С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 266
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Марулета не те разбрах,ама явно е от ковида пише че удря в мозъка пък мен май яко ме е халосал 😂Аз отивам да водя преговори с набора да изчисти парното,каза след 15 мин от тогава мина час и после защо съм се ядосвал 🙁

# 166
  • у дома
Марулега,по скромни наблюдения  във вашето училище просто няма кой да води качествено ПП-матем-със сигурност ще е отбиване на номера-което въобще не му върши работа за ДЗИ като ПП...

# 167
  • София
Аз пък да се оплача, при нас в часовете ФУЧ Мат взимат материал от ПП. По някаква причина, на наборът тези часове са му по-интересни от редовните часове, в които от октомври дъвчат прогресии ли, що ли... Още не са ги приключили, той заспива вече в ООП, а отделно от това не харесва изчислителни задачи. Отделя в пъти повече внимание и интерес на вектори, скаларно произведение, векторно уравнение на права и т.н. (преписах ги от разпределението Joy), отколкото на комбинирани задачи на аритметична и геометрична прогресия (и това преписах).
Ами ако е решил да пише ПП История, за какво са му тия вектори, м?

# 168
  • у дома
Е,то и при детето на  марулета има фуч мат 1 час -пък даже имат и оценки не знам защо ,ама не са и чули за мотериала от  пп по мат.

# 169
Щото някой е учител е заспал в миналия век. Joy
Слънчо, догодина не му давай да пише ФУЧ. Без друго не е задължителен. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 170
  • София
Отивам да питам моя, кога ще гледаме университети! Joy
Ей тоя въпрос ако го задам в къщи, точно с болднатото множествено число, има сериозна опасност да не се случи в близката петилетка Joy
Научила съм се да подхождам много деликатно, ако искам наборът да направи това, което искам, че е такъв едър рогат добитък, че само да усети лека настъпателна нотка и е на контра. Баща му така и не усвои тез' политически манипулации, все се изказва неподготвен. Joy Всъщност, това май отшумява лека полека, ама още не му хващам вяра (на отшумяването).
Щерката се оказа с двата крака в пубертета - то са ревове от нищо, тръшкане, "никой не ме разбира", "вие само Мишо защитавате, аз все съм виновна", мъкааа. Една пъпка ѝ излезе на носа и взех, че ѝ казах - майко мила! Видяла я била вече, защо съм ѝ напомнила, грозна била, знаела, нямало да излиза от стаята си, да не я гледаме такава. Ами, плеснах ѝ един шамар и я изгоних в стаята ѝ, да не я гледаме такава. Ето, признах си Joy
В последните дни и двамата рисуват. Наборът рисува манга - много добре му се получават. Като малък рисуваше много, после спря, защото го обсебиха разните компютърни игри. Сега пак рисува и праща някому, но още не смея да питам на кого и защо рисува. Правя се, че не забелязвам, освен, когато идва да ми ги показва. Щерката рисува на новия си рисувателен таблет, който добрият старец донесе, благодарение на вас Kissing Heart Тя пък всеки две-три линийки ми ги праща, да ги видя, ама с нея още се уча как да ѝ отправям деликатно критиките, че много навътре ги приема Confused
Ето, днес ми е пратила скица на кучето на брат ми - френски булдог:
Скрит текст:

# 171
  • София
Слънцееее, не мога да не се включа,  просто!
Векторно уравнение на права, казваш. Що не ми го пратиш на гости юнака за един уикенд. Ще му покажа интересни картинки и после няма нужда да гледате университети, ще си го взема обучен.

В интерес на истината, нямам никаква представа как ще приемаме от догодина. Как ще отделим тези, които вече са учили материала от тези, които не са. И както стана дума тук преди време. Който вече е учил основите, можем да го научим на нещо повече. Защо генерално да губи предмета, ще надграждаме.

# 172
Как ще отделим тези, които вече са учили материала от тези, които не са.
Законът и наредбата за профилираната подготовка дават чудесна възможност за това:
Резултатите от обучението по конкретни задължителни и/или избираеми модули за придобиването на профилираната подготовка по решение на висшето училище може да се признават като натрупани кредити във висшето образование при условия и по ред, определени от съответното висше училище.
За мен вдигането на летвата единствено по причина ПП би било проява на лош вкус. Щом даден материал е достатъчен за определена специалност, значи е достатъчен. Ако някой иска повече, ще избере специалност, която ще му го даде. Покрил си материала в ПП, признават ти го. Остава ти време за нещо друго, което смяташ за важно и искаш да развиваш.

# 173
  • София
Яна, от кога чакам да ми го поискате у вас! Joy

Да дойде студент, обучен с вектори, ама ако не изучи ООП като хората, няма как да стане тази работа. Smirk

# 174
Честита Коледа, момичета! От гости и маси, опуснах темата. Но наваксах вече и гледам университети обсъждате. Моят хубавец не знае какво иска, но знае, че не иска да е в БГ. Също така не е уверен в немския, въпреки немската паралелка и иска нещо с английски. Но аз нямам финансова възможност да плащам чужбински такси, та му обясних, че ще се гледат държави с безплатно обучение и възможност за работа. Германия и Дания са нещо по-реално. Датския със сигурност му е непознат, а немски що годе ще понаучи, та ще трябна да се примири. Иначе за БГ изобщо нямам пртиснения. Като гледам покрай мен познати как ги приеха и как учат в БГ университети, изобщо не ми е притиснение. ВсшУ ще има. А чета от време на време чужбинският прием, та от объркано по-объркано ми става. Имам още година да се ориентирам, и той де.

# 175
Слънце,що МА,душо,въжето? Толкоз ли са ми трагични въпросите?
  Значи като ви написах това, което написах,и след няколко часа осъзнах,че питам глупости, защото първите по новата програма още не са завършили.Ама е вярно,че от ковид се оглупява,аз съм живият пример.
   Светле,това за профила по математика е ясно.Но за това,към което се насочва да учи му трябва или математика,или география.Твърде вероятно е може би да няма профил география.А и не знам кой учител готви за матура по география при нас.А и не съм сигурна ще се справи ли с темите.А и нали ми твърди маймунчето, че не можел да помни дати по история,как ще помни география?!Питам аз и отговор не ща.
    Затова гледаме унита,не че няма търпение да ходи да учи.Защото ще трябва да се ориентира към профил, а при нас няма голям избор.
   И пак като неразбрала,да питам-първата матура в 12 кл е БЕЛ,а втората трябва да е първи профилиращ,така ли?Демек немски при нас.И ако му е нужна оценка от ДЗИ по математика,ще трябва трета матура?
   Сега вече аз искам въже!!!!!!!!!!!
    Днес си взе отпуск и замина за риба.Снощи ме остави без топла вода и баща му вика -вместо да му правиш сандивичи,сложи му две филии една върху дуга,без нищо,да си му го върнеш.
    У нас тати не взема отношение относно образованието-той е на диаметрално противоположно мнение от мен.Според него вишУто не е задължително,ако човек има акъл,ще успее.Той си мълчи,слуша и акъл не дава.И подкрепя избора,като дава ясно да се разбере,че кой каквото си реши,си носи последствията.Аз не мога,все ме каа нещо да дам съвет.
    Младежът иска и военноморско,корабоплаване.Тука вече ще се тръшкам и не давам.Свекъра ми и съпругът ми са плаващи,вече бивши,свеки е съпруга на капитан,аз съм била до един момент все сама.
   Офффффф,мисли,мисли,поне каката вече не я мисля толкова.

# 176
  • София
Слънце,що МА,душо,въжето? Толкоз ли са ми трагични въпросите?

Joy
Не, толкова ти е зряло момчето! Е, или поне доста повече от маминия златен... Smirk

За ДЗИ - първа задължителна - БЕЛ, втора - ПП (който и де от всички, изобщо може да не е немски). Ако искате матура, която не е по ПП, ще се яви трета..., която иначе не е задължителна.

# 177
Изобщо не е зрял,иска да учи вишУ,за да се махне от мен.Ако беше толкова зрял,щеше да ме слуша повече.Laughing
    Начи,тоя дето въведе тия матури,такива клетви ми иде да му стоваря......
   Ако иска матура математика,не е задължително да е бил профил математика,нали така?И материалът не е върху ПП.Тъй ли?
    И още нещо да питам-може ли да избере профил  по предмет,който няма да му трябва, и да речем,няма да му е важна оценка, различна от 6? Но така или иначе трябва да има профил.Но пък в този случай ще му трябва трета матура?Ако кандидатства с математика.НапраООООО се оплетох яко.Май няма да учи никво вишУ,ами ще купим стадо овце и една кошара.Ай,шъ му сЪ невидЕло и ученето.

# 178
  Ако иска матура математика,не е задължително да е бил профил математика,нали така?И материалът не е върху ПП.Тъй ли?
Тъй. Simple Smile Има право да се яви на две ДЗИ по желание. Материалът ще е от общообразователната подготовка, ако предметът не е бил профилиращ.

И още нещо да питам-може ли да избере профил  по предмет,който няма да му трябва, и да речем,няма да му е важна оценка, различна от 6? Но пък в този случай ще му трябва трета матура? Ако кандидатства с математика.
Може. Но пък ако общият успех от дипломата му е важен, оценките по този ПП пак ще са от значение. Трети ДЗИ ще му трябва, ако университетът има изискване да е положен такъв или ако осъществява прием с резултата от него. Ако има изпит по математика, може да се яви на него без да използва резултат от ДЗИ.

# 179
Благодаря!!!
   Те това ще му го копирам,да мисли!На мен главата ми изпушва.Учи немски,не ще матура немски,не ще да кандидатства с немски.Втори чужд АЕ,ама нищо не знаел.По история не можел да помни,ама по география ще може.Боли ме сърби ме,драго ми е!!!

Общи условия

Активация на акаунт