С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 237
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Марулета, правилно са ти казали - КРС+КЗП, ако договорът е за пакетна услуга трябва целия да се прекрати.
Прекратишли го частично , все едно си подписал, а нов за оставащата услуга. Аз чета какво подписвам внимателно и пак при последното подписване са ми удължили договора за една от услугите, която не съм искала промяна. (3 карти, с различни договори, променям 2 и те ми ги обединили с третия)

По споменатите от Слънчева причини, сега сме в процес на търсене на нов доставчик. Преди години сменихме Мегалана като стана Мтел, сега и с НЕТ1 ще трябва да сменяме.

Свило ли се е сърцето от вчерашната новина. Да направи някой зулум дете и да пострада, да не се пробереш в кожата си, но да се случи такава трагедия заради някой "специалист".... направо ми се повръща,... пак никой няма да е виновен.

# 646
  • София
Ох, да, много нелепа смърт! Disappointed Да не смееш по тротоарите да вървиш вече.

Мандаринка, чудесно си е комбинирал профилите младежът.

# 647
  • София
И на мене ми се стегнало гърлото от както чух. И все няма виновни. Повръща ми се от безхаберието и липсата на морал.

# 648
  • София
Мандаринке, в сърцето ме удари с тези профили! Браво на младежът!
Прибирайки се, слушах новини. Както се и очакваше, по случая с детето всички си прехвърлят топката, кабела ничий се оказа... на някаква си временна постройка, която вече я нямало на това място...
Десем, и аз така навремето избягах от А1(досега си мислех, че съм била на Близу, ама може и на Мегалан да съм била. А1 ги взеха и всичко се скапа.). И на мен ще ми е за втори път смяната. Ако намериш нещо свястно, пиши тук. Grinning Аз съм с ТВ на виваком, но съм със staff-ска програма. Доволна съм, но от човека, чийто акаунт ползвам, знам с нет към Виваком да не се връзвам.

# 649
  • София
И на мене ми се стегнало гърлото от както чух. И все няма виновни. Повръща ми се от безхаберието и липсата на морал.
И на мен. Как може да се монтира захранващ кабел на метални прегради???? Убийствена некомпетентност и липса на контрол. И този случай, ще се подхвърля години наред по разни инстанции и накрая, пак няма да има виновни. Жалко за момчето и семейството му!
Мандаринке, добър избор на момчето ти. Успех!
При нас, първият и вторият са езиците по профилиране след 7-ми клас и са за всички. За трети и четвърти, синът ми избра математика с ИТ. Съвет на приятели от 11-ти клас е повлияло в полза на математиката, а не моето "дуднене", че ако иска ИТ, най-разумно е съчетанието с математика. Идеята да се занимава с компютри си е негова. Аз имах по-добри предложения за бъдеща професионална реализация и комбиниране на ПП, но не аз ще го уча. Каквото си е избрал това. Дали е направил правилния избор, бъдещето ще покаже.

# 650
ИТ или информатика? За второто математиката е важна, за първото - не мисля, че е от съществено значение.

# 651
  • София
ИТ или информатика? За второто математиката е важна, за първото - не мисля, че е от съществено значение.
ИТ. Отделно ходи и на курс "Информатикс" организиран в училището.В края на миналата година изкара сертификат Programming basics {C# } Covered material - Programming Fundamentals and Digital Competencies..... Не съм наясно с тази материя. Но пък той си има разни идеи - киберсигурност и разни подобни. Rolling Eyes Както и да е. С математика има и други възможности, ако наистина си върне интереса към този предмет.

# 652
Съвет на приятели от 11-ти клас е повлияло в полза на математиката, а не моето "дуднене", че ако иска ИТ, най-разумно е съчетанието с математика.
Аз коментирах тази част. Извънучилищните занимания са отделно. Иначе с математика наистина има много възможности, стига да я харесваш, да се справяш и да се целиш в тях.

# 653
Така започна РС

а така продължи,докато размишлявах над чутото.

# 654
  • София
Не смея да попитам как завърши. Joy

# 655
  • София
Сега ако кажеш, че не си внесла ред, ще се разправяме! Joy
Какво казаха? Имате ли яснота?

# 656
Санака ,не помня!Аз ,докато следвах право в русенския,ни набиваха в главите,че ако не искаш да дадеш показания,но не трябва да лъжеш,казваш Не си спомням.
   Такааааа-какво научих от РС - явяване на НВО е задължително,точките се вписват в удостоверението за завършен съотв.етап,но не са балообразуващи за дипломата.ОБАЧЕ - ако кандидатства някъде човекът и има равен резултат с друг човек,се вземат под внимание точките.От кое,не разбрах- дали от БЕЛ,дали от математика?!
   На НВО могат да се явят и по език-първи или втори,но нашата учителка по немски категорично каза - НЕ.Това е стрес за децата,нямали капацитета да се подготвят И за това.Те щото за другото се сцепиха да се готвят,направо професори станАха.Кое е ДРУГОТО не знам,не разбрах,тя каза-вие знаете  коя е заветната ви цел./съмнявам се наборът да е просветен/.Срок за подаване на заявления за трето НВО от 15.02 до 19.02.2021
    Можели да се явят и на трето НВО по информационни нещо си,което пък въобще за како им било в езикова гимназия.Тук помолих щерката да ми сипи още едно кихлебарено.
   Относно ДЗИ- първа матура БЕЛ.Втора задължително предмет от профилиращите,друго не може.
  Кои са профилите при нас-на пролет, когато има педагогически съвет ще се вземе решение,което ще бъде предложено на учениците.На въпрос - няма ли първо да има анкета между учениците,един вид да се проучат нагласите- НЕ,на съвет ще се вземе решение,което после ще се предложи на децата.
     Иначе по НЕ всичко е цветя и рози.Ако нещо не е ясно,пуска на споделен екран снимана страница от учебника и всичко се изяснява.
    [spoile ]  Да не става много чаршафено- вивакомата ще бъдет леко потормозени от мен,поне да ми намалят оставащите до юни такси в частта,която засяга нета.ЗАщото ако се откажа само ото нета,щели да ми вдигнат парите за тв.Ти да видиш.Започнах сутринта да пиша жалбата,имам скрийн шот на скоростта на постъпващия у дома нет.Ако някой от многогкратно виканите техници ми беше казал,че те всъщност нямат техническа възможност да ми прекарат друг кабел,аз нямаше да подновя договор с тях преди година и половина.  А те ме будалкаха ,че ще го оправят.И когато се налага да имам един ученик в тиймс и една неученичка не знам си в коя платформа,истината лъсна.Щото иначе само си ръчкахме по телефоните,чат - пат някой филм и това е. [/spoiler]

# 657
При нас ново 20 синковеца сутринта го питаме ще се явяваш ли на НВО по желание?Отговора "много ясно че не".Преди малко "да ми разпечаташ едно заявление за НВО по инфорамционни технологии"😁Има някакво момиче от класа по което си пада явно тя ще се явява и нашия да не остане по назад 😂

# 658
  • София
Санака ,не помня!Аз ,докато следвах право в русенския,ни набиваха в главите,че ако не искаш да дадеш показания,но не трябва да лъжеш,казваш Не си спомням.

Ами, съвсем правилно са ви учили. В съд се говори истината, само истината и колкото се може по-малко от нея. Joy

Такааааа-какво научих от РС - явяване на НВО е задължително,точките се вписват в удостоверението за завършен съотв.етап,но не са балообразуващи за дипломата.ОБАЧЕ - ако кандидатства някъде човекът и има равен резултат с друг човек,се вземат под внимание точките.От кое,не разбрах- дали от БЕЛ,дали от математика?!

А? Thinking За какво кандидатстване това? Flushed

# 659
Ми, езиковата при Марулета може да е станала обединено училище междувременно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт