С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 271
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Десем, да ти е живо и здраво порасналото момче! Flowers Hibiscus Моята девойка скоро на 17 ще става. Scream

СчупИх се от готвене тези два дни! Weary Толкоз готвене накуп май не ми се беше случвало. Но пък много хубаво си изкарахме и двата дни с децата - приятно, семейно, уютно. Heart Eyes Следващите дни се надявам да покарам ски и наборката да не запали къщата. Joy Подредила е гости за всеки ден - различни, групирала ги е по някакъв си признак, не успях да запомня детайлите в цялата схема.

# 151
  • София
Честито Рождество ! Здрави, благоденстващи и щастливи да сте ! Споделени и топли да са ви празниците !
Desem, честит ви дворн празник ! Късметлия да е рожденика !
Честито и на имениците !
 Поздрав с питката на едната щерка :

# 152
  • София

Честит празник и от мен! Бъдете здрави и благословени!
Десем, честит рожден ден на набора! Да бъде здрав и успешен!
Честит имен ден на празнуващите!

# 153
  • София
Честита Коледа!
Десем, честит рожден ден на набора!
Честит имен ден на именниците, знам, че имаме такива!
Да са ни живи и здрави децата, да сме покрай тях, ако имат нужда и достатъчно живот да имаме и ние! Wink
И аз се счупих от готвене, до нова година няма да пипна, да се изхранват както могат. Joy

# 154
  • София
Десем, живо и здраво да ти е момчето! Много радост да ви носи!❤🎁🍀🍀🍀

# 155
  • София
Честита Коледа на всички - да има топлина, уют и усмивки в домовете ви!

Десем, честит рожден ден на набора на патерица - жив и здрав да е и всичко, което си набележи като цел, да го постига с лекота!

# 156
Честита Коледа! Да сме здрави и щастливи!

# 157
  • София
Честита Коледа! Бъдете здрави и щасливи, много успешни и спокойни!
Десем, честит рожденник! Да е много умен, упорит и успяващ!
След всичкото готвене тези дни, днес питам небрежно какво им се яде, очаквайки да чуя зелена салата и сирена, но не би, наборът заяви, че отдавна не сме правили мусака. Идеше ми да се гръмна. Но изпекох, де, как да не направя.
Днес излезохме със щерката из София, че вече не сме в каратина (освен съпружеството, че неговата е 14 дена). Много сива и неуютна ми се видя. За първа година е едно скучно и вяло. Сиво. Няма витрини, преливащи от коледни лампички, няма елхи пред всяко заведение или поклащащи се гигантски фигури на Дядо Коледа.  Няма дори хора из града. Върнахме се, запалихме всичката украса - вън и вътре, сложих да се варят портикал и канела, да замирише на Коледа.
Пожелавам ви празненства и цветя, музика и веселие, настроение и приятели, с които да споделяте празниците!  И много здраве!

# 158
Desem
Честито ти рожденник да е жив и здрав и много успешен.Аз ще ставам овчар ще си купя къща на село две крави пет овце и десет кокошки и абдикирам оставям ги да се оправят сами 🙁Омръзна ми да се боря с вятърни мелници опитвам се да вкарам някакъв ред и дисциплина вкъщи обаче всички ме обвиниха че се заяждам.Общо взето спокойствие няма,на работа стрес вкъщи стрес ами аз няма да изкарам много така 😔

# 159
  • София
Благодаря на всички за пожеланията.
 Рожденикът порасна, но единствената разлика тези дни е, че таткото махна ограниченията (до днес) и младежът се е разказал Joy

ico_3, защо ли си мисля че си с някаква романтична предтава за селото. Joy и ще избягаш като ти се случи описаното домочадие

.

# 160
  • В светлината на слънцето
Десем, честито пораснало момче! Heart
Честити именици и рожденици, ако е имало такива! Hug
Не съм чела назад, че имахме кофти емоции, за щастие с добър финал. С кучо бяхме всеки ден по-клиники, изобщо не ни бе до празнуване. Слава Богу, размина му се много тежка операция, която трябваше да е навръх Коледа.
Пожелавам ви от сърце да сте здрави, обичани, щастливи!
Честита Коледа!

# 161
Здравейте!
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kakvi-sa-promenite-v-plan-priema-sled-7-klas.html
Тази простотия ще окаже ли влияние и в 10 клас?

# 162
Здравейте!
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kakvi-sa-promenite-v-plan-priema-sled-7-klas.html
Тази простотия ще окаже ли влияние и в 10 клас?
Заглавието е изумително тъпо. СТЕМ не означава непременно математика. Да не говорим, че от три години правилата за планиране и реализиране на ДПП включват увеличение на професионалните паралелки ( голяма част от които са СТЕМ) с 2%  за сметка на профилираните. Просто тази година сложиха отделна ПЦС  за профил Чуждоезиков. Вероятно защото почти всяко училище с профилирани паралелки се чувстваше някак задължено да има такъв.
Предполагам, че можеш да четеш с разбиране. Как според теб ДПП в осми клас за следващата учебна година би оказал влияние по някакъв начин върху учебните планове и програми, по които се обучават сегашните десетокласници?

# 163
Честита Коледа,бъдете благословени !
  Десем,честит рожденик на патерица,но пък от сърце!Истински му желая да сбъдне всяка своя мечта!
   Аз също слагах,вдигах маси,после пак слагах,после пак вдигах и така до вчера.НА КОледа дойдоха сестра ми и не мръднахме от тия софри.Не мога вече,не издържам такива маратони.
   Да ви кажа,пуйката ми се получи страхотна.По рецепта на Дж. Оливър,от 24 kitchen.ММ беше много резерве към готварските ми щения ,приготви си пържоли,обаче като я опита,каза че е ТОП.И стигна за всички,че даже и една тенджера супа направих,правихме си и дюнери с част от месото, и във фризера прибрах.
   На мен дядо Коледа ми донесе хлебопекарна,много се изненадах,много.Сега искам от вас рецепти за интересни хлябове със семена,с пълнозърнести брашна,мисля,че хляб скоро няма да купим.
    Знам,че темата е за 10ти клас,и до там ще стигна,но да ви споделя за щекинса-на три интерюта,три първи места.Еврика!!!От 01.02.2021 почва работа!!!по специалността си.Вселената все пак чува молбите ми!
    Сега за 10класника-онзи ден ме накара да седнем и да гедаме университети,специалпости,за да се ориентира за профили.Нещо взе да тегли назад за история.
    Аз обаче не се ориентирах как оценките от профилите,и изобщо дали имат значение при балообразуване за университетите.И май,въпреки моите огромни резерви,ще държи матура математика.А това предполага ли да е писал профил математика,или не?Ориентира се към една специалност  в морско училище,и стопанския факултет на СУ.Каква е тежестта на профил математика?Четох,четох,не разбрах .
    Като чета постовете на Ицо,си мисля,че ми се губят часове и  пиша от чуждо име.

# 164
  • София
МарулетО, като те чета за набора, всеки път ми идва да си приготвя въжето! Weary
Какви университети, какво чудо, сестро?

Ако питаш за бг-университети, никой не знае каква тежест ще имат профилите. По-скоро никаква.
Но ако го теглят инженерни и икономически специалности е разумно да запише профил математика, че не се знае, знае ли се...
Матура по математика може да държи и ако не е профил, но ще бъде върху материал от ООП, не от ПП. Вероятно ще има някакво разграничение между двете и в документите. Освен това, ще се наложи да държи 3 матури - БЕЛ, 1 ПП и математиката. Ако е ПП математика, ще се ограничи до 2 ДЗИ-та.

Отивам да питам моя, кога ще гледаме университети! Joy

Общи условия

Активация на акаунт