Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 019
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
И аз се омъжих, когато Сатурн ми застана на Десцендента..

# 226
  • SF
При значими събития, винаги участва Сатурн.
За начало на една връзка се гледа при какви аспекти започва. Ако Сатурн не е намесен в тях, връзката е малко по-хлабава.
Или поне до тогава, докато не се намеси и той.

# 227
Алена, Charmante за транзити ли говорите?
И за деня в който е станало узаконяването на брака, официално?

Защото при мен Сатурн е бил в съвпад със нат Сатурн и натЛилит - 6 дом!, а върху нат Венера е бил Плутон с Лилит.
Но това е денят на сватбата, на узаконяването, връзката е започнала години преди това.

При значими събития, винаги участва Сатурн.
За начало на една връзка се гледа при какви аспекти започва. Ако Сатурн не е намесен в тях, връзката е малко по-хлабава.
Или поне до тогава, докато не се намеси и той.

Той Сатурн винаги е някъде там, имаш предвид аспекти към 7 дом ли напр. или към лични планети или Сатурн съвпад Венера?

# 228
  • SF
Не, няма нужда Сатурн да прави аспект с К7 или съвпад с Венера, за да бъде значимо едно събитие.
Аз съм имала такова, когато Сатурн е правил опозиция на Луната.
Ако Сатурн направи съвпад с Венера на човек, когато е на 15 години и по разбираеми причини не започне връзка на този съвпад, значи ли че следващата му връзка ще бъде, когато човекът навърши 44-45 години?

# 229
  • в 1001-та нощ
Алена, Charmante за транзити ли говорите?
И за деня в който е станало узаконяването на брака, официално?

Защото при мен Сатурн е бил в съвпад със нат Сатурн и натЛилит - 6 дом!, а върху нат Венера е бил Плутон с Лилит.
Но това е денят на сватбата, на узаконяването, връзката е започнала години преди това.
...

Това означава, че бракът е сключен на сатурнов възврат Simple Smile

В моя случай - деня, в който се запознахме.

# 230
За транзитен Сатурн съвпад с Десцендента говоря аз. Запознанство при първия му съвпад и брак при ретроградното му преминаване отново през Десцендента,

# 231
  • SF
Ти си като по учебник! Simple Smile

# 232
За една синастрия да питам. Гледам един чудесен съвпад марс с венера в двете карти, но в много широк градус, а именно 9 и 30". Въпроса ми е зачита ли се?

# 233
Понякога работи и по знак, все пак не е между планета в началото и планета в края на знака.

Има и натални карти без точни аспекти и конфигурации, а все пак някак трябва да се разтълкуват. Тогава се отчитат знаковите.

# 234
  • SF
За една синастрия да питам. Гледам един чудесен съвпад марс с венера в двете карти, но в много широк градус, а именно 9 и 30". Въпроса ми е зачита ли се?

Зачитай си го:), нищо че е доста широк.
Колкото е по-точен, толкова по-силно ще се усеща съвпадът.

# 235
То затова се работи с орбиси..Sotis,още си чакам ректификацията..Simple Smile

# 236
Каква ректификация? Тя не се прави самоцелно.
Всеки астролог си я прави, за да нагласи наталната карта за работа – с техниките, с които той работи.
Мен са ме търсили за ректификация колежки, за техни клиенти, която аз глася с методите на ведическата астрология, те после работят по западна. В такъв случай се питам дали има полза? Нито работят с примарни дирекции, нито с ведически производни карти. Дори ако оставим прогностичните техники настрана, наталният прочит също се прави с различни методи за оценка.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 12:50 от Sotis

# 237
  • SF
Може утре, докато си пиеш кафето, да направиш една ректификацийка, ей така, да не излизаш от форма. Simple Smile

# 238
От ректификация направена от някой друг астролог, винаги има полза, защото дори да е не точна, тя все пак е някакъв приблизителен ориентир. В случай, че е приблизително точна, още повече.

# 239
Никога не вземам за ориентир чужди ректификации. И от доста рускоезични астролози, занимаващи се с антична и традиционна астрология, чувам същото. Винаги за ориентир се взема часът, който изначално е бил записан /там го записват – т.нар. "бирка"/, или поне някакъв час по спомени на мама. Никога не ползват чужди ректификации, направени незнайно с какви методи и знания.

За ориентир или по-скоро за сверка, евентуално и само по изключение, бих ползвала ректификация от астролог, когото уважавам като професионалист и лично познавам, при това само в интервал, който би ме затруднил без чужда "помощ". Нещо от порядъка на повече от 2 часа. Има и колеги, за които знам, че не са много точни с ректификациите, нищо че са ми близки приятели. След тях също бих направила задължителна проверка. Има и такива, за които почти нямам съмнения, че са точни, но въпреки всичко моя е отговорността да направя независима проверка.

Общи условия

Активация на акаунт