С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 291
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При нас оформят срочните оценки. Има график за учебните занятия, през втория срок. Ще учат сутрин от 08.00 ч. Чакам присъственото обучение от 18.02.21 г. Надявам се, че тогава, макар и за две седмици, ще влязат в час, буквално и преносно.

# 496
  • София
Ние баш седмицата 20 - 25.02. сме на ски, та няма да види много присъствено девойката. Joy

# 497
  • София
Направо ще си стане като мини-сесийка, да си свикват. Ще се преподава онлайн 1 месец и айде, 2 седмици "на живо", тестове по всичко. И пак в къщи, за нова порция уроци, върху които да бъдат изпитани в училище...

# 498
  • София
Аз, понеже се старая да съм оптимист, се надявам, че след 17.03. ще ги пуснат окончателно всички.

# 499
  • София
В Испанската вече си имаме заповед за учебния процес от началото на втори срок. Ще се учи с маски в час. И вече има насрочени контролни за присъствените седмици. Не че не го очаквахме...
От снощи имаме и мрънкащ по темата ученик Stuck Out Tongue Winking Eye

# 500
  • София
За контролните или за маските? Laughing

# 501
  • София
Какво означава новата заповед на МОН?
Оставаме си вкъщи?

# 502
  • София
Нищо подобно не означава. Писах вече в други теми. Ще се учи присъствено, съгласно заповедта на здравния министър.

# 503
  • София
Тази вечер по новините чух, че НВО за 4-ти и 10-ти клас, ще има. Министър Вълчев беше категоричен. Не останах с впечатление, че външното оценяване е по желание. Правилно ли съм разбрала? Или, може би, това е поредното решение, подлежащо на корекция или отмяна?Thinking

# 504
Няма измъкване от НВО. Който се съпротивлява, водят го с полиция. Joy
Достатъчно изписахме по въпроса. Предполагах, че няма някой, който да не е разбрал идеята.

# 505
# 506
Предполагам, че ако няма да сменяте училище или да завършвате, това НВО ще ви е като още едно класно. Аз поне така го възприемам и не мисля да го юркам. Моят сега държа два приравнителни по български - две есета в един ден - дори не се е сетил да пита кога къде дали ще научим резултатите. След седмица ще държи още два по ИТ, даже конспект няма още. Ще има 4 кеймбриджа през април. Та едно НВО в повече едва ли ще му наруши  денонощното геймърство...

# 507
Тити, за какво са тези приравнителни изпити по ИТ. И какво са тези 4 Кеймбриджа. Не е ли есин изпит с 4 компонента?  Твоето дете   в БГ гимназия ли е?

# 508
Аз съм писала, но отдавна. Гимназистите, които се връщат от чужбина, минават през сложната процедура на МОН да им бъде позволено да учат в бг училище. Приравнителните изпити са по предметите, които не се засичат в двете учебни системи. И се държат за всяка година след 7 клас. На него му се случи да държи изпити по Бг и ИТ за 8 и 9 клас.
IGCSE е английски плюс ако иска още някой по желание. Той реши да изкара още 3 - мат, физика и ICT.  Негова си работа.

# 509
  • София
Колко хубаво щеше да бъде, ако в най-желаните гимназии имаше и някакъв подбор на родителите, освен на децата.  Преди малко прочетох в ЕД страшна малоумщина /пунктуационните грешки изобщо не коментирам/, написана от един баща, в отговор на съобщението на директора за организацията на учебния процес през втори срок. Сърцераздирателен и свръх драматичен апел към директора да не тормози децата с излишни неща /ходене с "парцал на лицето"/ и да не ги задушава, щото те не били чумави, а умни и съвестни деца, които искат да учат и да се образоват. Rolling Eyes
Въпреки че отговорите на такива съобщения са по принцип неуместни, не се сдържах и му отговорих на тоз загрижен родител. Малко саркастично ми се получи, нетипично за мен. Joy И един 12-класник му е отговорил, за да му помогне да разтълкува понятието "демонстративно неспазване на правилата", което явно го беше затруднило. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт