Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 773
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Стискам палци на Кая.

# 91
  • о`майна лунна нощ е
Кайче, дръж се, миличко!
Хибискус, очаквам с нетърпение да пишеш. Дано безсилието се дължи на обезводняване само и ветеринарите вече да са налели достатъчно разтвор, за да я вдигнат на крака. Наистина е притеснително такова безпомощно състояние Sad

# 92
Тестът за гиардия е отрицателен, на антибиотик е, биха й и един бусколизин, а в кабинета беше на пружина, скача по докторите да ги целува, тегли се..сега пак е умърлушена. Тя пи много вода, не е обезводнена, утре пак ще ходим за антибиотик и дано е по-добре вече.
На слизане от колата пък изскочи на пътя, аз докато я хвана и си обърнах нокътя, та и аз съм с бойна рана..

# 93
  • София
Честито на всички стерлци в темата. Най-готините сме Laughing
Кая да се оправя бързо, милата.
Плащам данък с всички космати домашни любимки (защото всички са моми) и отправям един въпрос - на каква възраст кастрирахте женските си кучета?

# 94
  • София
Ей, този въпрос с кастрацията и мен живо ме вълнува.
Както знаете осиновихме нашия мошеник Капоне - той е на 5 години и е некастриран. Мненията са, че щом досега е цял, целеничък, може и занапред. Само, че какво мога да очаквам в периодите на разгонване, хич не знам. Бих го кастрирала, но предполагам трябва да е преди периода ... Мисля, имам време да решим, в момента все пак се аклиматизира при нас ...

# 95
  • о`майна лунна нощ е
Проблемът с мъжките кучета е, че те нямат същинското разгонване, както е при женските. Те са готови по всяко време и реагират естествено на разгонена женска, която подушат. Сядат си на ушите и бегом да ергенстват. Ако приемем, че драмата с женските е веднъж/два пъти в годината, то мъжкарите са на полусъединител целогодишно. За това топките на Швепса останаха на елхата като навърши година и половина. За неговия ръст и развитие, считаме, че беше оптимален вариант.

# 96
  • София
Няколко дни нечетене и съм изтървала такива хубави празници... И на двукраки, и на четирикраки искрено желая честити дни и весели игри с добри другари!

Радвам се, че Кая е по-добре! На ехограф гледаха ли я?

mona77, Буба я кастрирахме на около 3 годинки, но се забавихме; трябваше по-рано, вместо да я мъчим с гащи и стрес (постоянно се плашеше от най-малкия звук докато е разгонена, изобщо не й беше окей). Уж щяхме да изчакаме да мине 2 разгонвания, то минаха повече преди да се престрашим. А сигурно можеше и след първото още.

Данък от нас

# 97
  • тук-там
Едното на 8 месеца, другото на 7 - преди да съзреят е най-добре. И при двете мина като на куче - бързо и безпроблемно.
Радвам се, че Кая е по-добре. Ще се оправи бързо, сигурна съм!
Черпя едно синьо и едно двуцветно око на Нъкчето:

# 98
  • Bарна, морето, сините вълни
Любимо пухче, направо ми разтапяш сърцето с тия очички... Heart

Бързо възстановяване на Кая! Прегръдки.

Галски, разчуства ме... Нищо, че нямате бебешки снимки на дечицата, ще имате много и прекрасни спомени. Както те са ви дарили с любов и щастие, така и вие ги дарявате с добър живот в прекрасна семейна среда, обградени от най-важното - чиста любов! ❤️
Една от най-благородните постъпки за мен е да осиновиш. Без значение дете или животно. За такива хора има специално място в рая.

Мечтая си за коте и още едно куче и когато някой ден ни се наредят нещата, искам да приберем точно от улицата.
Най-умните ни кучета са били точно прибрани от улицата с огромни благодарни очи.

# 99
  • sofia
Стискаме палци и лапи на Кая, бързо да оздравява!
Точно днес разглеждах бебешки снимки. Миналата година, на днешният ден:

# 100
  • Sofia
Относно кастрацията,нашата ветеринарка каза,че кастрацията е препоръчително да се прави след навършена годинка на кучето и минало първо разгонване. Прави се от гледна точка на това,че до тогава половите органи са се развили напълно.
Бела мисля да я кастрирам като направи 1г. и да ми е мирна главата. Не мога да треперя и на малки кученца,да се притеснявам,когато я извежда детето и т.н.

Бързо оправяне на Кая и дано не е нещо сериозно Heart

# 101
Благодаря ви, много се изплаших, защото тя няма реимунизации, гледана е вън и нямам идея до каква степен е обезпаразитявана, не знам дали не е и от храната до някаква степен, защото е на alpha spirit със свинско, а то може и да е алерген, знам ли.. Хиляда варианта, но 4д теста е отрицателен, както и този за гиардията, та вярвам на вета и се надявам скоро да е във форма.
А защо ехограф? Тя не е яла боклуци, а аз съм вкъщи постонно, те са ми като ваденки, няма как да е изяла нещо което не трябва..

Друга мъка ми е, че просто не успявам да я удържам, днес е поредния пример и ме е страх да я извеждам сама, а пък двете с Тара абсурд! Изобщо не знам как удържате 40+ кг кучета, спешно ми трябва някакво халти и нямам идея от къде да поръчам. Поръчах едно от д-р стефанов и пристигна точен размер за муцунката, но на врата няма шанс да се закопчае, като за пинчер с муцунка на ротвайлер е правено... Говорих със съпорта им за клиенти, нямали били рзмери, не били при тях и нямало как да измерят, ако искам да го върна за моя сметка(нищо, че е просто идиотски размер)нямам думи просто.
Джинкс виждам, че е с халти и знам, че отдавна беше писала за него, но предполагам, че ти е от чужбина? В зооплюс няма, не знам вече. Много е зле работата, аз от колата до врата имам пет крачки и пак едва се справям.

# 102
Здравейте, можете ли да ме насочите или да дадете съвет, какъв повод и нагръдник да взема за моята Кая (кокер)? Ще и слагам и на нея подарък под елхата и мисля да е това, че вече нямаме търпение да мине и третата ваксина и да започнем да излизаме поне по малко навън.

# 103
  • София
Теди,най-добре е с кученцето в някой зоомагазин да може да мериш нагръдника,а и имайки предивд че то е бебе и ще расте още ще смените предполаагам няколко до годинката,колкото и да могат да се регулират,не мисле че ще е достатъчно. Повод аз харесвам къси поводи,защото така имам повече контрол над кучето,също и нашийник де,иначе вариант е флексито,има с различни дължини на въжето или лентата.

Хибискус,защо държиш да е с халти Кая,няма ли да е по удобно с нашийник и къс повод(има и дълги поводи по около 10 м обучителни),а като отидете в полето ще я пускаш да се набеснее?Стискам палци бързо да се оправи.

# 104
Слънчогледка, ние сме с нашийник и къс повод, тя ме вее като прани гащи зад себе си. Да не бъркаш халтито с флексито?
Искам да мога да я извеждам и в града, аз да водя кучето, а не то мен.
За кастрацията аз съм 'за' преди първо разгонване, а не да се чака, при Тара се отключиха редица поведенчески проблеми след разгонването, като работим над тях и до днес.

Общи условия

Активация на акаунт