Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 784
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
То явно зависи от кучето. Тайра в началото нямаше проблеми с яденето. Беше супер лакома и въобще не и пукаше какво ще и сложа.. Сега обачеее е страшна претенция.. Гранули изобщо не иска, затова смесвам я с готвено, я с консерва и така..
Сега да се оплача.. Отново започна да гризе стената 🤦‍♀️
Вече не знам какво да правя. Ходихме на тренировки, казаха повече измаряне и занимавка.
Е добре, 1 час сме навън-бягане,скачане, топки,пръчки прибира се каталясала.
2 седмици минаха и нямаше проблем и сега наново. Днес е стояла 30 мин сама и го е захванала😤..Няма липса на минерали, калций и т.н.
Дайте някакви съвети? 😳

# 121
То явно зависи от кучето. Тайра в началото нямаше проблеми с яденето. Беше супер лакома и въобще не и пукаше какво ще и сложа.. Сега обачеее е страшна претенция.. Гранули изобщо не иска, затова смесвам я с готвено, я с консерва и така..
Сега да се оплача.. Отново започна да гризе стената 🤦♀
Вече не знам какво да правя. Ходихме на тренировки, казаха повече измаряне и занимавка.
2 седмици минаха и нямаше проблем и сега наново. Днес е стояла 30 мин сама и го е захванала😤..Няма липса на минерали, калций и т.н.
Дайте някакви съвети? 😳
Освен физическо изморяване натоварвате ли я психически с нови неща.Кане корсото или спи цял ден или прави поразии на воля.Разходката Ви най-добре трябва да минава горе-долу по този начин:
-вършене на нуждите 💩
-бягане на воля
-учене/затвърдяване на команди
-хайде вкъщи
По колко пъти я разхождате?Луци е вече на 1година и 4месеца и се разхожда два пъти по 1-2часа ,за да е послушен и кротък.
Знае ли къде ѝ е мястото или си спи където ѝ падне?
10-15минути преди да излезете и я оставите сама спрете да ѝ обръщате внимание и когато излезете не ѝ казвайте -Чао,ще се върна скоро! Или нещо подобно най-добре просто излезте.
Може да купите Конг и да го пълните с храна и да ѝ го давате,за да има занимание-избягвайте нещата от пресована кожа обработват се с белина и още много химикали,ако искате да я занимавате с нещо то нека бъде Конг,сушено месо/заешки уши,свински уши.../ или пресни телешки кокали.
/надявам се да не се бъркам ,но нали имате кане корсо😅/

# 122
Сега да се оплача.. Отново започна да гризе стената 🤦♀
Дайте някакви съвети? 😳
Освен физическо изморяване натоварвате ли я психически с нови неща.Кане корсото или спи цял ден или прави поразии на воля.Разходката Ви най-добре трябва да минава горе-долу по този начин:
-вършене на нуждите 💩
-бягане на воля
-учене/затвърдяване на команди
-хайде вкъщи
По колко пъти я разхождате?Луци е вече на 1година и 4месеца и се разхожда два пъти по 1-2часа ,за да е послушен и кротък.
Знае ли къде ѝ е мястото или си спи където ѝ падне?
10-15минути преди да излезете и я оставите сама спрете да ѝ обръщате внимание и когато излезете не ѝ казвайте -Чао,ще се върна скоро! Или нещо подобно най-добре просто излезте.
Може да купите Конг и да го пълните с храна и да ѝ го давате,за да има занимание-избягвайте нещата от пресована кожа обработват се с белина и още много химикали,ако искате да я занимавате с нещо то нека бъде Конг,сушено месо/заешки уши,свински уши.../ или пресни телешки кокали.
/надявам се да не се бъркам ,но нали имате кане корсо😅/

Благодаря Недялке❤️!
Излизаме сутрин, след като си свърши работата, я пускам (квартала позволява) бягаме,и се гоним до една алея по надолу от вкъщи. Там следва игра с топка(по съвет на треньора, когато и стане най-интересно я прибирам).
След това отново бягаме, после се качваме към вкъщи(по пътя, изпълняваме команди-спри, седни, бягай). Имаме полянка до кооперацията, следва игра с пръчка(имам една около 1м дълга дебела съм си я скрила 😁),около 10 мин и пак я прибирам. След това се прибираме, и след 1 час я храня и излизам за работа. Като преди да тръгна, и давам една дебела солета Дентастикс и си излизам, без такива "Ей сега ще се върна", "Да слушаш" или тем подобни.1 път в седмицата остава за 8 часа сама, защото и двамата с мъжа ми сме на работа и спи в коридора. Но когато има някой вкъщи е отворено навсякъде и тя главно под масата в хола си стои. Пробвали сме я и като излизаме за 1-2 часа да не е затворена в коридора, не е правила бели. Интересното е, че когато е 8ч сама, цял ден спи явно, защото дори водата и стои непокътната, а тези бели ги прави за по-малък интервал.. Вечер след работа е същата разходка..Замислям се вече за заграждение 😒

# 123
Лелеее колко снимки, и колко рожденици, честит празник на всички двукраки и четирикраки Hug
Как да се завиеш с голям мечок..

Лапка

# 124
  • София
Слънчогледка, ние сме с нашийник и къс повод, тя ме вее като прани гащи зад себе си. Да не бъркаш халтито с флексито?
Искам да мога да я извеждам и в града, аз да водя кучето, а не то мен.
За кастрацията аз съм 'за' преди първо разгонване, а не да се чака, при Тара се отключиха редица поведенчески проблеми след разгонването, като работим над тях и до днес.
Не не бъркам,просто не мисля че с халтито ще имаш такъв успех.Флексито изобщо не е за дърпащо куче,да не говорим как режат ръце тия ленти Angry Мисля че трябва да започнеш малко по малко с напийник и повод да я тренираш ходене редом,първо в къши,после  и навън,наградки и ще се получат нещата,няма да е лесно определено , защото все пак си е създала навици,но нищо необратимо няма. Аз нашата  Бети я научих да ходи редом до мен на около 6-7 години ,като се запознах с мъжа ми,че тя си беше негова. Е разбира се опитва се да хитрее,но ходи редом дори и без повод,че с две кучета и  бебешка количка си е приключение Sweat Smile

# 125
Как давате Милпразон и други обезпаразитяващи? Нашите ветеринари твърдят, че трябва да е час преди хранене, за да подейства, а в листовката изрично си пише да се дава по време или след ядене.

# 126
Вчера ни беше денят за Милбемакс / състав като на Милпразон/.Дадох го точно преди да хапне.После сутрешната порция гранули. Даже щях да пиша в темата..., че в следобедните часове беше унила и с нетипично поведение.Но...отшумя.Нямам спомен преди така да и се е отразявал прием.Тук е през 3 месеца / 4 пъти годишно/

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 09:15 от Roo Roo

# 127
Ох, много ми се спи...

# 128
  • о`майна лунна нощ е
Давам го, когато се сетя. Стига ми да му го набутам в гърлото и да задържа затворена устата, докато го преглътне. А дали луната е в Сатурн или има ретрограден Меркурий, ми е все тая. Важното е хапчето да стигне до целта си.

Не им предирайте толкова на часовете и преди/след хранене. Както сами се уверявате, навсякъде схемите и приемът са различни за уж едни и същи препарати. Слушайте ветеринаря и нагаждайте хапчетата спрямо вашето куче като храносмилателна система и поведение. Някои повръщат на гладно, други на преяло, така че се водете от тях.

# 129
Милпразон и подобни давам на гладно и после ако може магарето да устиска 4 часа без храна го оставям така. Аки ли не поне два часа след хаповете го държа гладен. За обезпаразитяващите така са му казали и си го спазвам до ден днешен - на гладно и минимум 2 часа без храна (най-добре 4).
Мама Мартина малко със закъснение, ама са е жива и здрава малката и много радост и гордост за мама и тати да носи 🤗
Ще платя данъка и няма да товаря темата с негативите, които са покрай мен напоследък:

# 130
Благодаря Сивии!
Разкошнии са,как искаме и ние сняг...ама едва лии Cry

# 131
Абе и аз до сега слушах ветеринарите, но препоръките им са точно обратните на листовката. Пък някак си си мисля, че листовката е по-миродавна от мнение на един ветеринар. Особено като гледам че трима могат да имат три различни мнения. Mtz май най-добре прави че си се води по кучето. Последно ми казаха, че се разреждат приемите от месечно на малко куче, към 2-месечно на пораснало, дори още по-рядко, защото се придобивал имунитет... Не бях чувала за изграждане на имунитет към паразит и все още си давам месечно. Знам че ѝ натоварвам и тровя организма, но не мога да си позволя пропуск по отношение на паразити в къщи, и все още се чудя как ще продължаваме занапред.

# 132
  • София
Буба е на Nexgard spectra от няколко години. Даваме ежемесечно и няма проблеми организмът й. Сега пък вече в къща с двор и влизащи животни, съвсем не бих рискувала да я оставя без защита. Дронтал даваме през месец.

# 133
Тайра също е на Некстгард, които вече 2 ри месец не съм и давала, малко да почине организма и, че я натъпкахме с други лекарства за цистита. Вет каза, че няма проблем 2 месеца без обезпаразитяване, понеже вече е студено и повечето гадове ги няма, а и отделно след като не живее с друго животно, няма реална опастност от някаква зараза. Попринцип ми казаха, че през 2-3 месеца есенно-зимния период може да се дават хаповете, а и тя не посяга на външни примамки 😁..

# 134
  • о`майна лунна нощ е
...Знам че натоварвам и тровя организма, но не мога да си позволя пропуск по отношение на паразити в къщи, и все още се чудя как ще продължаваме занапред.

С Швепса до сега не сме имали проблеми с вътрешни паразити. Всеки месец се старая да е на или около датата даването на хаповете и капките. Но ето, че като взех дребното от улицата, първото което направих, беше да го изкъпя, а след това му стрих и дадох четвърт Милпразон. За да не го травмирам и тормозя, го стрих на прах и посипах върху консерва. Абсурдно ми беше кучето да стои в детската стая и да не съм направила обезпаразитяване. След първоначалната тишина в изпражненията, на сутринта в акото имаше яко изкарани червеи. Гнусна работа, но бях инструктирала децата какво да правят и се справиха повече от добре с обгрижването на хайванчето и чистенето у дома във всяко отношение. Е, в момента съм с над половин литър дезинфектант назад, защото частта със "сипете една капачка в купа, долейте вода, потапяте парцала и бършете" беше изтълкувана, като изсипете половината бутилка концентрат и търкайте пода, но важното е, че всичко е 6 вече и Лайка расте и хубавее при своите човеци.
Швепс повръща понякога ... от глад ли е, от раздразване на стомаха ли е .... Има такива периоди и не знам откъде се провокира. Мине се не мине, няколко дни поред драйфа стомашен сок сутрин, а няма промяна в храната от месеци, да не кажа години.

Общи условия

Активация на акаунт