Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 779
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моли, не чак толкова Wink,  това само когато  нищо друго не прави. В учебно време е абсурд да дам, няма свободни 1,5-2 ч.
Дъждец, училищна математика е все пак.
Имам го вече опита с нематематически кандидат гимназист.
За децата от МГ се говори, че се справят с  Модул1 за 20-30 мин. 

Досега ПИ, на които се е явявала са били на мускули, каквото знае. Тези 2-3 теста бяха за след "ваканцията", т.е. между Коледа и Нова Година. А и скоро няма да ѝ се случи, няма да има свободно време, предстоят ПИ към школа.
Дори да се ползва цялото време могат да се решат 2 теста за ден, свободен ден - преди обяд и след обяд.
Целта е да се намали времето. Имам го вече опита с нематематически кандидат гимназист.
Девойката решава само до където са стигнали.
Както си знае "няма значение колко знаеш, ако не стига времето", а това става с тренировки. Сяда и решава с часовник, записва начало и край.
Един модул съм давала само, ако гоним опита време за нещо непознато.
Ако не стига времето, слагаш чертата до там където е стигнало и до решава, за да се види може ли.

begbie, не е много добра идея след училище...тази учителка май по-сериозно пубертет я тресе и от детето.

Rapariga, аз съм ок да им се насвият сърмите, когато става въпрос за несериозно отношение - допускане на едни и същи грешки, неспазване на срокове, естествено без обидни квалификации.
Знам какво ми отне да накарам баткото да се заеме с неща, които не го влекат.

# 691
Като казахте времето, на матурата записват ли начало и край за всеки модул,  и информират ли ги периодично колко време остава?

# 692
Да, децата от МГ правят първата част за под 30 минути. Поне в класа на детето така се справяха.

На изпита на АК задачите не са трудни, но отново факторът време е от значение. Там имат 20 минути за около 25 задачи (броят не е фиксиран).

# 693
Какво значение има децата от МГ за колко се справят...Браво, нормално е...все пак три години решават много. Това изобщо не  означава, че ако не е детето в МГ трябва да се пренатяга и че ако не решава всеки ден няма да се справи.
Най- много 5 теста на седмица...и то само няколко пъти докрай, е решавал сина ми...каза че на НВО му е останало време два пъти да провери първи модул.
Ваканциите почти не ги карам да решават. Смятам че и децата се нуждаят от почивка. И мисля че и пренавиването е много вредно.

# 694
  • София
Има, Моли, ще се явят на един и същ изпит, ще се състезават заедни и същи места.
Има деца от не МГ, които искат МГ и деца от МГ, които ще искат ЕГ

The Invisible, през цялото време не казват, към края колко остават (мисля последните 15 Мин)
В много училища има часовници в класните стаи.
Хубаво е да си имат свой, ,телефонният не върши работа.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 17:02 от Desem

# 695
За децата, които искат да отидат в МГ е добре да знаят в каква среда ще попаднат (голям процент от децата в МГ са били там и в периода 5-7 клас), защото 100 точки на нво не означава математически заложби (пример: моето дете) и още на първите контролни ако започнат с тройки поради липса на време вероятно може да им се отрази зле. Учителите не биха смъкнали нивото заради новите ученици, най-малкото това ще е във вреда на болшинството. Т.е., ако дете иска МГ няма да му навреди да порешава малко повече задачи за рутина, това ще му стане ежедневие следващите 5 години, а и ще му е от полза от септември. Принципно включването ми беше, за да потвърдя думите на Desem, която каза, че за децата от МГ се говори, че го правят за толкова.

# 696
Така е изпитът е един и същ и за повечето деца от МГ си е доста лесен. В крайна сметка повече от 100т няма как да получат. И е постижимо без толкова нерви ( за тези на децата говоря) И също говоря от опит!

Имаме различни виждания. МГ не е някаква мъчилница. Какво значи нови деца. В МГ Варна 7 клас завършват 78, приемът в 8. е 208...повечето са "нови", дори и ако приемем че всички останат там.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 17:26 от MollyBy

# 697
Мда, аз преди се възмущавах от 50те задачи за домашно всеки ден в СМГ, но после започнах да се възмущавам от петте за домашно за уикенда при нас. А да мотивираш дете да решава допълнително, е трудна работа. Затова хич не се учудвам защо родителите записват децата на курсове. Често причината не е запълване на пропуски, а именно това сядане със сборника и решаване. За ваканцията домашното беше 1 ПИ.

# 698
  • София
Е, не всички ще са със 100 т., но многото решени  задачи не означава спокойствие, макар и дава някаква увереност.

Да, точно това не харесвам на изпита на АК, това безумно препускане във времето, осен таксата разбира се Blush , та ето още едно училище, което е извън полезрението.

# 699
И още нещо да попитам майките от Варна - от различни места все получавам разнородни мнения - коя гимназия с първи НЕ е за предпочитане - първа или пета? Уж в първа качеството паднало, в пета пък искали да се докажат, ама все нещо не им стигало. Вие какво сте чували и как мислите?

По темата мога да напиша цял труд Simple Smile
Дъщеря ми като влезе в първа то бяха масови народни тържества защото детето знаеше къде и какво иска да учи нататък, та немския й трябваше. След първата година подготвителен не видях въобще езика да е ниво на старите подотвителни от езиковите гимназии ( от опит съдя) . Може би попаднахме на лоша госпожа ... която дори не продължи с тях нататък в девети клас. Беше едно лежерно лежерно. Мина и девети клас и пак не видяхме някакви особени постижения ( лайстунгът след девети няма и да го коментирам ) .  Сменяха учител по немски всеки срок. То не бяха майчински, болести и прочие рокади. Затова  десети клас я записахме на школа КЪМ първа ( стой та гледай) и там щерката се падна на една пенсионирана учителка от първа която просто за една година я вкара в час и й подреди знанията. После пък учителката й в 11 клас много й помогна за подготовка за вземане на сертификата, без да ходи на курс си го взе с 98 точко от 100.  Искам да кажа че не става само със средства на училищната подготовка. Имаме много близки приятели с немски и руски  в пета - и те се оплакваха. Разбира се всеки иска да изкара нещата че са  цветя и рози  -  демек моето дете е в най-доброто училище... Обаче само с усвояваното в училище става но не е конкурентно, куца си нивото на подготовка във вн по принцип .Несравнимо е с  примерно част от софийските гимназии с немски. Искам да кажа че нашите и първа и пета са с нива много по-ниски да кажем от софийското СМГ. Това дъщеря ми го сподели от лични познананства. Верно, тя е във Виена четвърта година, нещата вече се изравниха през практиката,  но в началото беше сложно. "Майко те там са го обучили да мислят на немски, няма такова ниво във варна" каза първата година детето ...

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 18:47 от _re_ge

# 700
  • Варна
Re_ge, а не беше така, никак даже... За първа ми е мисълта. Жалко за доброто училище.
За английския като първи език в първа и пета какво знаете?

# 701
Моля помогнете с инфо - кога ще е междусрочната ваканция от 1 ден?

# 702
Започна ПИ по БЕЛ  СМГ. Очаквам с нетърпение да видя резултатите.
На сайта на МОН пише, че междусрочната ваканция ще бъде 1 ден - на 3 февруари.

# 703
  • Варна
За нашите деца трябва да е 3.02. Междусрочната ваканция, поне така е обявено на сайта на МОН.
И да се похваля тихичко, май се прокрадва някаква идея за МГ в главата на моята девойка - има 91т на ПИ по математика и излезе да ме пита с такива точки има ли някакъв шанс за МГ. Казах, че има, дано не съм я подвела, но се зарадвах, че дава признаци, че го обмисля поне Wink

# 704
Dive строхотен резултат, особено за дете, което в момента не учи в МГ

Общи условия

Активация на акаунт