С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 271
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Разгледайте програмите за профилирана подготовка. Може да се насочи от тяхното съдържание, кое би му било интересно да учи, дори да не му трябва.
https://mon.bg/bg/100598

# 181
Абе вие сериозно ли вече за университети говорите?Вкъщи изобщо не се е отваряла дума за такова нещо 😁По принцип аз имах някакви планове за бъдещето на семйството ама дали ще се осъществят не е сигурно🙄

# 182
  • София
Ицо, абсолютно не говорим за университети, а се чудим как да минимизираме щетите и да избегнем ограниченията от профилираната подготовка. Joy

# 183
  • София
Марулета, голяма грешка е хлебопекарната. Joy Тествай и я скривай, ще скоро освен за рецепти за хляб ще питаш и за диетолог. Joy

В машината трябва да имаш рецепти . В началото спазвай, за да видиш твърдостта,  после експериментирай.
Аз обичам зеленчуков хляб с сушени домати и лук (леко запечен с малко мазнина преди това). Лидл имат много хубава смес сурови семена - тиква, слънчоглед, сусам, ... Отделно съм си купила нигела за поръсване - много ми харесва като вкус за хляб.
Хляб отдавна не правя. Ползвам я за тесто - за пици, кифлички или за козунак (много е лесен и винаги се получава). Топлият хляб ни харесва, но след като изстине - не. Като е около 900 г. се задържаше повече от седмица.
Сегашната ми е мини (втора ми е , старата я пратих на вилата) максимум 500 г тегло на тестото. Не винаги е достатъчно, особено за козунаци, но пък външния й размер е малък, което бе целта.

# 184
Ицо, споко!От моя личен опит с едно калпазанче, знам,че желанията се менят непрекъснато,кажи-речи до средата на първия срок 12 клас.Разбира се това изобщо не е общовалидно,затова казвам от моя опит с моите .
   Класната на синът ми нещо им говорила за профили,че трябва да се ориентират, та затова е цялата офанзива при нас.Да не стане така,че да избере един профил,да се усети,че не е това,и да не може да смени после.
   А и аз сграбчвам всяка възможност да говорим по темата,защото не показва някаква амбиция моят Убавец, не е от най- споделящите.
   Аз самата също съм доста неориенирана, при нас в училище никой нищо не казва.Затова сега питам и разпитвам.

# 185
  • София
Ицо, абсолютно не говорим за университети, а се чудим как да минимизираме щетите и да избегнем ограниченията от профилираната подготовка. Joy
Така е, ама ПП е пряко свързана с подготовката за университет. Ако избереш хуманитарен профил, а после тръгнеш към техническите университети, ще стане една кашааааа.... Пък и как се догонват онези, които о време са се ориентирали, какво искат да учат и работят в бъдеще? Моят хубавец прави разни комбинации с БЕЛ, ИТ, история, евентуално математика /тук винаги стигаме до словесен двубой, аз съм твърдо "ЗА" математиката/, ама кой да е пръв, втори или трети......Worried В главата му е един добре организиран ... хаос. Rolling Eyes Нямаме много време до март. Трябва по-скоро да "избистри" визията си за близките няколко години - последните 2 години в гимназията и КОЙ университет. За чужбина, най-вероятно няма да стане, или пък ... хм? Май в глобален план, доста се объркаха нещата. И досега, плановете в дългосрочен план, трудно се правеха, а сега с тази пандемия, още по-трудно. Абе, здраве да е! Ще го измислим, някак!

# 186
  • София
На мен едно ми е ясно - че отстъпваме от биологията, заявена в 8 клас. А накъде ще се ориентира - не знам.

# 187
Десем,добре ,че не сме се виждали на живо.Аз и  сега съм за екип диетолози,без майтап.Боря наднормено тегло от доста време,страдам от метаболитен синдром,инсулинова резистентност и т.н.Даже вече и не се боря.Но пека един хляб ,който разделям надве-за нас и младото семейство от втория етаж.От нашия остава за следващия зен на обяд,напр. или за закуска на мъжете ми.Този от пекарната го ядем по-малко,а е само от брашно,вода мая.Без набухватели и консерванти.Ще си взема от тези лидълските семена, аз обичам.Снощи правих пълнозърнест,ще видя и за други полезни уж брашна.Иначе ме карат да меся на ръка.А понякога ме мързи.

# 188
Здравейте, следя ви от известно време , защото имам десетоклясничка, която се набута в префесионална гимназия  и се чудя след 10 ти клас, кой път да поеме. Относно профилираните предмети, да ви каж защо мисля , че са важни. В момента голямата кандидатства в различни университети в чужбина и главното което искат, за да и разгледат документите и да я допуснат до изпит са хорариум часове. Т.е ако е имала достатъчен брой часове по математика, може да кандидатства  с математика, но ако иска да учи химия - не я приемат. Не знам какви критерии ще имат нашите университети за сегашните десетокласници, но в Европа е по този начин.

# 189
  • София
Т.е ако е имала достатъчен брой часове по математика, може да кандидатства  с математика, но ако иска да учи химия - не я приемат. Не знам какви критерии ще имат нашите университети за сегашните десетокласници, но в Европа е по този начин.
Има резон в това. Ако 2 години, преди кандидатстването във ВУЗ си учил  предметите, с които ще продължиш нагоре, то това означава не само по-добра подготовка, но и интерес към съответните науки.

# 190
Весели празници !

# 191
  • София
Pisa, относно Германия или Дания за споделя. Дания е доста скъпа страна откъм издръжка. Лично не съветвам. Защото верно образованието е безплатно, но издръжката е сериозна. И аз чета чужбинската тема за университетите и срещам такива малки суми за издръжка, че чак се чудя как изкарват децата. Да не говорим, че така се лишават и от социализация и обикновено не се чувстват добре докато учат. Така че в Германия е по-добре и по-лесно  и за работа.

# 192
Весело посрещане на Новата година.Догодина с нови сили ще се борим ДО, НВО,ДЗИ и другите там дето не ги знам какво означават 😂Наздраве 🥃🍷🍾🥂🍻

# 193
  • София
Желая ви весело посрещане на новата 2021г. - да сме здрави и усмихнати, да имаме вяра, че предстоят по-добри дни Simple Smile Christmas Tree Bell
Прилагам линк - който иска, може да подпише петицията за отмяна на НВО в 10 клас и за нашите деца. Аз я подписах, защото смятам, че това е просто излишно напрежение за тях.
https://www.facebook.com/groups/216603753358685/permalink/218507529834974/

# 194
  • София
Офф, днес ми се скапа настроението, заради поредното удължаване на ДО до 31.01, но накрая реших, че няма да се давам!
Събрахме се с приятели, наблягам на просеко, обещахме си с детето, че започваме да правим световни екскурзии... еххх...
Желая ви здрава година, успешна в личен  и професионален план (още не сме за изхвърляне, я!), щастливи деца, много бъдещи планове, които да ви дават жар за живот (това по смисъл го крада от Дидева, тя си знае 😘)!
Благодаря, че ви преоткрих ! Пожелавам си/ви скоро да имаме възможност да се видим, заедно, по отделно, както сколасаме!

Общи условия

Активация на акаунт