С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 237
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз днес намерих заредена карта! Излязохме заедно и я пробвах. Иначе седеше на шкафа и прах беше хванала.

# 121
  • София
https://gospodari.com/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5 … %b2%d0%be-%d1%81/
Подозирам, че интервюто е правено с 10-класници  от НПМГ, при които тестовете по химия се правят от класовете химици, по биология-от биолозите, по физика-от физиците, по математика.... дет се вика, празно нЕма! Всичко се случва в няколко чата и платформи на випуска. Задружни са, не може да им се отрече! Дали знам-да, знам! Дали ми харесва -не! Дали мога да направя нещо- не, разбира се!
Както казват децата, поне са се научили да работят колективно, като обща машина.

# 122
  • София
И успехът се повишавааа! И после го отчитат като голяма работа.
И на нас ни помогнаха от СМГ по математика.🤭

# 123
Не само НПМГ, и при нас може да се случи, просто на тази възраст всички са доста грамотни дигитално. Само се чудя не им ли отнема повече време всичката тази организация?

# 124
  • София
Тити, не става дума за грамотна дигиталност, а за това, че на едно място, едни добре подготвени деца от поне 2 паралелки, решават тест на един клас. Всичко се случва за отрицателно време, както можеш да си представиш.

# 125
  • София
Слънце, аз не видях прилики.
Пише и за часове по 35 мин, а те са с 40.
Няма и ако две групи, младежът даже ми обясняваше как учителите са се светнали и
през ел.платформа да могатт да правят много групи чрез вариации на въпроси , разместване на въпроси,  на отговори.
Знам че е помагал, но на приятелче от игрите. Съществена разлика между Химици и Биолози бе мисля, че има, а и ако не се лъжа в нашия випуск май всичките природни паралелки са с различни химици.
Всъщност тази го година като цяло доста ги режат.
Аз нали бях два дни на История (много ми хареса), госпожата постоянно ги държеше "будни".  С въпроси проверяваше и неучастващите дали изобщо слушат, в т.ч. отказвайки на един пожертвал се да отговори.

# 126
  • София
Десем, историята с тази госпожа е нещо различно. Аз съм впечатлена от нея, още от миналата година.
Това, че казах, че подозирам..., беше по-скоро да кажа, че нещата се случват така навсякъде. Тоест, това което и Тити казва, само че при нас се случват наистина с огромна бързина.
Може и да ходя на работа присъствено, но някои неща ги знам и аз. Joy
С разместени, с наместени, с каквито и щеш въпроси да излезеш, когато отсреща има готова армия със знания, отговорите се дават за секунди. Аз се чудя по-скоро, как преписвачите успяват да фиксират отговора на всеки въпрос. Joy

# 127
  • София
А далече съм от това да знам всичко, но не съм чула за такива бързаци и масовки Joy

# 128
  • София
Имат чат групи на випуска. На няколко места. Имат и облак някъде, на който се качват контролни, тестове, задачи... Няколко човека са работили по оформянето и организирането. Smirk

# 129
  • София
Живея си аз блажено, евентуално младежът в неведение Blush

# 130
Заместват липсващото им живо общуване, макар и по не най-правилния начин 😀

# 131
Моичкият прави тестовете по немски на 12 кл в СМГ.
   Учениците от нашата гимназия пък направили нещо ,което ми прозвуча като меме на даскалите си  в ИГ и яко хейтят там.Обаче има ученици,деца на учители,и по някакъв начин учителите са разбрали.То не че е кой знае пък колко сложно де.И сега има смут в редиците,кой как ще го отнесе.Наборът твърди,че само се хили,не участва.Дано!!!

# 132
  • София
Дидева, имам един въпрос към теб.
Правилно ли е уточнението, че НВО по бел и мат е задължително?

https://npmg.org/nvo/

# 133
Формално - да. На практика - не.
Макар, че ( за разлика от ДЗИ), завършването на първи гимназиален етап не е обвързано с успешното полагане на изпит за НВО, то няма и дефиниция за успешно полагане. А НПМГ не е обединено училище. Joy

# 134
  • София
Слънце, няма искат, не искат, ще се явяват и без заявление Joy
На незадължителните - едното му е знание от 6 клас (нивото), другото ще трябва да променят малко конспекта. Няма игри, как да си покаже детето компетенциите  Joy

Общи условия

Активация на акаунт