261
Според мен Коледа няма да е толкова лоша, ако си намериш рутина която ти харесва. Мислиш за някой, правиш нещо за някой, харесва ти някъде за разходки, разхождаш се, правите любими храни .
Тази година за пръв път сина ми пое инициативата да иска да подарява нещо на учител трнжор и друг . Сега заформям три кошнички и ще ги украсим с клонки.
Мисля децата се научават да оценяват кога някой си прави усилия за тях. Сега това мног опроличава. Когато някой прави нещо , което му е позволено и да не направи и когато някой си дава усилие. Преди вичко течеше по план и всеки правеше каквото трябва.

Така че коледата ще е различна . Може и ние да не успеем да си видим роднините, но не е казано че ще е чак толкова зле.
Тези , които не сме толкова зле може да сме благодарни, защото има хора, които изобщо не са добре.

Айде стига лекция Stuck Out Tongue

Аз малко обърквам тук населението, което на Никулден си раздава орехи, мандарини и шоколади в ботушите  ... а аз хоп пълнен шаран Smiley

# 282
  • Тополовград
  • Мнения: 575
Не е много по темата но от къде и какъв горещ шоколад взимате за Коледа.  Искам такъв един плътен, с различни аромати като на Линд но не намирам.

# 283
  • Мнения: X
По рецепта на koikoii  като за пръв път не много добри на форма, но за сметка на това мноооооого вкусни! ☺

# 284
  • Шумен
  • Мнения: 5 276
Утре ще пека 1/2 доза меденки, само не съм решила с какво да ги слепя.
Рохлички правех два поредни уикенда, ММ си ги слепва с течен шоколад преди да ги хапне. Поне установих, че с орехи се харесват вкъщи повече от лешници.

Мисля от следващия уикенд да стартирам със сладките за Коледа. Линцер и меденки, само изпечени. Слепване и украса преди празника.

Общи условия

Активация на акаунт