Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 914
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви, ще погледна да се ориентирам какви са ни шансовете поне 😁
Katnis, всяка седмица по един преразказ?!
Моето дете досега има 1 (един) преразказ в училище, но не е върнат проверен, само оценка. Не мисли, че е заслужена, защото текстът е бил неразбираем.
Това е причината да не сме го записали на учител по БЕЛ. Учителката им е добра за ги подготвя за НВО. Последните два месеца ще правят преговор на 5 и 6 клас. Сега, докато са на ДО пише преразказа на лаптопа, праща й файла, след което тя го връща с поправено червено, таблица за оценяване и съответно оценка. От 26-30 точки му поставя петица.
Така че с една идея съм по- спокойна по БЕЛ 🙂

# 481
Не знам как ги вадят тези 30т на преразказ вашите деца
Моето прави по 2 на седмица и няма подобрение
В най-добрия случай 25т
Обикновено към 20
Тотално съм отчаяна с този български
Уж на две школи ходи, една платена и една от училище, но май пише само механично
Плюс мързела, истинско бедствие
Май ще трябва и частен учител

# 482
  • София
Мале, осмокласните мами яко налазихме темата за 7. клас! Момичета, просто следете изкъсо нещата и гледайте да няма неусвоен материал. Много е рано да притискате силно все още, защото има риск да се получи обратния ефект и децата да прегорят. Може би вашият набор е най-прецакан с това дълго от март ДО. Но нямате избор. И един съвет - разпускайте тук в темата сред себеподобни, защото все повече ще имате нужда колкото повече наближава НВО. Какво ли не сме писали и споделяли в нашата тема и това успява да ти запази разсъдъка.  И да знаете и това ще мине, а ние ще сме тук да ви подкрепяме.

# 483
Покрай споменаването на олимпиадите ми изникна още един въпрос.
Нали за нашия набор остана само подробен преразказ от неутрален разказвач или от името на герой за НВО по БЕЛ?
Няма да има сбит преразказ или ОЛВ?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 15:25 от Дъждец

# 484
На оли няма преразказ. На нво е подробен преразказ с някаква дидактическа задача. Оли е тест + олв.

# 485
Ох, поправих се горе. Исках да кажа, че на олимпиадата има отговор на литературен въпрос.
И оттам ми изникна въпросът за нашия набор остава ли само подробния преразказ, защото нали искаха да го променят и да включват и сбит.

# 486
  • София
Добро утро. Днес заведох 2 броя деца на училище  - малкият вчера обясняваше на приятелите си, че му е много странна дори и мисълта за присъствени часове - докъде я докарахме, нормалното да ни се струва странно  Joy. Но пък няма търпение да отиде на тренировка довечера, сестра му също се вълнува за танците си.
Наборът от днес започва часовете в 8.05 -  звънях на пожар от колата, не вдига. Прибирам се в 8.01 - той блажено спи. Изритах го от леглото, за да разберем след 4 минути, че първият час е асинхронен Joy Щеше да ме изпепели с поглед.
Явно при нас математика ще се "учи" така - 2 синхронни часа, другото е - спасявайте се.

# 487
Ох, пак започна това училище Simple Smile)) Изобщо не успях да си почина...а уж по принцип не работя.
С голяма мъка успях да го накарам да направи една пробна по математика и една по БЕЛ. Математиката се оказа някакъв супер труден тест, изнервихме се още на първите 5 задачи. Накарах и брат му да помогне. Той ги реши, но все пак си е дете и не е много добър в обясненията, малкия се ядоса още повече...и прибрах теста. Реших, че не си заслужава да се мъчим. Но тъй като вече беше обещал да реши една пробна, спешно изрових една пробна от Вектор от януари 2019, е там нямаше проблеми и си я реши. По БЕЛ нямахме драми...долу-горе се справи ( с 2 грешки) Преразкази не го карам да прави в къщи!

# 488
  • София
Моли и осмокласните мами, миналата година колко време преди НВО ви казаха, че ще отпадне част от материала? И какво отпадна?
Знам, че по български отпадна сложното изречение, но по литература и математика нещо ми се губи 🤔

# 489
  • София
Обявено беше в началото на май. Ето статия по темата:
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Kakvo-otpada-ot-konspekti … MON-p_728038.html

# 490
Както писа Ред, началото на май месец се разбра за отпадащия материал Simple Smile
Скрит текст:

Simple Smile Сложих снимката в скрит текст и подчертавам, че е за миналогодишното НВО, за седмокласниците през 2019/2020, не за нашите. Да не се обърка някой!

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 19:59 от MollyBy

# 491
Привет,мами! Гледам,че активно са се включили мами от осмокласната тема и понеже аз за трети път ще съм седмокласник да споделя и нашия опит.При нас миналата година на всички ПИ точките и по двата предмета бяха над 95 и ....... настъпи едно спокойствие,че всичко ни е в кърпа вързано и само испанската може да ни изиграе номер,но......на самия изпит точките бяха 91 по БЕЛ и 83 по МАТ. Влезе в у-ще,което харесва и не пожела да подадем за второ класиране.Записахме се още на първо и сега е доволна.На сегашния седмокласник /той е в най-трудна ситуация - за 6 и 7 клас не се събира дори една пълноценна година на преподаване,учителите са гола водА и по МАТ и БЕЛ и ДО не става за нищо,а и мързелът и апатията  го подгониха/ точно за това не искам да знае какво и колко е изкарал на ПИ,защото може и той да реши,че всичко ни е в кърпа вързано.Преди две години братовчед му изкарваше ниски резултати на ПИ и треперехме какво ще направи,но....на изпита и по двата предмета постигна много високи резултати та чак не повярвахме.За 2-ра АЕГ не му достигнаха стотни.Записахме го на второ класиране и до днес ме е яд,че не рискувахме за 3-то защото щеше да влезе в още по-желано у-ще.
                      Така,че ние за момента не коментираме много какво изкарва на ПИ,защото и в двата случая резултатите ни подведоха.В първия случай - плач,във втория-радост. Yum
                      ПП. Сега се сетих,че пропуснах да кажа,че на изпита по МАТ са ги държали през цялото време с маски и на нея и е станало лошо.Чудели се дали да викат бърза помощ и след като се е посвестила за първи модул не и е стигнало времето.С втория е успяла да се стегне и даже е решила прословутата 22 задача до средата - пак недостиг на време.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:25 от Didia

# 492
  • На морето!
Много са ми полезни разказите от миналогодишните седмокласници. Някак имам надежда, че и ние ще оцелеем. 😄 Благодаря ! 🍸

При нас не знам какво ще отпада за НВО, но, за да има високи резултати, както е тръгнало ще трябва да им раздават книжки за оцветяване ако не направят присъствено поне школите.

# 493
  • София
Привет момичета. За втори път съм със седмокласник и тоя път си го готвя аз по математика. По-скоро имам желание да го готвя, на него не му дреме. С триста зора сяда да решава, а не е като да не може.
Искам да наблягам на скоростта на решаване на задачите, затова давам само тестове, не го карам да решава отделно задачи от сборници.

От къде намирате стари тестове?

# 494
  • София
Момичета, от 7 януари започва записването за ПИ на Регалия. Горещо ви ги препоръчвам. Много се доближават като трудност до реалните, много деца ги посещават и статистиката е добра, а и миналата година ги проведоха страхотно онлайн в тяхната платформа. И не на последно място бързо излязоха резултатите, а не като Междучасие, където даже на последния някои така и не получиха резултати преди реалното НВО.

Общи условия

Активация на акаунт