Нашите кухни - 85

• 44 729
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Ама имат и едни специално за кухня, със сода. Ама и другите вършат работа.

Аз използвам универсалните и има едни за дърво. На универсалните има и кухня на картинката, за тях ли говориш, или има някакви по-специални?

# 316
Ми, оранжеви едни такива, и пише, че са със сода за кухня.

# 317
Ми, оранжеви едни такива, и пише, че са със сода за кухня.

Значи са други, ще ги погледна при първа възможност. Благодаря отново!

# 318
Нашия аспиратор е за пълно вграждане, но има едно малко челно подвижно стъкло, което е точно да пази горния шкаф от парите. Доволна съм http://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=1999

Котлона ни е индукционен, отдолу е фурната, а под нея има чекмедже. Като при това плота е тънък 2 см. Ако е термоплот 38 мм няма да има никакъв проблем.

Здравейте, спрял съм се на същия модел но за 90см шкаф.Хола-кухня е 35 квадрата.
Може ли да споделите, някакви недостатъци има ли този модел ?

# 319
На 3-степен е шумен, а и задължително трябва да има някъде леко отворено. Това обаче важи за всички по-мощни.

# 320
За момичето което ще прави чекмеджетата и питате.
Аз искам да питам бутилиери има ли дървени или пдч? Видях подобна на блум?  В такава бутилиера можеш да си редиш дъски, капаци.

Днес се загледах почекмеджетата на Хетич, честно майсторите и притежателите на Блум да не се обиждат, но са по-привлекателни. Най-високото е 25. При тях ширините са през 5, та аз мога да имам моя колона чекмеджета  65 см, до тези см са.  Дори има и готови;)

Има ли разлика в механизмите за горен ред и чекмеджетата с тези на блум?  Наистина ми харесаха. Има различни видове, сиво, сребърно, бяло, черно като за страна. Знаете ли къде да им видя ценоразписа?

Има едно приспособление за тигани в шкаф което исках да ви покажа. Но ми е много малко мястото.

Благодаря, че ми казахте за 35 кв колко е действително обема на абсорбатора. Аз никак не съм добра с математиката.

# 321
Сакси, Хетич има в Салекс. Би ли ми показала това за тиганите. Вчера бях там и гледай, но не видях такава екстра 😜

# 322
  • София
В тези чекмеджета ще ми е почти цялата посуда, тенджери, тигани, тави, йени, дъска за рязане, чинии (надявам се да се съберат), прибори и бъркалки, ,телове, отварачки, тирбушони и др. Бутилките ще се в дясно от фурната и под мивката. Горе чаши, подправки, бурканчета, чайове, кафета, ориз, макарони и всякакви пакетирани, на найй високото неща, които ползвам рядко. Като цяло за мен са много удобни чекмеджетата и за това искам отимално да ги подредя.
По правило чекмеджетата трябва да са три или 4 на брой иначе се губи място. Виж колко високи ще ти бъдат страниците на дълбоките чекмеджета, защото ги правят по-ниски и може да ти изпадат нещата. За бутилките искам да вметна, че ако шкафа е разделен на средата с рафта няма да влизат бутилките от типа на кока кола. Затова най-добре си измерете височината бутилките които ще съхранявайте в шкафа, за да знаете, къде да бъде поставен рафта.
Исках да ви питам какво ще има в долния ъгловия шкаф? Ако е голям ъглов шкаф с две отварями врати ще събере страшно много неща. Аз имам подобен и там ми е цялата посуда. В чекмеджетата държа дребни неща, роботи, пакетирани храни, опаковъчни материали и др.подобни които трябва да се видят, за да се извадят. Ако ги наредя в шкафа няма да имам нужната видимост и ще ровя много, а посудата се вижда, защото е голяма.
Какви ще са горните шкафове?

# 323
Geryger ъгловия шкаф е мивка. Отдолу ще има мелница, бойлер, кофа и нз за какво друго ще има място. Ето цялостен проект. Двата крайни шкафа ще са доста по-малки 65-70см и 45-50см. Шкафа от дясно на фурната ще е за бутилки, понеже ще е дълбок 30см заради комин. Мислех вариант да е чекмеджета от най - дълбоките, но май ще е безсмислено. Ще накарам майстора да ми пробие няколко дупки за рафта, за да може да го преместя при нужда. Сега започнах да се притеснявам в ъгъла да не стане струпване на вратички. Мислех пантите на двете врати да са в ъгъла, но тази на шкафа под мивката може да удря фурната. Ох не съм предполагала че за 5 шкафа ще трябва толкова, мислене, обикаляне, сметки...

# 324
  • София
Geryger ъгловия шкаф е мивка. Отдолу ще има мелница, бойлер, кофа и нз за какво друго ще има място. Ето цялостен проект. Двата крайни шкафа ще са доста по-малки 65-70см и 45-50см. Ох не съм предполагала че за 5 шкафа ще трябва толкова, мислене, обикаляне, сметки...
Аз бих направила всички шкафове от дясно с еднаква широчина, за да симетрични. Бих дръпнала с около 10см котлоните от колоната. Така са залепени за нея и няма да ти е удобно, освен това много ще се цапа. Така би станало и тази страна симетрично. На ъгъла вратите бих направила така. Но при теб ще се отварят в обратната посока. Само трябва да провериш при това отваряне как ще стана кошчето, защото иначе наистина ще се удрят във фурната.
За горните шкафове от дясно бих сложила два хоризонтални с отваряне на горе. Много удобно за ползване, лесен достъп и красиво.
Незнам как ще ти бъде абсорбатора от ляво? Ако е свободно стоящ, то би могло от там да един такъв, за да довърши картината.
Мисля си че може и друг вариант, ако смяташ, че са ти малко шкафовете и може да се лишиш от работен плот. Опция е от дясно последния с чекмеджетата да го направиш шкаф колона от горе до долу с четири шкафа, като там може да наредиш, нещо такова, най-отдолу шкаф, после кафемашина, после микровълнова и най-отгоре пак шкаф. Събира много неща, но ти ще си прецениш дали ти е ок?
Успех!

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:11 от geryger

# 325
Коментарите и снимката по-горе ме подсещат да попитам кой е най-удобния вариант на поставяне и отваряне на вратички при такъв общ ъглов шкаф - този вариант с панти, две отделни врати с обща страна на отваряне или срещуположни страни на отваряне, или пък друго?

# 326
Коментарите и снимката по-горе ме подсещат да попитам кой е най-удобния вариант на поставяне и отваряне на вратички при такъв общ ъглов шкаф - този вариант с панти, две отделни врати с обща страна на отваряне или срещуположни страни на отваряне, или пък друго?

С чупеща се врата от една страна (да се обмисли хубаво а коя страна да се отваря). Другото много стеснява достъпа.

# 327
  • София
С чупеща се врата от една страна (да се обмисли хубаво а коя страна да се отваря). Другото много стеснява достъпа.
Има ли някаква хватка да не се удря съседният шкаф при затваряне? Аз всеки път го удрях, като ги пробвах и се бях отказала ,но от няколко места точно този начин ми го препоръчват и пак се замислям.

# 328
Mи просто го сгъваш внимателно, първо едната половина, после другата. На мен не ми се удря и даже не се замислям като затварям.

# 329
  • Canada
Няма как да сложи вратички с чупещо рамо, при положение че има мивка там.

Общи условия

Активация на акаунт