Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 813
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Излизането с приятели, не е като общуването със съучениците, особено за тези ученици от гимназиите. Как се чувстват осмокласниците?! Та те дори не успяха да научат имената на другите от класа, камо ли да завържат приятелства.
Аз лично до ден днешен поддържам връзка с хора, с които сме завързали приятелства от гимназията. Там ми бяха и най - хубавите години, а на днешните младежи това им е отнето.

МС тренира плуване, но откакто са им спрени тренировките и постепенното губи желание да поддържа форма в домашни условия.

# 151
  • София
Наздраве и от мен Wine Glass
Наборът не го свърта, има си програма - във вторник, сряда и събота излиза, вчера се прибра премръзнал.Днес си взе и ръкавици Stuck Out Tongue Winking Eye Връща се и започва с домашните. Липсва му плуването, от футбола сам се отказа.
Поръчах му боксова круша за бюрото - искаше да записва някакъв спорт със странно име, включващ и бокс. Мисля, че и антистресово ще му подейства.
Аз пък сега се чудя дали да пускам малките /4 клас/ ПО от 4.01 - почти съм сигурна, че ще са малко деца присъствено, а и че отново ще ги върнат към ДО седмица след това.

# 152
  • На морето!
И от мен наздраве! Да вдигнем тост за изключителната Дидева! Да е здрава, все така всеотдайна нашата неуморна глътка здрав разум сред хаоса на родители и МОН! 🍷

И моят син е плувец и ужасно много му липсва плуването, да не говорим, че им спряха Държавното една седмица преди насрочената дата.
Откакто няма тренировки и не ходи на училище му се отвори един прозорец от свободно време, който успешно запълва с излежаване, клипчета и чатове. Не излиза, приятелите му също. Колкото повече свободно време има, толкова по-дезорганизиран е.
Ние изкарахме Ковид, децата много леко, ние с ММ имахме 3 много тежки дни, но после стана поносимо. Около мен всички деца минаха леко, което потвърждава мнението ми, че именно децата понасят всичко това заради страховете на учителите, не за своя безопасност. Надявам се ваксините да успокоят страстите и да мотивират учителите да се върнат в училище.

# 153
Наздраве и от мен, момичета Simple Smile Аз като ви казвам, не слушате...Рано било( Wink Desem) за алкохол. Ще ви питам към края на май...
И набора е с два спорта, в момента в застой. И двамата ми сина не се интересуват от спорт в домашни условия, освен от борба свободен стил между тях Wink Лигавят се... тренировки не правят никакви Simple Smile Много искам да върнат спорта поне.

Vox, давай рецепта за макарони, само такова не съм правила тези дни Simple Smile Правих линцери, меденки, двойно шоколадови напукани, канестрели, звезди с капучино, рохлички, марокански ореховки, някой и по два пъти...а и френския сладкиш с круши Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 00:04 от MollyBy

# 154
  • София
И аз полудявам като ми каже някой , че няма да остане без училище . Абе вие имате ли представа какво е  да си в някое треторазрядно училище в Сф или само така си говорите . Знаете ли , че някой от тях ако въобще влизат в час ,  по време на часа танцуват на Шушана  качени върху чина . Там искате ли да учи вашето дете . Мен обучението не ме притеснява толкова ( все с уроци  ще го навакса ) , средата ми е проблема  в най-критичната за едно дете възраст .

Абсолютно съм съгласна (като лично минала през 2 на брой такива). Има училища, пред които самостоятелната форма на обучение - без никаква среда - е просто прекрасна алтернатива.

red_violet, толкова образно го описа, че направо си го представих. Не допускам обаче да попаднем чак в такова училище.

Достатъчно е просто детето да е болно или карантинирано на заветните дати...

Иначе ми е ясно , че гаранция няма. Все пак говорим за маса, но едно е да говорим за 2-3 деца , друго за 80% от класа. Отделно важно е децата да са здрави, но след няколко месечно отглеждане вкъщи пред екраните, не съм сигурна кое точно здраве ще коментираме- психично или физическо.

Децата чудесно си се адаптират към живота в електронна среда. Опасявам се, че единствените, чието психическо здраве е в пряка опасност, са техните родители. И... да, това - микроклиматът (емоционален) в семейството им влияе.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 01:35 от katiABV

# 155
Моли, само докато те прочета и качих два килограма Stuck Out Tongue Winking Eye
Да избутам и днешния работен ден и ще ти напиша рецептата довечера.

КатиАБВ, така е никой не знае какво му готви съдбата. Е, аз понякога знам, но това е друга тема.
И не, не съм съгласна,  че е чудесен животът в електронна среда.

# 156
  • София
Моли, кога успя да направиш толкова много вкусотии? Поздравления. Може ли са ти дойда на гости 😉
Аз тази година ще се огранича до 3 вида сладки (дори не съм сигурна, дали и време ще ми остане и за трите), защото до 23.12 ще си ходя на работа.
Ако някой има рецепта за много бързи сладки, нека я сподели. Ще съм много благодарна.

# 157
Марти, амиии писах преди няколко страници - безработна съм Simple Smile И с това ДО + работата на ММ от вкъщи, няма какво друго да правя Simple Smile Свободна е само кухнята, а тя всъщност е бокс, няма място за сядане...И така се става 100кг. Simple Smile

Ами...че те всичките сладки се правят бързо Simple Smile Ако обичате орехи, пробвай мароканските ореховки. Стават бързо и лесно. За мен са и много вкусни.
https://www.kulinarno-joana.com/2009/07/ghriba-with-walnuts/

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 09:29 от MollyBy

# 158
  • Перник
Калоян се научи да си пържи яйца - ето една полза от стоенето вкъщи Simple Smile Не му пречело, че не се вижда със съучениците си, не му се излиза на двора даже, защото било студено, измисля си оправдания, за да не ходи да бяга, най-често много домашни. Но, на мен днес ми е последният работен ден в офиса за тази година и от утре го подкарвам по баирите Smiling Imp Aз самата не съм бягала от 05.12. и адски ми липсва.

На уроци не ходи - учи в най-доброто (дано!) училище в града и учителят им по математика казва, че ако дете, което учи там има нужда от частни уроци, значи нещо някъде не е наред. Съгласна съм напълно с него. Обучението им е на ниво не само по БЕЛ и математика, по всички предмети (е, с изключение на музиката, но не е драма Wink ).

Направих 4 вида сладки, но само са дегустирани и са прибрани - за подаръци и за Коледа Simple Smile

# 159
Всеки ден, понякога насила дори, ги карам да излизат за по един час, ако ще улиците да мерят... И ако не намерят приятелче, излизам с тях. Аз самата не мога да стоя затворена - излизам и в обедната почивка и след работа. Иначе ще лудна...

# 160

Направих 4 вида сладки, но само са дегустирани и са прибрани - за подаръци и за Коледа Simple Smile
Е това не го умея Simple Smile И аз уж прибрах за Коледа, ама все там се навъртаме с децата и все свършват. А пък подаряването съвсем не става.Не остават за подаръци!

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 10:33 от MollyBy

# 161
  • София
...
Ние изкарахме Ковид, децата много леко, ние с ММ имахме 3 много тежки дни, но после стана поносимо. Около мен всички деца минаха леко, което потвърждава мнението ми, че именно децата понасят всичко това заради страховете на учителите, не за своя безопасност. Надявам се ваксините да успокоят страстите и да мотивират учителите да се върнат в училище.
Rapariga, ами радвай се, че е станало така, защото някои хора не оцеляват.
Скрит текст:
В средата на миналата седмица приятел,  се обади да разпита как се е развило при нас, родителите му бяха с подобни симптоми. Джипито им казало стойте си в къщи, няма да правите тестове, нашите хора все пак ги подлудиха от София и в крайна сметка дошли дошли от бърза помощ да ги прегледат. Всичко наред, да пият витамини. На следващият ден стигат до болница (университетска, добра), по български канален ред. Приемат и двамата на кислородна терапия, майката била по-добре, но за съжаление лечение не помогнало, в т.ч. плазма, в понеделник я изгубили. Продължават да се борят за баща му.
Вчера накрая стигнах до ДжиПито, да видя дали няма последствия от заразата при мен. Директно ме прати на снимка, не се чувало добре на слушалка и ми разказа за него. Той също изкарал. Жена му била много зле и покрай нея се снимал и той. От снимката станало ясно , че е с двойна бронхопневмония.

2 дни преди да се потвърди заболяването при нас мъж ми води майка си на химиотерапия. Изкарахме следващата седмица в страхове, дали нещо не й е пренесъл. Въпреки предпазните мерки - маски  с висока защита, дезинфекцията на колата, която прави преди да отиде при нея, това заради мен дето и занесох вируса от работата. При това при нас си циркулираше не заради външни.
'щото мерките се спазват Angry , току що ми пуснаха репортаж за резервациите по НГ с участието на Сълито, който в прав текст каза на Щаба гледайте си работа ни ще си правим каквото искаме. ’Що за тоя не се самозизира прокуратура за подбуждане към неизпълнение?
"...Ще празнуваме (бранша) в заведенията с приятели или с клиенти Dizzy Face
Вчера от поликлиниката:
- пред кабинета на съседното ДжиПи стоят на двама безсмъртни от контингента на нощните заведения, стърчат им носовете, по едно време батката си свали маската, за да не му пречи на разговора по телефона и я сложи на пейката до себе си.
- от рентгена излиза лаборантката и си слага маската срещу мен.
- чакам за разчитане на снимката и излиза докторът без маска и ми подава резултата, дори не беше закачена на ушите му.

Децата много леко (наборката с нула симптом, ние болни, но без ПСР, тя спокойно можеше да си ходи на училище, докато ние си мислехме, че е зверски синузит/настинка, идеална за в училище), възрастни не е сигурно.
Какво правим, ако недай си Боже като почнат учител се заразяват? 'Щото няма да е само един.
Ще губят поредица часове и ще се молим за ДО?
Скрит текст:
В училището на девойката излязоха по-рано в ДО, точно защото почнаха да недостигат учители. Имаше външни, вътрешни заместници  директорът покриваш, но видяха, че няма да успеят с това да няма пропуснати часове.
Единственото им място където могат да си починат малко между часовете е общо за всички.
Е, в момента в който се заразих, бях сама в стая, работих на отворен прозорец, максимално бях ограничила контактите с колегите, маска-задължително дезинфектанти - постоянно, и пак не ми се получи - все пак има общи "помещения", които не могат да се избегнат, някой друг документ да се обмени ...

И аз искам да са на училище, хоум офиса не ми допада тъй като не е удобен. И на мен и на тях липсва контакта с колеги приятели.

За съжаление толкова сме се заразили, че статистиките са все още не благоприятни - вчера видях броя на загубилите от Короната Sad (избягвам новини умишлено), ние в къщи сме извън официалната статистика, приятелката ми в момента също са болни и те са извън статистиката.

Приятел ми писа една цифра за ваксини за Бг в момента, която само за персонала в софийските болници сигурно няма да стигнат.

# 162
  • София
А не ви ли се струва, че проблемите на децата зависят главно от настроенията в къщи?
В класа на набора, влиза психолог и не съм чула някое дете да се чувства напрегнато от ДО. Дори, някои го предпочитат. Наистина, повечето контакти са он- лайн, но то и преди, когато бяха присъствено съм наблюдавала, че децата вече не общуват по начина, по който ние едно време. Повечето са на телефона или обсъждат игрички... На моя му липсва само спорта - беше на тренировки всекидневно по два часа, но сега някакво приложение си е изтеглил и прави упражнения, когато е на кеф. Иначе, кучето му е задължение и всекидневно след часовете го карам да се разхождат поне по половин - един час.

За училището след 7 клас, наистина смятам, че е по- скоро избор на среда, поради което е от особена важност. Имам клиенти, които са учители в разни треторазрядни и наистина положението е отчайващо откъм "матр'ял". И ако трябва да съм честна, предпочитам наистина да отиде в спортното (поне, децата там имат някакви стремежи, а и дисциплината е на някакво приемливо ниво), отколкото в "кварталното", дето приемат с бал 100-200.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 12:22 от molive

# 163
На мен не ми се струва така. Мисля, че са се отпуснали и дори ще им хареса, но надали това ще е най- полезното за тях.

# 164
  • София
Според мен децата са огледало на родителите си, ние ги възпитаваме и може би без да искаме проектираме нашите настроения, очаквания, мнения.... върху тях, те не могат да избягат от средата, в която растат.
Синът ми харесва ДО и то защото се отдава на мързел. Честно казано не си дава много зор и това си личи от оценките в училище, ноооо не знам вече как да се боря с него. Опитвам се да говоря, да сравнявам , да давам примери, но той си знае неговото. И въпреки че казва, че изобщо не иска да се връща в училище, виждам че започна да му досадява тази цялата ситуация. По цял ден е пред компютъра - сутрин училище, следобед уроци и домашни и докато свърши всичко вече е станало тъмно и не може да излезе навън.  Излизаше събота и неделя с едно съседче, поне с него се разтоварваше малко и вчера детето му се обадило, че две седмици ще е в карантина, защото е с ковид Confounded. Чакаше Коледа с огромно нетърпение и му попарихме ентусиазма като му казахме, че няма да празнуваме както обикновено при баба му и дядо му
Скрит текст:
(откриха на баба му  злокачествено образование и трябва да се пази и ние да я пазим)
и сега е в някакво странно състояние, хем чака Коледа, хем не иска да празнува, не знам до къде ще доведе всичко това. Както някой беше написал по нагоре не се знае след няколко месеца какво ще трябва да лекуваме - физиката или психиката Angry
Весели празници на всички и да се опитаме да запазим телата и душите си здрави и в добра кондиция

Общи условия

Активация на акаунт