Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 864
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Tari, имате ли някакви игри, които правите вкъщи?
Скрит текст:
Да гоните топка, да търсите скрити награди ... Бая сте натоварили кофата и ще е нужно време да се оттърсите и двамата. Правете нещо, които носи спокойствие и увереност на кучето. Дори да е само гризане на кокал или дъвчене на въже в леговището му. Не правете възбуждащи игри, а от тези, които са за падане на напрежение и отвличане на вниманието.
Ще мине. Съжалявам за случката. Такива безотговорно стопани има и ще има постоянно. Преди време Швепса сдъвка така едно свободно пуснато мъжко чихуахуа. В началото ми беше криво, че келешът отвърна провокацията и се сбиха, но после като претеглих кантара - Швепс на повод, онова пуснато, самичко дойде при нас въпреки виковете ми по стопанката да си го хване, изръмжа по Оли и .... Аз ли да съм виновна като се навира между шамарите?

Благодаря ви! Знаех си, че ще ме разберете...
Той сега реанимира на дивана след сдъвкан кокал... Май ще трябва да му намаля разходките заради ноктите - от единия бая кръв изтече. А не знам  с какво да го намажа дето няма да го оближе...

Туиг, благодаря за съветите!

# 391
Tari,ние преди няколко месеца имахме проблем с нокът на предната лапа. Доста кръв тече,промих с кислородна вода и така промивах по 2-3 пъти на ден след разходките. Гледай да го водиш повече по трева(ако има възможност естествено). НА Арес така му беше по-добре. Не съм мазала с нищо,мина доста по-бързо от очакваното за мен и си порастна нов много хубав нокът,чак му се радвам още Blush
Дано да мине бързо стреса ви,той е по-коварен в такива ситуации Cry
Прегръдки и за двама вии HugHeart

# 392
  • sofia
Ох..Много неприятно, Тари..Мажи го, когато излизате на разходка, така няма да се ближе. Аз ползвам риванол мас.
Подобни стопани тъпанари са една от основните причини за стрес на разходките ни....Те и автомобилите са кошмарът на градските кучкари.
Дано Чоки бързо се възстанови!

# 393
Бързо възстановяване на Чоки!

Арчи никога не е без каишка. Страх ме е от безотговорни стопани, от улични кучета.. не е нападан засега, дано и занапред е така.

# 394
Най-лошото е, че ние хубаво си ги водим на каишка, но така пак не са защитени от агресивни свободно пуснати натрапници.
Tari още колко такива идиоти ще срещаш, ако знаеш. И винаги ще си виновна ти, че е питбул или че е по-голям размер, нищо че е вързан. Аз преди стм разказвала как разхождам Макс и Виви в квартала и вече е тъмно. Няма много осветление, ама чувам някаква жена да вика нещо. По името июах предчувствие, че е някой мъник. Е, тъй си бе. След малко пред нас застава един пекинез (всички в темата знаят за неприязънта на Макс конкретно към тая порода). Макс беше толкова изненадан, че дори звук не издаде. Почва оня пекинез да скача да хапе Макс, а аз съм с две кучета и с два отделни повода. Щях да удуша Макс на душача му, че го бях вдигнала на задните лапи за да не може пекинеза да му стигне муцуната. Избеснях яко. И слес малко се дотътри една женичка и си го взе на ръце и тръгна. Викнах и поне едно извинявай няма ли да каже и поне повод да си носи, а не с ръце в джобовете да го разхожда. Измъмри нещо и аз в яда си и казах като ни види пак да бягат далеч, че следващия път няма да си душа кучето, заради нейната безотговорност. Та имаше късмет, че пък Вивата никаква агресия няма и поне само лаеше, че нея въобще не я гледах какво прави.

Утре е операцията на Виви. Стискайте палци да мине всичко по план.

# 395
  • о`майна лунна нощ е
Всички налични лапи са с вас, Сиви! Да минава леко и си чакаме с нетърпение малката пиратка обратно в темата.

# 396
Успех,Сиви! Дано всичко мине възможно най-леко за Вивата! Ще стискаме палци и лапи и ще чакаме добрите новини! Също и за Леон(дано не бъркам),май и той беше утре! Всичко да минава бързо и безпроблемно! Hug

# 397
  • Sofia
Ааа,то идиоти бол (не се извинявам за израза).
В градинката до нас има жена,дето си води йоркито (кръстоска с нещо с обратна захапка) все пуснато. А то се пуска на всичко де мърда. След като ми се пусна за пореден път към децата и аз й направих забележка да си го води на повод. Отговора бе "Ми той е на разходка"....ми като е на разходка да изяде децата и хората,дето минават. Ама не са виновни кучетата,а безмозъчните същества дето ги водят и въдят за пари.

Стискам палци за Вивата,да й минава и на нея таз куца година и в новата само с хубаво да се хвалиш,Сиви.
И на Леон,че и той помня нещо края на годината го чакаше.

От нагодина само хубави неща да се чуват и виждат Blush

# 398
На Вивата и на Леон силно стиснати палци и лапи! Ще се справят, вярвам!

# 399
  • Bарна, морето, сините вълни
Ох, Тари, съжалявам... Аз също те разбирам идеално. Скоро така си пръснах екрана на телефона в земята, докато пресичаме. Не обвинявам в никакъв случай момичето и кучето ѝ, защото и двамата с Ерос имат еднакви характери и по принцип се заобикаляме, но този път нямаше как. Иначе през лятото, когато всички са навън редовно ми се случва да се "хапем" с някого. Ерос винаги е вързан и ме виждат, че се мъча с него и дете в другата ръка, ама не им пука на хората. Безхаберници... Аз наистина гледам да се съобразявам с всички. Никгоа не търся конфликт, те сами ме намират. Grinning
Дано повече нямате такива преживявания, много е неприятно.
Иначе съм споделяла как една бездомничка беше хапнала Ерос за носа, беше надут, пи лекарства.

Успех на Виви и Леон! Hug

Билянка, благодаря! Мисля, че е добре. От тогава е акал няколко пъти нормално, само днес ММ каза, че е повръщал на сутринта, но той го прави от време на време, защото е лаком и рядко дъвче, гълта като мисирка.

# 400
  • под тепетата
И ние сме тук за подкрепа на Вивата и Лео!
Имала съм същите преживявания с Макс, винаги вързан до мен, а около нас се шляят саморазхождащи се с отвеяни "стопани". Единият път беше в кучешкото заграждение, където другото куче явно знаеше, че има дупка под мрежата и се вмъкна оттам. В опита си да ги държа на разстояние , си заклещих палеца в халката на каишката и доста време ми беше изтръпнал пръста. Бързо да му минава на Чоки и да се отърсите от стреса.
 Ози вечерта е на "постни" гранули според дядо му ( няма да му сложи нищо за глезотене) Laughing
Маеве, това не е Ричард, нали? Разкажи за тази сладка пухена аларма, моля!
Маги май се чувства като у дома си вече! Поздравления, Stella!

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 17:29 от bilqna_69

# 401
  • тук-там
На Вивата силно стискам палци!

По темата с неадекватните стопани - аз пускам в планината моите на безлюдни пътеки. Ако видим друго куче, ги викам при мен (идват в 95% от случаите). Връзвам ги и се разминаваме. За сега не сме имали ситуации. Те са много дружелюбни към всички кучета и хора, но винаги изчакват и не тръгват към кучето и стопанина без да видят моята реакция и някак си да изнюхат  отношението на другото куче. Понеже са две и са си глутница, аз винаги съм нащрек.
Ето един Душко Добродушков в стойка:

# 402
И аз ще стискам палци утре за Леон. Тъкмо одеве се сетих, че бяхме на една и съща дата. Ще чакам добри новини и успешна операция 🤗

# 403
  • sofia
Благодаря, момичета!
Сиви, мисля я и Вива!!! Прегъщам ви! Стискам палци всичко да мине по план!
Доста ми е свито сърцето. Четохме много за тази дисплазия и...не е операция, която можем да пропуснем. Нещата биха се влошавали с времето. Но...тежко ни е в къщи...

# 404
Tari, много кофти случка, съжалявам... дано ви мине бързо уплахата и на теб и на кучо! Случвало ми се е и на мен няколко пъти с предишната ми булдочка, която винаги беше на повод, щото си беше злобарка и си я знаех. Винаги виках от далече да си хванат кучето, ако е пуснато свободно, но все пак се намират безотговорни хора, които не го правят... Сега с Маги също внимавам и все още заобикаляме другите кучовци - първо, че няма ваксина още, горката, пък и второ още не я познавам добре и не смея да я събирам с всички кучета, които срещаме на разходка... Дали пък не бъркам се чудех оня ден, като избягваме други кучовци и да взема да я направя асоциална? Как мислите вие? 🤔
А за нокътя - можеш да промиеш с Йодасепт или хлорхексидин (аз взимам концентрат от вет.кабинет и си го разреждам с вода) - второто го ползвам за почистване/дезинфекция на гънки, дупе, рани... абе, всичко по кучето 😆
И от мен и Маги стиснати палци и лапи за Виви и Леон утре! Дано всичко мине бързо и леко и при двамата!

Общи условия

Активация на акаунт