Нашите кухни - 85

• 44 299
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, здравейте! Имам питане относно бяла мивка. Помагам на свекървата да си обзаведат жилище/те не са в България/. Избрала си е чисто бяла мивка на Фат-фатгранит. Апартамента ще се отдава под наем. Аз смятам, че по-добрия вариант е светлобежов, но не съм имала бяла мивка. Остават ли петна, изисква ли голяма поддръжка?  Много се притеснявам, че ще прилича на нищо след 6 месеца и ние ще трябва да ходим да я чистим или сменяме.
Благодаря ви предварително.

# 466
Щом ще се дава под наем забравете за бяла.

# 467
  • тук и там
В жилището в което бяхме под наем,бяхме с бяла мивка.Предвид това,че изкарахме там 9-10 години,и преди това поне още  няколко години е живяно там-мивката не беше окей.Може да зависи от материала, но нашата беше станала една жълтеникава,а не бяла... Отделно че след всяко миене -трябва много старателно да се почиства,и да се внимава с миенето на неща като чаши от кафе,вино,лютеница и др.(които оцветяват).Но както казах-мивката беше старичка,и може и от материала да зависи.Точно затова в сегашната кухня сложихме от алпака. С нея пък се оказа,че котленият камък е проблем.Цвялата ставаше във петна и ежедневно трябваше да се почиства с препарат против котлен камък.
Добре че сложихме инсталация против котлен камък,сега е окей вече-но преди си беше голям  проблем.
Та обмислете вариантите.При нас се оказа невъзможно без тази инсталация против котлен камък, но има райони където не е проблем.В Бг ми е  пак такава мивката-не съм виждала такова 'чудо" като тук,и за там не бих си и помислила за такава инсталация.
За мивката под прозореца-пръска  малко.Отначало беше само стена,после сложихме една допълнителна дъска -точно заради пръскането. Нагоре по прозореца също има пръски,но са съвсем малко(ако съм мила някакъв голям съд,който не се събира в съдомиялната примерно).
Скрит текст:

Тук се вижда допълнителната лента(дъската под прозореца),която се наложи да сложим.Малко е тъмна снимката,но съм снимала в мрачен ден просто

Тук се вижда колко е широка и че е слагана допълнително.Не е най-доброто, правихме я допълнително,точно заради пръскането (ползвам този плот и за маса  за бързо хапване и за работен плот понякога ,та това е  за да предпазя стената поне малко).

Скрит текст:

Но има и бои за кухня специално,просто при нас не беше вариант тогава,защото къщата беше нова и боята трябваше да е някаква която позволява на стените да "дишат".

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 12:29 от Kaisia

# 468
.
Добре че сложихме инсталация против котлен камък,сега е окей вече-но преди си беше голям  проблем.
За инсталацията може ли споделите информация - фирми, модели, разходи? Благодаря.

# 469
  • тук и там
За съжаление няма как да бъда полезна.Не сме в БГ,и нищо не разбирам от това.ММ се занимава с това,обади се на фирма която ги предлага,дойдоха и я сложиха. ММ слага само сол  някаква против котлен камък.Мога само да кажа като домакиня,че съм много доволна и разликата е голяма  в сравнение с преди.
Ей това нещо представлява,в гаража  е.Цената зависи от квадратура,консумация на вода (колко мивки и бани има)и т.н
Скрит текст:

# 470
  • Варна
Това не е ли система за пречистване на водата?

# 471
  • тук и там
Не знам-може и това да е .Ние специално заради котленият камък я сложихме,защото беше голям проблем. Минала година  се скапа  дори  и кафемашината , а беше още в гаранция и ни я смениха . И преди ,и сега-вода не пием от чешмата,въпреки че сега можем при желание ,но не сме свикнали и си караме на минерална.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 09:48 от Kaisia

# 472
  • София
Kaisia много ми харесва кухнята ти!
Прекрасна е!
Ще си открадна рафтчетата за подправки. Simple Smile

# 473
  • Mediterraneo
Аз съм с бяла мивка, поддръжката й е изключително лесна, защото не си личат никакви петна от варовик никога( най- малкото). Веднъж седмично пръскам с разтор на белина, светва като нова. През останалото време е достатъчен обезмаслител вечер като заредя миялната.

# 474
Имам въпрос, сигурно е обсъждано многократно, но няма да успея да изчета всичко до тук.

Искам да подменя мивката в кухнята с гранитна. Да споделите опит, марки? Благодаря.

# 475
Точно това ми е дилемата за мивка - на бяло няма да си личат следи от варовик, но пък други потребители споделят, че се оцветява от вино, кафе и подобни. Тарталета  може ли да споделите вашата от какъв материал е и на коя марка, от колко време я ползвате?

Другата ми молба е към хората, които разбират от дървен материал. Искам съвет относно плот от масивно дърво. Има ли начин да се избели почти до бяло? Бук и смръч ми изглеждат най-светли, но искам да се премахне евентуален жълтеникав оттенък. Има ли по-специално масло/вакса с които се обработват плотовете от останалите масивни мебели и в каква степен може да повлияе на цвета?

Относно качества като твърдост и издържливост на драскотини не съм ги сравнявала, предполагам, че бука е по-твърд.

# 476
има си таблици за твърдостта на дървесината
букът е твърд,да,но цветовата гама на българският бук/предполагам до такъв ще се добереш/ не е подходяща за избелване-има доста жълтеникави,че и червеникави нишки

инъче, това за което питаш се казва байц- на водна основа обикновено, прониква на дълбоко в структурата на дървото, и да, променя малко основната гама-но как ще избелиш !?!,не ми се вижда възможно
виж ,да потъмниш, да покафенее, да посивее като оксидирано/състарено дърво-много е лесно

правила съм бор да изглежда като орех,и като бук

# 477
  • Mediterraneo
Нямам никаква представа каква марка и от какъв материал е мивката. В апартамента сме почти 6 години, а мивката е на около 15. За мен е много сполучлив вариант, и един ден, когато си правя кухня, изборът ми пак ще е такъв.
Това представлява, снимката е от нета. Предполагам е пластмаса някаква, не знам

# 478
В квартирата сме с бяла мивка, мият се тенджери и тави често, попадат зехтин, лютеница, кафе и прочие. За често почистване ползвам магическите гъби. Веднъж в месеца мъжът ми е чисто с доместос и си е чистичка, без захабявания.

# 479
E те мивките се правят от материял, който не задържа захабявания, ако са съвременни и от точния производител. Белите може и да са керамика. 

Да се избелва плот не знам. Виж да се боядиса може.

Общи условия

Активация на акаунт