С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 191
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • София
О, Лейди, благодаря за инфото!
Ще питам младежа дали иска да се възползва от удобството или ще предпочете да излезе сред хора. Ако реши да ходи присъствено, това означава, че поне един ден в седмицата ще седи до 21-22 ч да учи. Ще го оставя да реши.
А, и Санака се включи. Къде тези мейли бе? Joy Отивам да си инспектирам пощата. Днес получих мейл от тях, но беше с мартенички. Joy
Редактирам се: писмото с инфото беше в спама. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 21:02 от Слънчевата

# 721
  • София
Лейди, само че, доколкото разбирам от мейла, ДО ще е под формата на синхронно включване в присъствения час, което не е много ОК, според мен.
sanaka, аз не го разбрах така. Пише:
"Формата за включване в час от вкъщи, през онлайн класната стая в Зуум, както по време на онлайн занятията, остава като възможност до края на учебната година"
Ама като ми пусна мухата, утре ще звъня да питам Confused

# 722
  • София
Боя се, че ще е така. Обратното означава дублиране на часовете на преподавателя /веднъж присъствено, веднъж онлайн/. В предишен мейл /когато се готвиха за евентуално връщане присъствено и правиха анкета за хибридно обучение/, го бяха обяснили по-добре:

Скрит текст:
Бихме искали да Ви уведомим, че на тези, които все пак предпочитат да продължат обучението си онлайн за по-дълъг период от време,  ще предложим вариант учениците да се включват в занятието в реалната класна стая през Зум, през Му online zone, както досега. В тази ситуация те ще виждат и чуват преподавателя, ще могат да следят какво пише на бялата дъска и да участват в часа, но може да имат затруднения да чуват отговорите на другите курсисти.

Това беше предложението, за което сега казват, че остава като възможност. /Затова трябва да се обаждаш предварително, за да е предупреден преподавателят да те включи в часа/. А това е доста по-различно от онлайн час за всички.
Но питай, може да има някаква промяна и да не са я обяснили като хората.

# 723
  • София
За АВО - наборът си избра за втория срок група, която е изцяло онлайн. Не е синхронно обучение. Обсъждали са го в един от часовете в края на януари, предложили са им двата варианта - изцяло онлайн или група, която при първа възможност тръгва присъствено (в края на януари още нямаше такива). Неговата "миска" оставала да преподава само онлайн и той реши да остане с нея. Накрая се оказа, че повечето са избрали този вариант и сформираха още една онлайн група, та имаше възможност да се прехвърли и в нея (едната от 14:30, другата от 16:30). Ама сега ако ме питате дали се прехвърли в групата от 16:30 - не знам Flushed Знам само, че в един от дните имал четвърти блок и било малко критично дали ще стигне за 14:30 в къщи. Но пък било през седмица, пък и можел пътьом да изслуша първите 10-тина минути от телефона и май си остана в 14:30. А когато ваксинираха учителите от испанската и учебният ден беше изместен така, че застъпваше занятието в АВО, се включи в някаква сутрешна група, за да си вземе часа, който иначе би пропуснал. Писа нещо някъде и му го предложиха. Аз тез' неща ги научавам малко постфактум (ама така и трябва, де, не е моя работа да му редя програмата) и то става безсмислено да чопля - ама на кого се обади, ама при друг преподавател ли ще е, ама те до същия урок ли са стиганли Joy
Исках да кажа, че си има онлайн групи и не е задължително да се включва в собствената си, дори и за 2-3 занятия. Много са ... ха де, flexible Flushed ... АВО в това отнешение.

# 724
  • София
Хъм, аз това не го знаех. На нас в края на януари ни изпратиха този мейл, който съм цитирала в скрития текст. Значи има възможност да останеш онлайн /в изцяло онлайн група/, но в това, в повечето случаи, означава да смениш учителя, така ли?

# 725
  • София
Питах младежът, и при тях е обсъждан вариант, при който може да се прехвърлят в онлайн групите, както е писала Мандаринка. Засега искал да се пробва присъствено, ако не успява, щял да пише на координатор в АВО.

# 726
  • София
Вълчев в момента мисли и може да измисли да ги пускат ПО по-често.

# 727
  • София
Хъм, аз това не го знаех. На нас в края на януари ни изпратиха този мейл, който съм цитирала в скрития текст. Значи има възможност да останеш онлайн /в изцяло онлайн група/, но в това, в повечето случаи, означава да смениш учителя, така ли?
Зависи, Мишовата учителка е поела онлайн групите. Нямам представа тя ли иска така, някаква вътрешна организация ли е. При него това сякаш надеделя - остава си при същия преподавател и част от групата. Някои са избрали присъствени групи, имало е разместване на ученици определено.
Видях, че въпросния мейл и аз съм го получила, но не съм разсъждавала много върху него, защото решението беше вече взето. Явно дискусията в час е била преди това.

# 728
  • София
Честита Баба Марта ! Живи здрави, румени засмени ! От бЕло и червено да не се отървете ! (може и розе)
И моите момичета избраха онлайн АЕ в АВО до края на уч.година, поради същата причина - школата е до СМГ. Доколкото разбрах и АВО предпочитат така заради постоянно сменящите са заповеди на МЗ и МОН. Организацията става бая трудна.
И в СМГ ударно ги удариха с тестове и контролни. Имахме РС за родители и ученици за НВО и профилите. Моите решиха да се явят и на дигитални компетентности  - подхлъзнаха ги със сертификата, но няма лошо. Засега уж наборът клони към 4 профила, но още не са пуснали анкетата. После ще пуснем желания за профили, юни ще обявят учителите и тогава ще ги заявим официално. Започнахме и университети да гледаме - поне едната има бегла представа какво (ще) й се учи.
Аз собствено чакам окончателните дати за ваканцията, че да скъссме малко синджира.

# 729
  • София
Говорих с АВО, има вариант за продължаване в онлайн група за нейното ниво, но при друг преподавател. Джани няма да води онлайн група /затова не са предложили такъв вариант на тяхната група/, а тя си държи на него. Ако иска при него, вариантът е описаният в имейла - включване в реалната класна стая. Ще го мислим довечера.

# 730
  • София
Джани няма да води онлайн група /затова не са предложили такъв вариант на тяхната група/, а тя си държи на него.
Джани е пич - едната щерка изучи всичките английски напопържвания в степен виртуоз ( че и малко италиански). 😁

# 731
Привет, момичета и момче. Grinning
Честита Баба Марта, Честит Трети март! Живи и здрави всички!
Мариела вече подаде хартиено и онлайн заявление за профилите, имат срок до 15 март. Тук чета, че другите гимназии са им отпуснали повече време за размисъл. Simple Smile Наборката си затвърди ориентацията към химията и биологията, помогна й, че отхвърли категорично опциите да изучава задълбочено другите предмети. Satisfied Така че не съм много сигурна, дали се води от желание, или по метода на отхвърлянето записа профилите. Grinning Е, все пак потвърди, че биологията и химията й са интересни....

За университети не сме разглеждали сериозно, но съм й посочила да разгледа в университетски сайтове възможностите за интересни специалности с биология и химия извън медицина и фармация.

Започват и Гьотето присъствено от 8ми март, няма опция за дублиране с онлайн.

# 732
  • София
Моята пък определено се отказа от биологията. Писа информационни и история.

# 733
Аз да питам, тъй като съм в училище с по една паралелка за съответния клас.. май до края ще сме си ПРИСЪСТВЕНО, а?

# 734
Ако няма друга заповед на министъра, да.

Общи условия

Активация на акаунт