С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз много се замислям, дали да бъде включен в отчитането на измислени дейности на МОН.
Може да ме е страх да го пусна НВО, с толкова много деца в една стая... Smirk

# 136
Ваканция,ура!!!
   Наборът днес отказа да работи,да майка му е на пост.Отиде за риба с един приятел.
   Между другото,сглобих си рецепта за пуйка,по идея на Дж.Оливър.Със сос грейви.
   Как сте?Почивате,готвите,мирише ли вече на сърми с кисело зеле???
   Аз следобед ще се занимавам,но мъжете у дома не ядат постно.
  Утре ще дойде сестра ми и фемили,къщата ми  ще е пълна,лудниата на макс,кучето ще откачи!!!
  Ако някой има малка виличка,с камина ,нейде в горите тилилейски,задължавам го да ми я преотстъпи.

# 137
  • София
Пия кафе, събирам сили и чакам девойките да станат, за да започнем с готвенето - обещали са да помагат. Винаги мама е вършила изцяло тази част. За първи път миналата година го правих аз, но под неин надзор. Тази година за сефте ще имаме Коледа без нея. Disappointed Но си имам ръкати помощници и ще се справим. Simple Smile Постна питка ще правя за първи път, стискайте палци.

# 138
  • София
Аз така и не можах да се оправя със содена питка - все ставаше на подметка. Четох, четох - всъщност маята не е забранена, така че миналата година направих хубава питка с мая.
И аз пия кафе и мисля.

# 139
Какво мислиш?
   Аз правя содена питка по рецепта на Ирина Тенчева от ИГ.Та е кръстена ирландски соден хляб.Винаги ми се получава,може да се направи и във формата на питка.И добавям малко газирана вода,за да бухне.

# 140
  • София
Хахаха, големи домакини сме събрани!
И аз пия кафе, мисля от къде да го подхващам. Наборът стана и отиде при другата му баба, искала да го види предпразнично, не издържала вече, не я било страх. Очаквам да се прибере по някое време следобяд.
Боб съм сготвила още вчера. Днес, сарми и чушки. Имам една тиква, която трябва да оползотворя, че вече е започнала да дава фира. Мисля да я изпека на фурната, със захар, мед и орехи.
Содена питка правя всяка година. Не се надува, но на вкус, особено топла, не е лоша. Правя я в количество за една вечеря.
Спокойни празници, момичета! Да сме живи и здрави, да сме заедно със семействата си! За другото, ще намерим чалъм да се справим със ситуацията, кой както може! Grinning

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 14:13 от Слънчевата

# 141
И аз съм още на кафето Grinning Е, вярно, че вчера направих ориза  и се свари боба. Ние утре ще имаме гости, зълва ми с племенничките и един бъдещ зет. Наборът направи 5 степенно меню (по повод кандидат зетя), половината неща са от клипове на Гордън Рамзи. Та значи, само като се сетя и почва да ме боли главата Disappointed Relieved. ММ само ходи и мърмори, къде щял да търси тия неща от списъка за пазаруване, какво лошо имало в добрата стара капама Grinning. Ми да се разбере със младежа бре, ама не ще да спори с него.

# 142
Ох,аз обичам капама,но никой друг от моите не я тачи.И така ми се хапва.Ще взема да си направя в едно малко гювече.

# 143
  • София
И аз седнах на компа, вече със следобедното си кафе, да ви пожелая много здраве, късмет и благоденствие на вас и вашите семейства!  
Наборът чисти (т.е. пуска робора и му разчиства пътя), подрежда стаи, суети се нещо. Със щерката готвим. Е, помогнахме си от снощи, де, сварихме боба, завихме сармите (сложихме им гъби и праз и после се усетих, че гъбите май не се числят към постните неща, ама свърши вече) и направихме една сурова торта с блат от смлени орехи, лешници, фурми и кокосово масло и крем от пасирани банани, авокадо и тахан от кашу. За нея се усетих, че не мога да подслаждам с мед и ползвахме кленов сироп и петмез от рожков. Днес направихме тиквеник и напълнихме чушките с боба, сега се пекат. Ошафът ври, а аз ровя в рецептите за содени питки. Бащата-чудо си подрежда мазето Rolling Eyes Употребеното възвратно-притежателно местоимение (си) не е случайно - там е пълно само с негови боклуци, според мен, напълно ненужни. Аз бих го подредила за максимум час - колко да ми отнеме да прехвърля всичко в близкия контейнер Joy
Весело посрещане и добрият старец да е щедър Stuck Out Tongue Winking Eye

# 144
  • София
Аз съм готова! Bowtie Бобът, сармите и чесновата разядка са готови, ошафът е на котлона, постната /първа/ питка втасва във фурната и се надува - значи ще стане /не е содена, с мая е/. Отивам да се къпя.

Много весел празник в тази не особено весела година ви желая! Champagne

# 145
  • София
И от мене Честито Рождество Христово! Весела Коледа и уютно прекарване на празниците. Моите питки винаги са две ,така де ако някой е недоволен от късмета да има втори шанс. Правя ги с мая. Другото е от майка ми и там ще празнуваме.

# 146
Щастливи, уютни и весели празници на всички.
Аз запразних още при започването на питката. Сипах си една чаша вино, прекръстих се мислено и почнах да меся. Мисля, че се получи най-добрата ми содена питка от 20  години насам
Бъдете здрави и много усмихнати Wine Glass

# 147
  • София
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Здраве, щастие и ...... нормален образователен процес! Повече позитивизъм и поводи да похвалим децата! Е, не само тях, де! Smiley

# 148
  • София
Честита Коледа! Много здраве, щастие и любов в семействата ви! Christmas TreeBellFlowers Four Leaf Clover

# 149
  • София
Честито Рождество.
Пожелавам на вас и семейтвата ви много здраве, топлина и една нормална следваща година.

И тъй като при нас благата вест е двойна, да почерпя и за 16годишното си момче.

Бъдни вечер бяхме при свекитата, децата бяха много доволни. След отмяната на първоначалното решение да сме заедно, все пак на 23 вечерта, отново имаше промяна на плана.
Парата обикновенно се пада на малката, но тя и на Монополи бие без да се старае Simple Smile, тази година не се падна на първо теглени на никой, та се смеехме, че бабата я е пропуснала. Имаше предположения някой да не я е изял, но на второтеглене се падна на набора. Simple Smile При нас питката е с мая, не обичам содена, ако трябва да избирам няма да е таква.
Само бобът бе от мен, другото бабата го прави. Традиционно правя пълнени сушени чушки с боб по рецепта на баба (северозападна). Тази година обаче бях пропуснала да се снабдя с чушки и затова правих два вида боб - готвен и печен, като вторият стана почти като този в чушките.    
Но пък подготвих мини капама за днес (рецепта без ориз), доволна съм от резултата и че уцелих точното количество, т.е да не остане. Ако някой банскалия я бе видял, щеше да припадне от глад. Сигурно токът, който изгорих е по-скъп от цената на месото в нея Simple Smile Ползвах моето зеле Simple Smile, а младежът заяви, че вкъщи мирише на Коледен (немски) базар Simple Smile  Менюто допълних с чеснова разядка с орехи, по рецепта на една от 7класните мами към питка (памук погача) и хумус, естествено за децата имаше различно, че тях само с питката и домашната лимонада можех да впечатля.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 22:03 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт