Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 829
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Браво, може ли да споделите школата ако е удобно?

# 226
  • Варна
Вектор, Варна. Мисля има още една мама в темата, чието дете е там и може да сподели впечатления Simple Smile

# 227
  • у дома
Вектор, Варна. Мисля има още една мама в темата, чието дете е там и може да сподели впечатления Simple Smile
Жалко,че няма как да споделите ПИ по мат на Вектор-по наблюдения доста се доближават до трудността на НВО...Други години ПИ на тази школа започваха през януари,сега защо месец по-рано?Или си е само за деца,посещаващи школата?

# 228
  • Варна
О, Светле, нямах представа дори, че им се носи такава слава. Щях да я помоля да направи скрийншоти и на математиката. Тя си снимала БЕЛ преди да предаде, да си видела грешките, но като видяла, че веднага излизат отговорите и не го повтори за мат. Този ПИ беше само за вътрешни деца, но по план ще има отворен онлайн през януари, сега правиха нещо като тест на системата.

# 229
Dive, да потвърдя за ПИ на Вектор. И за мен са с най- близка трудност до НВО. И нашия ще го запишем на някой, може би през февруари и май. В нашата школа по БЕЛ ПИ са по трудни и въпреки, че там си влизат в таксата, гледахме да вместим и поне един във Вектор, че иначе се бяхме отчаяли от резултатите Simple Smile На нас ниските такива изобщо не ни действат стимулиращо, а дори напротив абсолютно демотивиращо:)

Миналата година, от Вектор сами бяха пуснали пробните в нета, но може да е било заради това, че не ги проведоха изобщо онлайн. Дано да ги пусне някой и тази година!
Ох, Dive, все те прекръщавам Wink извинявай!

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 09:06 от MollyBy

# 230
  • София
Официално децата са във ваканция вече - ще полея подобаващо приключването на още един кръг ДО Joy. Наборът има куп домашни, когато иска да ги прави. Бях се зарекла да давам ПИ, но май размислих, ще го играя "готина майка" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 231
Тази седмица съм обещала да почива, а домашните след Коледа. Нямаше търпение за ваканцията. Дори и дистанционно запазиха началния час на 7.30ч. и все ставаше рано. При намалени часове спокойно можеха да почват по-късно, ама не би.

# 232
  • София
Привет,

Аз качих ПИ по МАТ от Междучасие във ФБ. Нямам координати на пощата. Бихте ли ми пратили тази поща?
Минаха родителските срещи в Междучасие.
Аз ...малко съм шах....попитах дали трудността на задачите на ПИ по МАТ кореспондира с това, което са учили и упражнявали децата. Първо ми бе казано, че ПИ е на материал основно от 6-ти клас, включва само преподаден материал (дъщеря ми твърди, че не е точно така - медиана), второ - че нарочно дават по-трудни задачи, за да мотивират децата?! Ама как да ги мотивират, моето тотално се демотивира. Но според учителката така децата няма да са притеснени по време на НВО, каквото и да значи това. Друго, което ме притеснява - самата учителка до скоро не знаеше какво е дадено на ПИ?! И после - питаме я - какво разбираме ние - родителите, и тя - учителят, от резултата на курсиста, след като задачите са по дифолт по-сложни?! Как да разбера къде е дъщеря ми?!  Сега, ясно ми е, че щом е нисък резултатът не е добре положението, но все пак ми се иска да имам обратна връзка и от самия преподавател. Иначе всичко се обезсмисля.

Относно почивката през ваканцията - ами мисля да е на самите празници. По МАТ има около 60 задачи за домашно, което си е по 10-ина задачи в извън празничните дни. Отделно искам по БЕЛ да я натисна малко.
Аз сериозно се замислям за частен учител по БЕЛ. Според вас дали мога да намеря добър учител в тази Ковид ситуация и предвид, че скоро започва втория срок? 
Много къса клечка изтеглиха нашите наборчета....

# 233
Дайв, ние ще се пробваме за тезо ПИ във Вектор, така че ще следя за информация Simple Smile

# 234
Оставям ги да почиват, но и дума не може да става да се прекарват часове наред с телефоните. Вариантите са: шляене навън с другарчета, спорт, семейни игри или учене. Те избират:)

# 235
  • София
една, дано има още много дни жената.
Свекърите са тук от есента (заради лечението на бабата), са щастие има къде да ги изолираме от нас, живеят на 2 мин от нас, а децата не са си виждали почти,  1-2 изключения - нещо да се занесе, на врата.
Децата направо не можеха да си представят Коледа без тях - в семейстовото Бъдни вечер и Коледа са двойни празници имаме и рожденници - на свекъра и сина ни. Коледата ще може да сме с тях, нали изкарахме Ковида, но за всеки случай ще пусна един тест преди това за сигурност, все още обаче спазваме ограничение.
Благодаря, надявам се да успеем да се преборим с това гадно нещо. Тя е силна и вярва,че всичко ще се оправи, но не можем да си позволим да бъдем с тях в този момент, въпреки че страшно много ни се иска. Сега е важно да я пазим, пък после ще празнуваме всички празници отново заедно 🤗

# 236
  • Варна
Здравейте и от мен, сега се сетих да потърся тема за седмокласници. Моят също посещава Вектор, беше на ПИ този уикенд. По математика 1/3 от задачите бяха от първата ПИ миналата година. Ще се радвам да споделяме новости.

# 237
  • у дома
Предишни години,когато ПИ бяха присъствени Вектор даже правеха по 2 разл групи на всеки ПИ-много беше полезно-като се коментират грешките да се реши и др група,за да се види детето разбрало ли е обясненията.Обаче миналогодишните им онлайн ПИ по очевидни причини си бяха по 1 вариант.

# 238
  • София
Момичета, помните ли, че след предложение от страна на набора/подигравателно, разбира се/ имах намерение да му подаря за Коледа сборник? Току-що връхлетя в хола и каза, че е сънувал как получава въпросния сборник Joy Продължението на съня бе : " ..., треснах го на земята, взех си багажа и се изнесох от апартамента!" Joy Като получи и това на Коледа - ще споделя дали сънят му се е сбъднал Joy

# 239
  • София
Момичета, има резултати от ПИ на СМГ. Моята девойка порядъчно се е изложила на първия модул - 36 т. За сметка на това на втория е с 33... Май времето и скоростта на решаване при нас ще е препъникамъка... Задачи нямам - ако някой има първи модул ще съм благодарна да ми го изпрати.
Имаме резултати и от ПИ по БЕЛ, който прави като външен ученик към ОТ - 77т - 53 на първа част, 24 на втора. Снощи коментирахме с проверяващия - детето не е доволно, госпожата твърди, че за първи ПИ е добре....

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 07:17 от ReniM

Общи условия

Активация на акаунт