Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 940
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Ако се върнем известно време назад, бЕлото и розето, които са с два градуса по-силни от компота, се радваха на голяма популярност в една от най-страхотните седмокласни теми ( сегашна десетокласна).
Компанията е по-важна от градуса. Simple Smile

# 466
Ааа, някой сме на тристепенно меню и Бейлиса ни е за десерт Simple Smile

# 467
Дидева, отново си абсолютно точна, ама гледам са се събрали ако подложат качествено ще минат по-лесно през центрофугата на НВО.

# 468
  • Варна
Уау каква дискусия сте заформили, момичета Simple Smile Много се радвам, че и осмокласните мами ни наглеждат и помагат! От тях съм научила много и вероятно ще уча още тепърва Simple Smile
И като сте се заговорили за балове и образувнето им, да питам и аз ако някой знае... В някои паралелки на ЕГ има определени и 4те профилиращи предмета, още при приема. В МГ обаче нещата не стоят така и се чудя там освен математиката и ЧЕ какво друго се профилира и как - има ли избор на самото дете или се решава за цялата паралелка, кога става този избор и т.н.
Много ни е рано да правим сметки за балове и вероятности, но искам да съм подготвена да обясня на детето какви са евентуалните опции.

# 469
  • София
Един съвет от майка, чието дете не е ходило на школи и подготовката му, поради мързел, беше основно три седмици преди изпитите. По същото време бях в къщи с гипс и му висях на главата, за да следя че решава определено количество задачи и е прочел всички произведения. Та моят съвет е да поработите и върху психическата устойчивост на децата си. На моя син математиката му е много по-силен предмет - на НВО изкара по-нисък резултат отколкото на БЕЛ заради грешен чертеж с разменени ъгли на геометричната задача във втората част. Буквално е изпаднал в ярост, въобще не е могъл да схване условието на прословутата 22. задача. Виждал червени кръгове пред очите си. По някое време се успокоил, видял си грешката с чертежа и почнал задачата наново, но вече било към края на изпита. Когато правят чертеж е добре веднага след начертаването да сверят с условието. Ако се запънат на някоя задача, особено във втората част, веднага да я оставят и буквално да поблеят малко и после да се върнат отново като започнат с чертежа.
И да завърша с нещо хубаво: резултатите на сина ми му стигнаха за второто желание, което дълго време беше първо и го смени в последния момент. Доволен е от мястото, където е сега.

# 470
Dive, в МГ профилите на национално са математика и информатика или математика и физика. Няма вариант първите 2 профила да са математика и език. Езикът може да е трети, избран след 10ти клас (може и да е заложен като трети в ДПП, но май това все по-рядко ще го виждаме).

# 471
Dive, останала съм с впечатлението, че си от Варна. Разгледай страницата на МГ. Има заявление за избор на профилиращи предмети, качени са и учебните планове на сегашните 11. класове. Ще добиеш представа кои са преобладаващите ПП по избор за отделните паралелки.

# 472
  • Варна
Благодаря за включването, Мария! Знаех си, че нещо съвсем не ми е наместено в профилирането. В нашето МГ явно са само математика и информатика/ИТ, не съм виждала физика отдавна, за съжаление. Мислех, че ЧЕ е профилиращ, защото нали имат интензивно/разширено, много часове... Предположих, че се води профилиращ. Все по-сложно става, но има време до юни, а и може да не се наложи да го мисля МГто Simple Smile

допълвам: Дидева, благодаря и на Вас Simple Smile Да във Варна сме, гледах сайта на местното МГ, но мислех, че ние сме по нова програма, в сравнение със сегашните 10-11 клас и за нашите деца ще е различно. Ако е същата схемата, има шанс да се учи химия и физика като 3ти и 4ти предмет, което би мотивирало щерката да кандидатства и там.

# 473
  • София
Четейки поста на green_dawn, се сещам да споделя и аз нещо от НВО на сина. На него езиците много му се отдават в т.ч. и българският (ходеше на състезания и олимпиади и винаги се класираше сред първите). На ПИ по БЕЛ, рядко изкарваше по малко от 90 точки и той се успокои, че на НВО ще има от 90 точки нагоре (нали уж в Междучасие ПИ са най - трудни). По тази причина подготовка по БЕЛ никаква я нямаше, въпреки че цяла година му повтарях, че БЕЛ ще му изиграе лоша шега. За съжаление се оказах права. На НВО изкара 76 точки, а по математика, която я ненавижда и за да се подготви минахме през 9 - те кръга на ада, изкара 83 точки.
Мисълта ми, колко и добри да са децата по някой от предметите, не ги оставяте, както направихме ние, защото сега можеше  човека да е приет по първо желание, ако не се беше надценил.

# 474
Марти, така е. Лично съм се убедила. Винаги, когато съм се явявала на изпит с голямото самочувствие, че много знам, накрая нещо ме е приземявало. Това е някакъв вселенски закон:)

# 475
Здравейте и честита нова година! Пожелавам ви да сте здрави, а децата да постигнат това, за което мечтаят Simple Smile
Аз искам да попитам може ли някъде да се провери какъв е бил балът за прием в определено училище през 2020г. Търсих в нет-а, но не намирам такава информация.

Иначе моят син кара ваканцията на пълна скорост и нищо не пипна. Тази седмица най- вероятно ще бъдат и класните му. Има голямо желание да учи в определено училище, но само до там. От себе си не дава нищо и явно разчита на късмет. Ходи на частен учител по МАТ, а по БЕЛ разчитаме на училището, защото учителката му е добра и ги товари с материали. Всяка седмица им дава преразказ, като резултатите са му около 30т. По МАТ беше по- добър преди, но от 5-ти клас учителите които се смениха никак не бяха добре и там поизостана. От тази година има нов учител и се го по време на ДО им пуска клипче в часовете да гледат новия урок и до там. Който разбрал- разбрал. Дори не съм сигурна, че и частните уроци ще могат да запълнят тези празнини.

# 476
Класните ги отметнаха онлайн, официални резултати няма, но по МАТ писа на преподавателката по друг повод и си я разбра, та поне сега кара лежерна ваканция с четене и тук-там задачи. И онлайн судоку за релакс Simple Smile.

# 477
  • София
Katnis, РУОто ви трябва да е публикувало информация след 1, 2 класиране

# 478
  • София
Katnis, всяка седмица по един преразказ?!
Моето дете досега има 1 (един) преразказ в училище, но не е върнат проверен, само оценка. Не мисли, че е заслужена, защото текстът е бил неразбираем.

# 479
Ако нещо е свалено от сайта на руо, то то се пази в Оня сайт, да се свети името му Simple Smile
Ето статистиките с баловете по области
https://dideva.alle.bg/този-страшен-седми-клас/справки-за-минимален-и-максимален-бал/
По някаква причина линковете в мамата не винаги се копират правилно.

Общи условия

Активация на акаунт