Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 794
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • Bарна, морето, сините вълни
Ох, Жужетка...разбирам те.
Момичетата в темата знаят, че минахме през нещо подобно, само че с детето. Суматии пари по доктори, тестове за алергии. Една докторка се опита да ме убеди, че детето има алергия към кучето, но след други тестове се потвърди, че въобще не е така. Двама дерматолози казаха, че е атопичен дерматит. Цяла зима имаше червени петна, с идването на пролетта изчезнаха, цяло лято нямаше помен. Дойде зимата и сега отново се борим с петна. Чела съм, че дерматита се влошава точно през зимата. И може би при животинката е точно така. Дано да откриете причината, защото ние така и не можахме да разберем защо се появяват тия гадни петна.

# 151
  • тук-там
Ако са като лишеи и сърбят, май няма какво да е освен атопичен дерматит.

# 152
  • София
Цвети, на Лори слагам, в такъв Конг-кучешка бисквитка.Голяма игра пада!      
   Иланг, отдавна исках да те питам, тези   "деликатеси" , дали миришат гадно?Вземам едни кокалчета на Лори, ама ароматът им е убиец....
Смърдят на мърша и ушите и едни телешки пръчици от говежда глава, които вземам на моя. Добре, че не го пускаме по дивани и легла, защото иначе нямаше да ги получи. И сега рядко му давам.

# 153
  • Пловдив
Roo Roo, копитата миришат гадно. Ушите -не е страшно. Има и пушени уши, но Саско харесва натуралните.
Имаме конг - не го харесва. Уважава кафееното дърво, бая го изгриза вече, но е при нас от половин година. Струва си парите.
DespicableMe, къде са локализирани обривите? В много от случаите АД се съпровожда от астма. Има много теории за атопията, последно чух, че децата родени със секцио по-често развиват АД, защото при раждането не получават естествения биофилм от микроорганизми. Козметиката е много важна, защото може да навреди много. А с подходяща такава кожата може да се поддържа успешно в спокойно състояние.

# 154
  • sofia
Ммм. Леон си ходи навсякъде. Зурла и уши сме вземали. На нищо не миришат.

# 155
Мхм. И Бейли рязко спря да получава някакви кокали ли какво бяха, разлагаха се на слоеве и миришеха на ужас. Затова сега ще получи Конг. Ама все не стигам до Стефанов, не че знаех, че зоомагазина до нас е Стефанов Grinning мм ми каза, а аз се чудя какъв е тоя огромен, толкова посещаван зоомагазин.
Спокойна нощ от нас с един много любим кадър.

# 156
  • София
Цвети*, това е най-издръжливата играчка! Вече почти година се заиграва с нея. Много е удачна да се напълни с лакомства и показаните бисквити, и пада голяма занимавка.
А любимото на нашия хубавец е, да дойде с конга в устата и да те ръчка за игра. Така, че много хубав подарък си му избрала на Арчи!
Добавям снимка с конга.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 23:45 от Галски

# 157
DespicableMe, благодаря! Аз имам подобен, но много дребен проблем с детето и го решавам с по-редки бани и задължително овлажняване. Едната ми племенничка с атопичен дерматит и там е тежко + астма, както казаха по-нагоре + алергии. Много внимават с яденето и козметиката, и държат положението.
С кучето обаче няма за какво да се хванем. Но видях покрай това, че нашето е лек случай. Ще се оправим някак.

Ние сменихме няколко конга и топки вече, и то не защото се късат.. Мята ги през балкона, като се затича да види нещо Grinning Дайте идеи за още играчки, за игра вкъщи? За навън сме се уредили, умира да се дърпаме, но вкъщи сама хваща играчките за по 10 секунди.

# 158
Хубави,много хубави муцунки!А като бебета са направоооооо...нямам думи.
   Болните животинки да се оправят и всичко лошо да остава в 2020г!
  Хибискус,как е Кая?Другите как са?Съжалявам,но и аз не помня имената.
  Айра има такъв червен конг,играе и о гризе много.Слааме понякога лакомства вътре,занимавка е.
   Хибискус ни подари една топка на Конг,за което огромно благодаря.Топката е на парчета от гризене и гонене по двора.Много си я харесваше.
       Вчера нещо й беше станало на Айра-полудя.Хапе дивана,възглавничките,нервна,обикаля само напред-назад,хапе ни дрехите и ни дърпа .Лудетина.И тя беше с разтройство вчера,чувах  че до късно се отваряше вратата на втория етаж и децата я сваляха на двора./като една видна тъща нищичко не ми убягва/
   Дух не е писала отдавна,надявам се да са добре,да се гледат,гушкат и да са здравички!!!
   Нашата овчарка е със строг нашийник,не си позволява вее да се дърпа.Върви редом до мен и рядко тегли.

Моля, мацката ,която беше похвалила кокал за дъвчене или гризкане Фламинго,или нещо такова,да се покаже -искам да питам откъде е купен .А чаеното дърво дали се намира някъде в Бг сайт,че нямам сума за зооплюс поръчка.

# 159
  • Стара Загора
Ани банани Heart

# 160
# 161
  • София
Аз перавя уши за гризане на кучетата,че не винаги насмогвам да купувам готови.Купувам свински уши,нарязвам на две ако са много големи,леко заварявам и после около седмица оставям на хартия навън да съхнат. Така правя и с със свински крачета,но там е доста чистене преди варенето.

Jujetka,ако кучето не си играе само с играчки,каквото и да му вземеш все ще иска и вашето внимание. Фея си играе сама с часове,с топки,плюшени играчки,дрънкащи разни,особено сега малката само й хвърля някакви ,но Бети в никакъв слувай,все иска някой да  си играе с нея,да й хвърля топки и да ги лови,да се дърпаме с въже и т.н

# 162
  • Bарна, морето, сините вълни
Ами нормално я родих, така че мисля, че си е взела нужните бактерии. Grinning
Козметиката ѝ е за атопичен дерматит, предписана от дерматолог. Къпем я веднъж в седмицата, махнали сме всякакви килими, в стаята ѝ е хладничко вечер. Обривите са на сгъвките на краката, вратлето и коремчето.
Сега мисля да спра за известно време цитрусите, защото съм чела, че обострят АД.
Но тя никога не е имала други симптоми, пък не дай Боже и астма.
Извинявайте за спама и благодаря за споделения опит.

И нещо весело да ви кажа. В блока си имаме нова госпожица дратхаар. Е, нова, нова, само за месец, че стопанинът ѝ работи по 6 месеца в Германия и се връща за месец. Пътувала е в кола от Германия миналата, голям герой. На 6 месеца е и е толкова мила и сладка. Сутринта, докато излезем и ми се метна да ме целува, надушихме се веднага. Още не се е срещала с Ерос, но той я лаеше през прозореца. Показваше ѝ кой е шефа е блока. Grinning
А вчера наш мръсни се изпика на входната врата, че се връщах да чистя. Не ги прави тия работи, но някое от малките кученца изглежда е пишкало и му е замирисало.

Знаете ли какво е приятелство?
Кученцето да обича орехи, да може да си ги счупи само, но да не знае откъде да ги вземе.
Момиченцето да обича орехи, да знае откъде да си ги вземе, но да не може да си ги счупи.
Тогава момиченцето взима орехчета, носи ги на кученцето, то ги чупи и хапват заедно.
Поука: когато сме единни и работим в екип, винаги ще се справяме с трудностите и проблемите, които се изправят пред нас.

Такива са ми мили и задружни Ерко и Монка. ❤️ Най-сладката гледка.
Толкова много можем да научим от малките деца и животните. А тяхната дружба е толкова чиста, искрена и невинна.

# 163
А чаеното дърво дали се намира някъде в Бг сайт,че нямам сума за зооплюс поръчка.
Аз не можах да го намеря на друго място.

# 164
Благодаря ви!Ами ще се ограничим с Бг сайтове засега.
   Малки деца + домашни любимци,че и кучета са страхотен тандем.Ние имаме кучета,остава децата да доставят и малкото дете.
   Айра много лае по хора с шапки,дори такива,които познава.Не знам защо.Онзи ден ми я оставиха долу на нашия етаж.Обожава да се качи на дивана,който е пред прозореца и да гледа навън.Вижда нашия двол,улицата и част от градината на съседите.Чичото си работи нещо,но сложил шапка.Майкоуууу,като се почна едно ръмжене,едно пристъпване от крак на крак,накрая лай,ама все едно че плаши.Аз се мотаех покрай камината.Айра дойде,захапа ми края на жилетката и ме тегли до прозореца , да ми покаже комшията с шапка.Аз излязох навън и го помолих да я свали за малко,за да видя реакция.Айра спокойно се облегна на дивана и си гледаше клюкарски навън.Щом човекът сложи шапето,все пак е студено,той е възрастен,нашата пак започна да лае и да ръмжи.
    А го познава,и него и съпругата му.Дели ни една мрежа,те много се радват и на двете кучета,играят с тях.А Киара единствено от тях яде хляб, и то от ръката им.Знае кога се прибира жената от работа и застава на едно и също място до мрежата.СЪседката се прибира и първото нещо,което прави е да даде филия хляб на кучето,през мрежата на залчета.Ние сме давали хляб,не го поглежда.

Общи условия

Активация на акаунт