Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 762
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • София
https://kanal3.bg/news/comments/143851-Valchev%3A-Situaciyata-ne … vi508yKzmaTVBV0vE

"Ще има изпити за 4-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. Ако са повече карантинирани може да се проведе онлайн изпит. Вероятно ситуацията ще продължи до пролетта - до април, май, но не можем да затворим учениците дотогава. Не мисля, че ситуацията ще позволява трайно връщане на всички ученици до пролетта, по-скоро частично или редуване", коментира министърът.

# 31
  • София
Е как онлайн матура? Как ще се осигури равнопоставеност на учениците? Май пак се говори без да е мислено реално. И защо толкова ги е страх от втора дата?

93 т. за мен е "уау" резултат. Мечтан, така да се каже. Така че браво на детето за подобен резултат на първи пробен (казват, че той е и с най-нисък резултат).

# 32
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
но втора дата не им се откъсна от сърцето, независимо колко карантинирани има... Sad

# 33
Този министър, както и всички останали хвърлят някакви решения в пространството през ден и всяко решение и заповед са предпоследни. До май и юни има доста време и според мен и нереално да се планира каквото и да било, освен евентуални дати. Още повече, че към този период най- вероятно ще е друг министър и ще се решава наново. Предвид обстановката можеха да помислят за втора дата, което е най- наложително, според мен. Цяло лято МОН само говориха и нищо реално не свършиха. Надявам се само да сме здрави, пък до пролетта много вода ще изтече.
И за да гледаме с позитивизъм, ние вече резервирахме едното море за последната седмица на юни, преди да завърши, защото после излизат резултати и класирания и едва ли ще успеем Simple Smile

# 34

И за да гледаме с позитивизъм, ние вече резервирахме едното море за последната седмица на юни, преди да завърши, защото после излизат резултати и класирания и едва ли ще успеем Simple Smile

В смисъл..? Ще ходите без детето? Ще го освобождавате от училище? Сигурни сте, че и тогава ще са онлайн и ще учи от морето?

# 35
  • Варна
Инвизибъл, браво на момчето! Дано повтори, че и задмине тези точки на реалния изпит, а по БЕЛ може и да те изненада приятно Wink
Само мога да се надявам на подобни резултати, най-рано през януари ще разберем ние как се движи девойката.
Последна седмица преди ваканцията, дръжте се, момичета Simple Smile

# 36
  • София
Simple Smile Да...аз я разбрах добре! Просто обясних в нас ситуацията. Нашите както са и две момчета със сигурност биха се възползвали от възможността нищо да не приберат...ама и стаята не е голяма и ако искат да си легнат или седнат пред компютъра, ще се наложи поне да преместят нещата. Simple Smile

Сетих се да разкажа...като бяха малки броени пъти-5-6 ( Имаме си баби. Но...решението си беше мое, ММ просто се съгласи с мен. Моята теория е че децата са си наши и не искам друг да ми ги гледа.) ми се е случвало да оставам сама в къщи за събота и неделя. И точно тогава винаги първо прибирах и после се отдавах на заслужено мързелуване Simple Smile  но на чисто!

Aaaa - извинявай... *blush*. Явно аз не съм те разбрала, съжалявам.

И при нас другата седмица ПИ онлайн. На онлайн РС вчера обясниха за преразказа и отворените въпроси( тезата и редакцията) да са на лист с черен химикал, после снимат и пращат.

Това всъщност не е лоша тренировка за НВО-то - нали и там ще се сканират изпитните листа... та трябва да се пише максимално отчетливо... Впрочем, кои черни химикалки харесвате? Да са по-скоро "тлъсти" и "мазни", не тънки (писците, де)? Някой да е разглеждал?

https://kanal3.bg/news/comments/143851-Valchev%3A-Situaciyata-ne … vi508yKzmaTVBV0vE

"Ще има изпити за 4-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. Ако са повече карантинирани може да се проведе онлайн изпит. Вероятно ситуацията ще продължи до пролетта - до април, май, но не можем да затворим учениците дотогава. Не мисля, че ситуацията ще позволява трайно връщане на всички ученици до пролетта, по-скоро частично или редуване", коментира министърът.

...А ако са по-малко карантинираните, да не са били толкова тъпи, че да си признават (или да боледуват тежко, или да боледуват тежко близките им).

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 20:57 от katiABV

# 37
На 20.12 ще има онлайн пробен изпит в СМГ. За който се интересува, записването е през сайта СМГ учители. Има информация в секция “Новини”.
Пробен опит по БЕЛ ще има през януари.
Казвайте, когато има ПИ, в които могат да се записват външни ученици.

# 38
  • София
VAVA, не съм влизала в сайта на СМГ, има ли час от който ще е активен и съответно час до който може да се решава ПИ?

# 39
  • София
Здравейте,

Моето момиче посещава Междучасие.
Там минаха и двата ПИ.
По БЕЛ - изложи се сериозно на теста, на преразказа много добре се справи.
По математика - предполагам също, че положението е под добре, защото последните задачи са били много трудни. Нямаме отговор все още там.
Но искам да ви попитам - каква обратна връзка получавате за децата си - напредък, затруднения, по съответния предмет?
По БЕЛ получих разбивка на ПИ - кой критерий как е изпълнила и как се образуват точките. Но реална обратна връзка за детето - НЕ. Справя ли се с тезите, върху какво да понаблегне, какво да подобри в преразказите. Хайде, тестове ще правим и вкъщи. Но, как се тренират преразкази и тези, ако няма кой да ти ги провери?

# 40
Аз от СМГ не получавам никаква информация. Писмената ни комуникация е изключително трудна - получавам отговори, но не за това, за което питам. Ако не беше потребителката от тази тема, която написа за пробния изпит по математика, сигурно щях да го пропусна. Таксата е 20 лв. както за външни ученици, така и за курсисти в СМГ.
На родителската среща няколко родители помолиха Иван Симеонов поне да благоволява да дава отговорите на домашното и той го направи веднъж. Не знам дали ще му стане навик. Добре поне, че госпожата по БЕЛ от школата е желязна. На родителите не дава информация, но всеки, който се интересува, може да я потърси в платформата. Детето е оценено във всеки един елемент от домашното.

# 41
Много сте изписали, едвам смогнах да ви изчета. Моето синче си кара ДОто полегнало на дивана. Бях близо 3 седмици в къщи карантинирана, та имах преки впечатления. Но пък ако не беше ДО, той 2 седмици нямаше да ходи на училище, на не знам кое е по-лошото. Аз бях против ДО, но е факт, че той от училище ни донесе Короната, та я минахме всички в къщи. Нямаше как да го изолирам в една стая. Неговата е няма 9 квадрата, щеше да е жестоко. Плюс това сме с една баня и тоалетна, няма как да го избегнем. Моето мнение е, че неминуемо 90% ще минат през вируса, независимо от мерките. Вече и все повече хора виждам, че не се изследват. Ние също не сме в статистиката, но си седяхме самокарантинирани. Имам познати, които си го караха на крак и не се изолираха, сигурна съм, че много са така.
По БЕЛ ходи на частни уроци присъствено и индивидуално. Много съм доволна, но 3 седмици не е ходил, а сега ще наваксва х3 часа седмично. Математика е онлайн курс, доволен е от госпожата, хубаво обяснявала. Но при него не може да се мине само с курсове. Натискам и аз, давам задачи, обяснявам. Много са ми полезни нещата, които пускате във фейса и ще е супер ако получа паролата за пощата. Купила съм и няколко сборника, но там са ми трудни и на мен вякои, а като са дадени само тоговорите, няма решаване. Оф, а като се сетя, че не знаех баткото изобщо какво е учил за това НВО. Справи се самичък, но децата са различни.

# 42
Здравейте, както е казала VAVA  на 20.12.2020 от 9 часа сутринта е онлайн пробно НВО за 7 клас организирано от СМГ учители   . Ето това е линка: 
https://tt.smgood.bg/tt/%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0% … 0-7-%d0%ba%d0%bb/
Единствено тук трябва да се внимава с плащането да се извърши в срок.
Отделно има още едно oбявено пробно НВО за 19.12.2020 от 9 часа към СМБ секция Русе .Пускам линк:

http://smb-ruse.com/

Тук за плащането е упоменато, че трябва да е на място, но днес разговарях с г-жа Петрова(на посочения телефон) и тя спомена, че може да стане с пощенски запис.

# 43
  • София
Didia, не гледам телевизия, остана и по цял ден! Препоръчвам ти го.
Не мога да избягам съвсем от новини и глупости, но подбирам внимателно как се информирам.  ... то "и противогрипни ваксини имаше, и места по болниците, и безплатни тестове за учителите имаше, нямаше проблеми с лекарствата.... и т.н истини.
Щом имаш проблем с ДОто, учители и училища търсиш права, но пък мисля, че родител по-би свършил работа, особено някой татко.
И познавам много учители, които не искаха онлайн, имаше и такива които успяха да заобиколят министерската заповед за известно време.
ДОто върви при нас (къде имам забележки към учители, къде към ученици, но всичко е под контрол), но не само благодарение на учителите, има и други участници - децата, че и родители.

Снощи помагах малко по ТП, едва я убедих да позволи да й сдъвча информацията.
Втрещих се какво пише в този учебник. Преди няколко години обяснявах на баткото принципа на звънчевия транформатор (из учебника по ЧП), но снощи диодите и транзисторите направо ми събраха очите в точка ... в началото се чудех как точно да го обясня, за да разбере детето, след това се оказах и реших, че няма смисъл (ако бе по Физика друга работа, но по ТП)... та ми идеше да вдигна телефона и да си поприказвам с учителката, но пък тя не е автор на учебника, а и беше извън "приличните часове"

Дъждец, аз не бих си замълчала. Ако детето ми е сгафило, ще се извиня (правила съм го в т.ч. защото с реакцията си е притеснила учителя - беше се разстроила за едно домашно, че и от друг родител разбрах не от нея), ако обаче някой е сгафил по негов адрес, няма да остана длъжна. Едно ледено писмо с копие до директора, без обиди и квалификации е в реда на нещата, в това число бих ще обясня, че e-maila кутии се конфигурират, за да не получава човек поща по всяко време на деня и би могла да се обърне към някого за помощ.
Абсолютно неадекватно отношение и проблемът не е в учителя, а в човека. Пращам и получавам e-mail по всяко време на денонощието, без да е необходимо, неочаквам и отговор извън границите на работния ден.

christina1980, напротив на простотията трябва да се отвръща, но така, че да не могат да отговорят.

marini, още един пример, как не трябва да се оставят нещата. Не знам къде е това място, но обясни на този екземпляр, че сме патриоти, че и държата ни вероятно е от преди тяхната, че не може да се очаква от детето да чуства на чужд език , но пък може да рецитира на родния си език патриотично. 

Моли, и аз съм на този принцип - децата са си наши. Давам ги за ваканциите ако ги искат или те искат, спазват се нашите правила.
Аз също обичам да мързелувам на чистичко, ако ще до вечерта да стоя по пижама, няма от кого да се притеснявам.

molive, още N-пъти ще сменят мантрата. Не си губи времето да им забелязваш. Аз залагам, че 4 и 10 клас няма да имат НВО, но това ще се каже със сигурност в последния момент.

# 44
Desem, аз пък преди малко отворих учебника по биология със същата цел - да "сдъвкам" информацията от урока и останах втрещена - едни папрати и мъхове, едни непознати за мен думи, пък и обяснено за размножаването им пак с една сложна терминология ... Затворих го и казах на детето, че това не е толкова важно, да научи само някои от определенията и толкоз. Наистина се учат страшно излишни неща.

Общи условия

Активация на акаунт