Дългото чакане след трансфер-тема 88

• 49 464
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, моя резултат се е вдигнал с две единици.. което е безумно малко и ще спирам лекарствата. Това ми беше свеж трансфер, според вас за ЗЕТ колко време е хубаво да изчакам? Доктора каза, че е имало имплантация , но е спряло развитие заради дефект най-вероятно на ембриона. В такъв случай някакво изследване трябва ли да пусна? Имам за кариотип и тромбофилия.

# 661
  • София/Севлиево
Шейк,имах бременност ,започваща с 14,ако знаех за тромбофилия щях да я износя.Така че 20 е добре,пусни след 48 часа и нека всичко е наред.
Дана,съжалявам.И аз имах миналото лято БХ.Пратиха ме на имунолог,който ми назначи изследвания,които обаче не показаха нищо особено...

# 662
Шейк,имах бременност ,започваща с 14,ако знаех за тромбофилия щях да я износя.Така че 20 е добре,пусни след 48 часа и нека всичко е наред.
Дана,съжалявам.И аз имах миналото лято БХ.Пратиха ме на имунолог,който ми назначи изследвания,които обаче не показаха нищо особено...

Благодаря Ели, след 6 свежи трансфера, и вече това е 3ти ЗЕТ и аз психясах. Хубаво е, че тук може да намериш такъв обмен на опит. Продължавам напред с терапията и каквото Господ е казал....

# 663
На ден 8,Ина.На 1 бластоцистче.

Много добре е. Браво !
Виж си прогестерон и дали трябва клексан, също вит.В6, 9, 12, Д, също вливки. Аз правих три.
Моето на 8-ми ден беше 35. Родих го преди 2 дни в 39 г.с. Heart Eyes

# 664
li92
Ние сме с МФ Олигоастенотератозоосоермия последния да затвори вратата. При мен уж всичко е ок. Правили сме ДНК фрагментация - нормална и Кариотип и на двамата - нормален. От всичко прочетено, препатено и от някакви изследвания които гледах, шанса е горе долу 1 към 3 4. То и при нормално забременяване казват, че горе долу между 3 и 6 месеца отнема, за да се случат нещата. От 8 бластоциста, които се получиха при нас и то с качество 5АА и 5 АВ, което уж е супер, реално 2 или 3 ще стават вероятно. 1-вия ми се захвана, но не се разви, втория трансфер на 2 броя нямаше и имплантация дори и от 3-тия трансфер станаха нещата, на естествен цикъл без естрофем. Така че понякога и без някаква крайно тежка причина просто не се имплантира за съжаление, а ако само 2 трансфера сте правили според мен няма място за отчаяние. Стискам много палци 🤞 следващия да е късметлийски.

Здравейте,
знам, че може би въпросът ми не е за тук, но не знам вече къде да пиша.
Скоро приключи вторият ми неуспешен трансфер.
Докторката каза, че при мен няма проблем и не си обяснява от къде идва проблема.
Първият път нямах имплантация, но втория имах.
Съпругът ми е с азооспермия, отделно е носител на ген муковизцидоза.
Правил е и кариотип, но там всичко е наред.
 Според лекарката може да има някакъв генетичен проблем, за който не знаем. Имате ли представя какво може да е и какво изследване е добре да направим.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 23:06 от Chuhaleesi

# 665
Момичета, а имате ли опит с пункция на естествен цикъл и съответно успеваемост на нея?

# 666
Момичета, а имате ли опит с пункция на естествен цикъл и съответно успеваемост на нея?
Sweety2019,личен опит нямам,но от това което съм чела в медицинската литература,успеваемостта е около 5% на опит.Все повече клиники по света напълно отричат ivf на естествен цикъл,защото е неефективен.Ще се опитам по-късно да допълня с линкове,за да прочетеш сама.

# 667
Sweety2019,личен опит нямам,но от това което съм чела в медицинската литература,успеваемостта е около 5% на опит.Все повече клиники по света напълно отричат ivf на естествен цикъл,защото е неефективен.Ще се опитам по-късно да допълня с линкове,за да прочетеш сама.

Благодаря, Кремкарамел,
И аз си мисля,че успеваемостта е колкото при инсеминацията. Само е по-скъпоструваща  и сложна процедура.

# 668
  • до най-прекрасния мъж
Няма как да е повече, защото се разчита на 1 Я, която я е годна, я не. И да се оплоди, не се знае докъде ще изкара, дали ще се раздели, дали ще се имплантира.
Единственият плюс е, че се вижда дали въобще са годни Я и дали въобще се оплождат. Но пак не е критерий. Аз от 7 Я имам 5 оплодени, 2 3-дневни и 2 бластоциста, едничко не докрета до бластоцист.  Тоест, 50/50 изкарани/развили се до някъде. От тях тепърва предстои да видим какво ще излезе. Ще се имплантират ли, ще се развият ли...

# 669

Благодаря, Кремкарамел,
И аз си мисля,че успеваемостта е колкото при инсеминацията. Само е по-скъпоструваща  и сложна процедура.

Хмм, ами аз не съм сигурна в това. На мен дори са ми казвали, че когато се вади на естествен цикъл Я. е по-качествена. Защото при стимулацията едни фоликули са по-малки, други по-големи, едни яйца ще са презрели, други недоузрели. И накрая пак може да имате само 2-3 хубави бластоциста. И защо такъв трансфер да има по-голям шанс, отколкото трансфер на 2 бластоциста, събрани в 2 месеца? Моите опити винаги са били такива, защото имам малко антрални и не се препоръчва стимулация, пък и е по-щадящо за организма и за финансите, когато се самофинансираш!

# 670
  • София
От консултациите ми с турските клиники останах с впечатлението, че отричат процедурите на ЕЦ и едва ли не ми казаха, че съм си изгубила времето през последната година.
За статистиката имам 5 опита на ЕЦ, почти всички с оплодена яйцеклетка, само 2 ембриона стиганали до 5 ден (РБл и К), само един трансфер на 1 компактен ембрион (другият дегенерира докато го чакахме да стане годен за ПИД), завършил с отрицателен резултат.

# 671
Аз пък през всичките години съм била на ЕЦ. При мен стимулиране въобще не действа, опитвала съм в началото с няколко инжекции, но ефект нямаше.
Мога да кажа, че наистина на ЕЦ в началото на проблема ми извадиха с мъка за година и половина 5 фоликула, 4 от тях замръзиха на 3ти ден. Върнах ги на 2 пъти, но нищо. Още по-гадното е да няма какво да опиташ вече след толкова време и нищо да не ти действа. В момента съм всеки месец на естрофем и дуфастон, иначе ми спира цикъла и така цял живот.

# 672
Здравейте, аз в момента правя пункции на ЕС с идеята да изследваме всички 5 дневни ембриони с ПИД.
Имам две пункции до момента: първата през септември с 2Ф и 2Я, от които само едно стигна до 5 ден. Резултата от ПИД - небалансиран с възможност за самокорекция; втората през януари с 3Ф и 3Я, трите стигнаха до 5 ден и сега чакам да им излезе ПИД изследването.
В момента се подготвям за трета пункция след няколко дни и имам 5Ф от едната страна и 2Ф от другата. Ще видим какво ще излезе този път.

Надявам се да има балансирани ембриони и дай боже като се стигне до трансфер да е успешен опита.
Ще ви държа в течение за статистиката. 🙂

# 673

Благодаря, Кремкарамел,
И аз си мисля,че успеваемостта е колкото при инсеминацията. Само е по-скъпоструваща  и сложна процедура.

Хмм, ами аз не съм сигурна в това. На мен дори са ми казвали, че когато се вади на естествен цикъл Я. е по-качествена. Защото при стимулацията едни фоликули са по-малки, други по-големи, едни яйца ще са презрели, други недоузрели. И накрая пак може да имате само 2-3 хубави бластоциста. И защо такъв трансфер да има по-голям шанс, отколкото трансфер на 2 бластоциста, събрани в 2 месеца? Моите опити винаги са били такива, защото имам малко антрални и не се препоръчва стимулация, пък и е по-щадящо за организма и за финансите, когато се самофинансираш!
NIA2019,то в това е проблемът,че някои лекари говорят такива неща,без изобщо да са подплатени с научни доказателства или пък с данни за клинични постижения(като % постигнати бременности на цикъл).Съветът ми е да оставиш какво ти говорят в БГ,а да прочетеш какво казват водещите специалисти в света.Разбери ме правилно,целтът не е да спорим,а да открием достоверна информация.И моята към момента казва точно обратното.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 15:26 от kremkaramel78

# 674

Благодаря, Кремкарамел,
И аз си мисля,че успеваемостта е колкото при инсеминацията. Само е по-скъпоструваща  и сложна процедура.

NIA2019,то в това е проблемът,че някои лекари говорят такива неща,без изобщо да са подплатени с научни доказателства или пък с данни за клинични постижения(като % постигнати бременности на цикъл).Съветът ми е да оставиш какво ти говорят в БГ,а да прочетеш какво казват водещите специалисти в света.Разбери ме правилно,целтът не е да спорим,а да открием достоверна информация.И моята към момента казва точно обратното.

Рабирам те, аз също не споря, просто изразявам своята гледна точка. Но за всяка жена подхода е различен, затова говоря от моя опит. Не вярвам, че точно Стаменов няма да знае какви са последните тенденции и статистики, той постоянно ходи по конференции. Но при жени след 40 с по 2-3 антрални фоликула и АМХ 0,2-0,3, колкото и стимулация да им направят няма да извадят 10-15Я., да не говорим че дори яйчниците могат да блокират. Аз затова не съм отишла в Турция досега, защото ме е страх, че те там стимулират всичко живо. А какъв е смисъла да ме натъпчат с хормони и пак да извадим 2-3 Я. макс...Единствено ме изкушава това, че ембриологията и техниката им са на по-високо ниво. Иначе аз и тук всеки път си правя хубави бластоцисти, но вътре в мен нещо ги убива.

Общи условия

Активация на акаунт