Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 55/

• 28 649
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Деси, Марги, Butterfly3,,  не знам дали идните серии ще бъдат така интересни, както първите, Айшето вече я няма това, е, виж - Керем бил измислил да се каже, че многото капризи убивали любовта - това сигурно е тяхна поговорка, че и Мело я спомена - ама работа ли е на актьорите да правят сценария?
kато смениха деня на излъчване -в събота, обявиха че променят и сценария и екип асценаристи, че даже и жанра - имаше някаква реклама, в която излизаше - SCK - и се рекламираше като напр. романтична драма, комеди драма -  или не знам какво - но не ромком, както започна - вече в събота по Фокс - е това беше рекламата, може вече да са я свалили.

Кукличке, май точно бал беше на турски мед - сега си спомних - от времената когато се пътуваше а трябва да видя дали не ми е останал някой с надпис -  дааа
значи пише така Çiçek balı
и balparmak - не знам какво е може да е марката

Ей, момичета, да сме живи и здрави, че пак да пътуваме - поне до комшиите, че виж как се забравя...

А името Балджа свързано ли е с думата мед? Че Енгин това обясняваше - дано и характерът и да е сладък като мед, а Ередем се чудеше дали ще е като цветен мед или мед от анзер...

Може би Балджа е привикана от звездите, за да тръгне връзката между Еда и Серкан по мед и масло?

Интересен и е подхода за решаване на кризи - Първо намира времено решение да облекчи проблема и после кара причинителят на проблема да плаче.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 20:01 от Prinx

# 406
  • София
Prinx, позволявам си да се обърна лично към теб, за да внеса малко разяснения относно последния ти коментар по повод сериала ни. Simple Smile

Да, жанрът беше сменен на романтична драма, но няма официален пост или статия по темата. Всичко тръгна от Асена, продуцент на сериала, която го представи така на едно от събитията, където продават сериала на канали в чужди страни. Реално погледнато, ние сме романтична драма / романтична комедия. Двата жанра се припокриват и дори не съм сигурна, че в съзнанието на хората са нещо различно. Направих си труда да потърся инфо за Любов под наем и РП - и двата се водят романтични драми в официалните си страници. Wink Така че жанрът или по-точно названието ромком или ромдрамеди не е определящо в случая. Не смятам, че сериалът ни може да се нарече драма в истинския смисъл на думата или обратното - комедия. Така че романтична драма или романтична комедия идеално пасват на сюжета. Според мен сериалът е добре балансиран и със сигурност е лек, свеж, модерен. Не е драматичен сериал, който да те натоварва. Wink

Относно сценаристите - ситуацията е следната и вече писах по темата: продуцентите пуснаха официален туит по темата, че молят да не се разпространява грешна / невярна информация. Айше все още е част от екипа. Историята е нейна. Но тя не работи сама, а с екип от сценаристи. Които се ротират и това е нормално.

И последно - след като рейтингът падна със старта на Неверен и Основателят Осман, се изписаха какви ли не неща. Но всички те бяха по-скоро жълти писания, а.к.а клюки. Там пишеше, че сменяли сценаристи, жанр и т.н. Може би затова си се заблудила. Включително се говореше за финал на сериала. Тогава Неслихан дори пусна стори, в което каза, че финал не се планира скоро, напротив - предстоят много хубави промени. Wink

Това е, което исках да споделя. Дано съм била полезна. Simple Smile

# 407
# 408

Нещо от Ханде за разхлаждане на страстите

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 23:00 от Есенна магия*

# 409
добър вечер, благодаря ви за новата темичка
относно тая Балджак никак не я харесвам още от началото, но мисля че и Селин малко и нави шишовете относно Серкан насъска я май да го преследва, тя нали не успя да го докопа та какво ли си каза след като не е нейн няма и да е на Еда
само се надявам в новата серия Еда като ги свари в една така поза да не си тръгне а напротив да остане и Секан да й обясни и тая Балджак да си тръгне с подвита опашка много ще се надявам

# 410
  • Кърджали
Не знам кой им избира музиката, обаче прави страхотни попадения, да им се не види. Намерих ск нова любима песничка (и вече си имам цяла плейлиста "Sen çal kapımı"
Песента от сцената с глината.
Опитах се и да я преведа, защото много ми хареса.
h

Скрит текст:
Дума не излиза от устата ми,
Моля, погледни ме, почувствай
Напразните надежди, които ми давсш
Вече ме изтощават

Нямам смелост да те погледна.
Нямам смелост да те докосна
Казвам си хиляди пъти
Да не тичам след невъзможното

Очите ти са истинска любов,
Ръцете ти са като топъл дом.
А, ах погледите ти
Към всеки казват нещо различно

Идването ти, тръгването ти - като една игра
Докато те гоних, сякаш отлетя надалеч
Накара ме да мечтая за невъзможното
И на себе си да се гневя

# 411
Балджа се появи в дома на Серкан докосвайки струните на истинското му аз - Сириус, работата, упехът на фирмата, която ръководи. Напомни му кой е и докъде е стигнал ... и той за момент забрави за Еда. Дори не му мина през ума, че може да не е пица-разносвача.
А за пицата - мисля, че предложението да се яде пица идва за втори път Pizza

Очарованието на новото, флирта, комплиментите... Rolling Eyes

Балджа като говори наистина мед и капе от устата Cake
(и при Айдан подейства, даде й самочувствие, убеди я да участва в дебата за президентския пост във фондацията)

А в контраст - вечно недоволната Еда, изискващата Еда, мърморещата Еда, Еда, която не му вярва и която продължава да повтаря, че ще си тръгне Neutral Face

Селин като си тръгваше каза на Еда, че се е опитвала да бъде идеалната жена за Серкан и е загубила себе си, пренебрегнала е мечтите си, но сега заминава, за да гради живота си както иска и за да е по-щастлива.Dart
Звучеше ми като намек, че в опитите си Серкан да се промени за Еда няма да е истински щастлив и истински себе си Thinking

А Балджа през целия епизод търсеше конфликтните точки между Серкан и Еда - когато напипа темата за промяната - веднага контрира Еда и постави под съмнение подхода й и попита дали наистина е необходима промяната.....

В крайна сметка е време и Еда да отговори на въпроса какво иска?

А и още едно нещо ми направи впечатление - "Ако имаш пари, имаш проблеми.Те не носят радост в живота... " Какви бяха тези философски мисли, ни в клин, ни в ръкав, от момиче, което се предполага, че е израстнало скромно и не знае какво е да имаш пари? Ама - сложили са го - нали скоро ще стане ясно, че е богата наследница MoneybagMoneybagMoneybag

Като стана дума за песни какво се пее в песента, която Айдан уж пееше? :Musical NoteMusical Note

Скрит текст:

# 412
Братовчедката Айше го сподели ей одеве 🤔

# 413
Кукличке, Балджа знаеше какво да каже и как да се опита да омае Серкан благодарение на Селин. Та й подшушна кои са "слабите места" на Серкан - успеха му и той на фирмата, Сириус, работохолизма. На мен също ми направи впечатление, че той забрави, че на вратата може да е Еда, а директно си прие, че е пицата. Явно малко му е трябвало да му погъделичкат егото, а Еда не помня да му е правила открити комплименти, за да не се разбере ясно колко много е влюбена в него.
За мен това, което казва той на Еда за капризите е някакъв тънък намек за напомняне, че трябва да се поспре с опитите за промяна, въпреки че са за добро. Надявам се нашето момиче се осъзнае бързо какво иска и че трябва да се бори за него.

# 414
  • Кърджали
Кукличке, ето

Сезен Аксу - Извини ме
Скрит текст:
Не ми казвай "виж"
Не мога да те погледна в очите
Не ми казвай "усмихни се"
Не мога да се смея до теб

Извини ме
Но вече е късно
Не може да сме
Както бяхме преди

Очите ми се отвориха
Късмета е със мен
Не искам ни любов, ни характер
Светът се върти около парите

Извини ме
Но вече е късно
Не може да сме
Както бяхме преди

Всичко вече е имоти, ценности
Всичко вече е пари
Любов, приятелство
Напразно не ги търси
Не ми казвай "не"
И ти си като мен
Ако поискат и живота би си дал

# 415
Добър вечер Simple Smile
Аз се обаждам само да кажа, че комедията е подвид на драмата, заедно с трагедията и сатирата, т.е. общото понятие е драма. Вероятно това е причината продуцентката да използва и двата термина.

# 416
Хаха Айшето да ни успокои, че още е на линия Joy
Алекс, много хубав текст на песента , благодаря Flowers Hibiscus
Като станат въпрос за имената, сигурно преди 30 теми ви бях пуснала тълкуването на имената Еда и Серкан от един много подробен сайт, изрових го отново и ето какво пише за името "Балджа"
Значение на името Balca: сладко, сладко като мед
Характеристики на името Balca: Емоционални хора. Понякога дори могат да бъдат интровертни. Те са много състрадателни, състрадателни и добродушни хора. Те са приятелски настроени, миролюбиви хора. Зарадването на другите ги прави много щастливи. Те са много здрави и снизходителни хора. Те обаче трябва да са малко по-разкрепостени и да трябва да мислят повече за себе си.

Има квалификация за лидерство и е естествен лидер. Той има свои собствени възгледи и мисли.Не взема решения, като влияе на други хора. Не се колебае да поеме отговорност и дълг. Те са смели хора. В някои случаи обаче те трябва да контролират смелостта си и да не вземат решения веднага, да бъдат гъвкави и да вземат предвид чуждите мнения.
Те са много агресивни хора. Те могат да решават според посоката на събитията и да успокояват нещата. Ученето чрез живот е философия на живота. Понякога обаче времето за вземане на решения се удължава и те могат да се провалят. Те са много честни и толерантни хора. Те обичат да правят добро. Те обичат да пътуват. Те могат да имат и несръчност поради атаката си.
Той е много откровен човек. Необходимо е да не забравяме оптимистичното му отношение. Те са хора, които действат с емоции преди логиката. Те са много силни. .

В спойлер припомням какво пише за името Еда , като сравнение да си направите
Скрит текст:
Характеристики на името Еда: Те са редки хора, които живеят в любов. Те живеят за любов и умират за любов. Те много обичат свободата си и категорично отказват да прекрачат линията, която са поставили за свободата си. Те гледат на събитията от много различни прозорци и имат способността да виждат и оценяват различни аспекти на събитията.

Те имат солидни личности. Те обичат да бъдат силни. Те добре знаят къде и кога да използват силата си срещу кого. Когато сгрешат, не закъсняват да разберат грешката си. Обичат да бъдат перфектни и да бъдат забелязвани. Обичат да бъдат под натиск и са доста успешни дори под натиск. за тях е много важно. Понякога обаче може да ги направи упорити хора. Те знаят как да преодолеят трудностите.
Има квалификация за лидерство и е естествен лидер. Той има свои собствени възгледи и мисли.Не взема решения, като влияе на други хора. Не се колебае да поеме отговорност и дълг. Те са смели хора. В някои случаи обаче те трябва да контролират смелостта си и да не вземат решения веднага, да бъдат гъвкави и да вземат предвид чуждите мнения.

А ета какво излиза за Семиха. Има два съвпадащи абзаца с името Еда . Съвпадение? Не мисля Simple Smile
Значение на името Семиха: Щедра, с отворени ръце.
Характеристики на името Семиха: Те са като фокусници и определено намират начин да преодолеят трудностите. Те са много топли и страстни хора. Чувствата му са много силни. Те все пак трябва да бъдат внимателни. Когато действат уверено в чувствата си, те могат да бъдат много разочаровани. Следователно може да се наложи да изчакат, без да се движат веднага. Те могат да изпитат емоционални възходи и падения.

Те са редки хора, които живеят в любов. Те живеят за любов и умират за любов. Те много обичат свободата си и категорично отказват да прекрачат линията, която са поставили за свободата си. Те обичат живота и живота. Предпочитат да прекарват времето си с приятелите си, вместо да прекарват времето си навън сами. Те изглеждат и имат способността да виждат и оценяват различни аспекти на събитията.Те не са отделени от обективността.
Те са пълна бизнес колика. Техните енергии никога не свършват. Няма работа със съня. Те са много здрави. Те са домашни хора. Те обичат домашния живот. Те са много внимателни за финансовото си състояние. Те пресмятат хората.
Те са добри наблюдатели в света на бизнеса и могат да бъдат много важни модни дизайнери и писатели, но понякога имат проблеми да се справят с твърде много работа. Маймуните могат да бъдат темпераментни и започването на други работи, преди да свършат, може да ги накара да се провалят. Те трябва да действат балансирано и внимателно, те са много внимателни и състрадателни хора. Техните артистични способности са високи и те са креативни хора.
Те са опитни в правенето на пари, но обичат да харчат спечелените пари. Те са креативни и плахи хора. Те действат най-вече с инстинктите и чувствата си. Обичат да действат сами. В редки случаи имат скептични страни.

Извинявам се за километричния пост , но мисля че ще ви е интересно Simple Smile

# 417
Кукличке, ето

Сезен Аксу - Извини ме
Скрит текст:
Не ми казвай "виж"
Не мога да те погледна в очите
Не ми казвай "усмихни се"
Не мога да се смея до теб

Извини ме
Но вече е късно
Не може да сме
Както бяхме преди

Очите ми се отвориха
Късмета е със мен
Не искам ни любов, ни характер
Светът се върти около парите

Извини ме
Но вече е късно
Не може да сме
Както бяхме преди

Всичко вече е имоти, ценности
Всичко вече е пари
Любов, приятелство
Напразно не ги търси
Не ми казвай "не"
И ти си като мен
Ако поискат и живота би си дал

Много благодаря за превода на песента, една от любимите ми е!

# 418
  • Пришълец
Азисия, точно така подозирам ще стане, Балджа ще си тръгне с подвита опашка. Абе изгледах я финалната сцена от епизода набързо колкото да съм в крак с нещата и нещо не усетих Серканчо да флиртува. Поначало си е със секси тембър и в случая не е нещо по-различно от обичайното, пък погледа му - той си е все така жив, по същия начин гледа останалите от обкръжението си и дори Сириус.Stuck Out Tongue Winking Eye
Ръцете му са се озовали върху нейните, ама не мога да предположа защо - тя бездействаше в тоя момент, но освен да се е наранила някак, неволно, Joy че да доприпка Серкан толкоз бързо Joy

Иначе думите му, които споменахте ”многото капризи убиват любовта” са си една такава плесница, по-звучна и от същинската.

Ау, като прочетох Кукличка, аз новата май съм я подценила. Добре ще им подейства и на двамата обаче, ще осъзнаят кои са истински важните неща, най-накрая ще намерят път един към друг, че нещо все не съумяват да го направят и губят ценно време, в което не са заедно.
Много истина има в думите на Селин между другото. Докато се опитваш да си идеален според нечии чужди представи и да направиш някой друг щастлив, то губиш себе си и мечтите си. Вярно, при Серкан промяната е към по-добро, но не искам да се променя чак до неузнаваемост, нека робота проговаря отвреме-навреме. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 22:59 от Маргарита Н.

# 419
Добър вечер, момичета 😘
Ето точно това имах в предвид като писах, че не ми харесва как Серкан се усмихва на Балджа

Кукличке, не знам какво странно има в това, което Еда каза за парите. Тя обича обикновените неща, би предпочела цвете, пред скъп пръстен. Ако имаш много пари трябва да направиш така, че да не ги изгубиш, а това означава усилия, труд и време =проблеми.
За бабата:
Според мен Еда изобщо няма да ѝ хареса това, че сега всъщност работи за баба си.
Не знам как ще реагира сигурно ще иска да напусне, но ѝ трябват пари за университета т.  е. трябва ѝ работата. Серкан сигурно веднага ще ѝ предложи да работи за него, на дали ще се съгласи не знам. Еда все още е сърдита на бабата, че не е харесвала майка ѝ. Мисля, че бабата ще трябва да тича след Еда и да я накара да и прости за грешките от миналото. Еда разбира се ще се дърпа, че не иска нито нея, нито парите ѝ. Със сигурност няма да започне да управлява холдинга, акциите не са нейни, те са на баба ѝ. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт