Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 568
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Sanaka права си! Дидева, ровя в твоя сайт за да принтирам. Трябва да знам, кое училище е мечта недостижима, за кое може и битка да водим. Всеки ден ги питали къде ще кандидатстват, само ние не сме знаели... Лесно ви е на вас, умни сте, схванали сте го.
Много ви благодаря, ще се боря тази нощ.
Според мен, само вие не сте си измислили. Да каже детето каква му е мечтата, пък дали е достижима или не, какво ги бърка учителите.
Моят син в началото на учебната година на този въпрос в училище беше отговорил Руската гимназия, защото неговият приятел влезе там. Сега обаче друго мисли. А накрая е възможно и трето да стане.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 05:53 от vox

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всеки ден си мени идеите.
от театралния колеж до ТУЕС, през АК.
не мога да разбера дали е сериозен, защото освен приказките друго не виждам. старания някакво или допълнителни тестове, упражнения...
не ходи на допълнителни уроци, не се занимава допълнително вкъщи... направи един тест на АК, лесен бил, не му е интересен, няма да се упражнява повече.
не можа да го намери !на бюрото си! за да го проверя...
бейлис си имам, магазина е под нас - ще мине и тази година.

# 617
Добро утро. Стартирахме деня с тест по биология. Трагедия, дори и с моя помощ Grin Егати тестовете.

Добре, че никой не го е питал къде ще кандидатства Simple Smile Конкретни идеи няма. Заради брат си иска МГ, а и заради волейболния отбор на училището ( страшни причини, нали?) Всъщност ако той избира, ще е спортното....но там ние категорично няма да го запишем Simple Smile Говорим си, че е добре да е езикова, няма никакво влечение към техникум. В крайна сметка ще зависи от бала!

# 618
250 задачи за зимната ваканция по математика, две шестици по предмета тази седмица.
Лошото, е че не мога да се зарадвам. Ако седмокласникът дава поводи, то в същия ден петокласника удря дъното със съчинение като на първокласник. Потънах в земята от срам от рицензията на класната му.
Завиждам вече благородно и не съвсем Grin на тези от вас, които се справят само с алкохол. Аз ще минавам на антидепресанти. 🤕

# 619
250 задачи за зимната ваканция по математика, две шестици по предмета тази седмица.
Лошото, е че не мога да се зарадвам. Ако седмокласникът дава поводи, то в същия ден петокласника удря дъното със съчинение като на първокласник. Потънах в земята от срам от рицензията на класната му.
Завиждам вече благородно и не съвсем Grin на тези от вас, които се справят само с алкохол. Аз ще минавам на антидепресанти. 🤕

Ехеее много ползотворна ваканция, сигурно са си починали качествено?  Simple Smile

Добре де, моите са 7 и 8 клас и пишат като първокласници. Трябва ли всички да имат талант в писането? Определено съм много възмутена от изискването на нашата система всички да са по калъп...

# 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз нали се оплаках в темата за оплаквания, че ги задължават да научат наизуст фрази за всяка теза. всички задължително - така на практика нямат свое мнение, свой изказ, стил, свои грешки ако щете.

и като скочиха едни, предполагам даскалици...

# 621
И аз съм си мечтала за система като в Америка, където вървиш напред по нещата които ти са интересни и в които си добър
При нас домашните са балансирани , поне по математика и български, по другите предмети хич ги няма
Наборът още от детската градина е ориентиран какъв иска да става и къде ще учи, като досега не си е сменял мнението
Не знам аз ли промих мозъка с това МГ , но за него друго училище не съществува
Ако не го приемат  там, ще настане голяма драма, не че нещо прави по въпроса с ученето Laughing

# 622
Dobri, къде е тази тема? Да я прегледам и аз...

Invisible, в кой град сте вие? Нашият големия беше така с МГ, след 4 клас беше със резултат малко по- нисък от последния приет,  голямо разочарование. И аз миналата година се притеснявах точно от това, че отново ще е разочарован....Е справи се, влезе...И сега ...се чуди защо не е влязал в ТОХА Grinning

# 623
Dobro, къде е тази тема? Да я прегледам и аз...

Invisible, в кой град сте вие? Нашият големия беше така с МГ, след 4 клас беше със резултат малко по- нисък от последния приет,  голямо разочарование. И аз миналата година се притеснявах точно от това, че отново ще е разочарован....Е справи се, влезе...И сега ...се чуди защо не влязал в ТОХА Grinning
В Пловдив
Той и в момента е в МГ, та съвсем е влюбен в това училище, както казах благодарение на мен
Не ходи на уроци по математика, учителката в училище им е много добра и не мисля, че може да научи нещо повече от друг преподавател
Драмата е с българския, но добре , че се взима оценката само веднъж

# 624
MollyBy  да имат всички талант да пишат, няма как. Обаче да напишеш точно 6 реда, без да има увод, изложение и заключение, освен това пълно с пунктуационни и правописни грешки...

# 625
аз нали се оплаках в темата за оплаквания, че ги задължават да научат наизуст фрази за всяка теза. всички задължително - така на практика нямат свое мнение, свой изказ, стил, свои грешки ако щете.

и като скочиха едни, предполагам даскалици...
И аз не съм съгласен с научаването на уводни изречения за всяко произведение, но нека да Ви разясня, като ученик, защо учителите ни карат да го правим това. По принцип проверяващите имат ключ с отговорите, които следват. Специално за 25 задача (тезата) имат някакви основни насочващи теми и художествени похвати, които трябва да се коментират. Обаче се оказва, че критерий не е само това. Аз ги наричам "външни" критерии, които включват уводно изречение, в което трябва да бъде описано всичко основно за творбата - заглавие, автор, основна тема. Трябва да има някакво твърдение, което да се докаже чрез цитата, който е даден. Отделно се гледат правописни, пунктуационни, граматични и лексикални грешки. Дадените в ключа примерни теми и похвати носят 2 максимум 3 точки от всичките 6. Всичко останало е вече по какъв начин е представена тезата.

Относно защо уводите се учат наизуст. Причината е, че преподавателите, които проверяват работите повечето вече са с между 20 и 30 годишен опит. Затова съветът ми е правете това, което Ви дава като насоки учителят. Повечето учители знаят какво се изисква и са си разработили ефективна система точно за тезите.

Следя Ви и ако нямате нищо против мога да си изказвам мненията по някои въпроси от гледната точка на ученик!

# 626
MollyBy, ако питаш мен трябва със закон да се забранят контролните първия час. Ми той мозъка ти спи още по това време.

st. Dobri, оплакала си се на грешното място Stuck Out Tongue Winking Eye

The Invisible, ще се справи синът ти. Доколкото знам в МГ подготовката е на ниво, а щом и желание има, ще се случат нещата. Само се притеснявам, че ще ти остане от виното, за което се похвали Simple Smile Да не хабим материала...аз съм на линия, пък и сме съгражданки Wink

epicagotenmoten, още една гледна точка винаги е добре дошла.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:48 от vox

# 627
  • София
всеки ден си мени идеите.
от театралния колеж до ТУЕС, през АК.

Може ли да споделиш кой е "театралния колеж", че се опитвам да систематизирам къде може да кандидатства  девойката за да си избира? Засега към приложното се е насочила, но си търси и други артистични идеи ....

# 628
MollyBy  да имат всички талант да пишат, няма как. Обаче да напишеш точно 6 реда, без да има увод, изложение и заключение, освен това пълно с пунктуационни и правописни грешки...
Вместо   към антидепресанти бих погледнала към друга гледна точка. Колко е хубаво , че учителката дава обратна връзка, как се знае върху какво да се обърне внимание и така. Grinning

# 629
  • София
Привет, група,

Мислих си за тези ПИ - идеята им е максимално да доближат ученикът до това, което се случва по време на НВО - и като тип задачи, но и като усещане.
Но, като се провеждат онлайн към момента (този момент преполови учебната година), а школи като Регалия обявяват, че за външни ученици всички ПИ ще са онлайн (най-вероятно и другите школи ще процедират така), всъщност как учениците ще добият представа за усещането по време на НВО? Чисто емоционално, за да не блокират там.....
С повече късмет, учениците ще успеят да направят по 1 ПИ в реални условия.

Общи условия

Активация на акаунт