Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 824
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Днес от 10:30 часа има РС с К. Тодоров, ако има при него обучаващи се и не са получили мейл.
Аз вече се чувствам привилегирована, като чета колко недоволни има от Междучасие.
За трите години през които сме им клиенти не съм имала проблеми с тях. Единственото   сега забавените резултати от математиката, но винаги са били коректни към нас, както учителите, така и администрацията. Имейлите сме ги получавали на време, дори вторият срок миналата година и сега тази откакто са онлайн, комуникацията стана по - добра.

# 211
  • София
Аз нямам още никакви резултати от ПИ по МАТ от Междучасие, не знам дали помните, че бяхме при Симеонов и след първия модул реших да я отпиша изобщо от курса им по МАТ /отидохме в друга школа/, но от Междучасие ме увериха, когато коментирах отписването, че трябва да получим резултат от ПИ - все пак сме платили за това. Утре ще пиша да видя какво е станало.

# 212
  • София
Нямам опит сега с Междучасие, но преди (4 клас) връщаха работите и ги проверяваха учителите на групата.
За ИС много отдавна Лулу писа мнение, аз имам особено мнение за него без да го познавам или имала контакт - за мен той е човекът за различна математика, не за НВО, да прави състезания по математика да работи с деца с интерес към такива.
Не съм му следила кариерата ну последните 2 години, но предишните 2 преди, тях той работеше в СМГ, ПЧМ, Междучасие. Правеше ПИ на СМГ и Междучасие, затова се славят за трудни. За ПЧМГ знам, че прави тяхното състезание, директорски контролни, за приемният не съм сигурна. Той и в състезателните задачи прекалява. Явно е норма

# 213
  • София
ЗаСлон, и за мен е странно защо конкретната учителка на моето дете не му проверява ПИ, като точно тя се предполага, че познава най-добре учениците си и може след това да даде адекватна обратна връзка.
Не знам какви са причините така да са организирали проверяването само от въпросния Симеонов, но честно да си призная, това малко ме вълнува. Целите ми, записвайки детето си на курс, бяха първо средата - моето момче да се откъсне малко от средата си в училище, да се запознае с нови деца, да работи с различни преподаватели и второ да прави пробни изпити по начина, по който ще бъде проведено самото НВО, за да свикне с формата. Всичко това щеше да е по-успешно в ПО, но дори и в ДО виждам положителните страни на Школата.
Казвала съм ви, че отделно детето още от 5-ти клас работи и с частен учител, чрез който получавам най-добрата обратна връзка и знам на какво е способен синът във всеки един момент, на какво трябва да наблегне, какво има да отработва още и т.н. Ниският му резултат на този първи ПИ не ме притеснява, тъй като ПИ е бил доста труден. Това сега действа мотивиращо. От самата учителка в школата съм доволна, детето също. Всички други неща са ми фон на основната картинка.

РС е в първите 15 мин. от часа,  ако вчера е бил вашият час, значи е минала.
При нас РС не беше част от часа, а отделно, по 30 минути. Даже тази по МАТ беше по-дълга, защото имаше много родители и много въпроси.

# 214
  • София
По БЕЛ /при К. Тодоров в Междучасие/ също имахме отделна РС, след часа на децата. Ето от този преподавател в Междучасие съм изключително доволна.

# 215
  • София
На мен ми е чудно, защото така са решили да процедират с проверката на ПИ по математика. Преди 2 години на сина ми ги проверяваха учителите, които му водеха съответния предмет.
Тази година по БЕЛ,  със сигурност ги е проверил К. Тодоров на групата в която е моята девойка, защото на следващото занятие след ПИ им е казал, че е останал доволен от това което са писали.

# 216
Според мен е добра идея проверяващия да е различен от преподаващия. Последният е пристрастен и не е независим, а това е и добър повод да се види друга гледка точка при оценяването.

# 217
  • София
Кати, какво говориш? Как така от нашата поща ще решавате отново пробното на Междучасие?  Ние получихме първо верните отговори, после задачите, после съобщение за РС, последно резултата на детето. Или в друга последователност, но това вече е без значвние.
РС е в първите 15 мин. от часа,  ако вчера е бил вашият час, значи е минала.

Не "от", а "със". "Посредством" "благодарение на". Просто взех от там задачите, ще го накарам да ги реши отново и аз ще ги проверя - от Междучасие да чакам да го направят е... като да чакам от умрял писмо. Миналата година на първия тест след о/о 2 месеца неговата учителка (която е наистина много добра!) просто устно ми каза, че е имал еди-колко-си процента вярно решени задачи. Ама кои? Ама кои са грешни, как са сгрешени? - не се знае. Тя теста не е виждала, друг ги е проверявал, не знае. След това дори не го и карах да ходи на тези тестове - какъв е смисълът? - поне да си поспи. То ясно, че съм ги плащала, ама какъв е смисълът и той пък да плаща... със сън... В началото на годината изрично питах дали този път поне пробните изпити ще са по друг начин организирани - с получаване на отговорите, с обсъждане - уж казаха да, ама... като гледам си е пак същата позната история. Някакъв там човек проверява, ама... проверява само на своите ученици. А до работите на другите просто никой няма достъп.

ПС
И за РС нямах съобщение - миналата година поне те идваха навреме.

ППС

Не съм съгласна с това, че собственият учител ще е пристрастен - ако беше на истински изпит може би, но на пробен е безсмислено, там трябва да се откриват и поправят грешките. Подозирам, че този човек, който ги проверява, използва статистиката за някакви изследвания и всъщност всичките тези пробни изпити са полезни... само и единствено за него, евентуално за негови ученици - така вижда кои са задачите, в които те са добри, а повечето от другите - не, така че да може да слага повече такива задачи за истинския изпит (вероятно е да е сред съставителите).

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 15:33 от katiABV

# 218
Някой има ли пробния изпит от СМГ. Моята госпожица беше записана, но тъй като съм в отпуск, съвсем забравих. Голям срам.

# 219
  • Plovdiv, Bulgaria
Някой има ли пробния изпит от СМГ. Моята госпожица беше записана, но тъй като съм в отпуск, съвсем забравих. Голям срам.
Снимах с телефона задачите, четат са, но са са 16 файла.

# 220
Как ви се сториха задачите? Аз не ги погледнах дори и оставих сина да те мъчи сам. Първия модул му се видял по-труден от втория. Очаквам нисък резултат.

# 221
Аз също не съм снимала. Мисля, че и аз очаквам слаб резултат- първият модул почти до края използва времето за решаване и имаше неясни 1-2 задачи , а вторият модул го опраска за няма и час и каза че е готов и предаде. Laughing

# 222
  • Plovdiv, Bulgaria
И на мен ми се видяха някои малко труднички от първия модул. На моя син не му стигна времето, не сме ги проверили още. Втори модул последната задача я реши за доста кратко време. И смята, че са били по-лесни според мен.

# 223
Дано дадат статистика да се ориентираме къде сме.

# 224
  • Варна
Този уикенд имаше вътрешни ПИ и в школата на щерката. За съжаление не бяха във формат, който да позволява споделяне. Евентуално по БЕЛ бих могла да препиша от скрийншотите, които е направило детето на първи модул, но не знам доколко бига били полезни някому. Определено на БЕЛ се е справила под очакванията си - някъде към 80т очаква (разочарована е, че е сбъркала два елементарни въпроса на първи модул, пак от недочитане, но дано това й послужи за урок). На математиката има 1 грешна задача от първата част и недовършена последна подточка - не поради липса на време, а защото й се получавал корен от 52...явно някъде напред е сгрешила. Както и да е, там вероятно ще върже над 80т. Като за първи ПИ го отчитам като успех, а тя като провал. Вероятно истината е посредата Simple Smile
Беше интересен форматът на ПИ - първи модул изцяло като онлайн форма за попълване и веднага отчита точки след предаването, като там, където се изисква проверка, точките не са отчетени, а са "пендинг". Хареса ми, добра беше организацията.

Общи условия

Активация на акаунт