Сполучливи имитации на маркови парфюми - 36

• 72 738
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • BG-DE
Ами аз питах за Роза и Шафран, който се оказа наистина версия на  Noir de noir 😊

# 106
Аз направо извадих тежката артилерия 😁😎😁
Tobacco Vanilla Refan 065 + есенция
Noir de Noir Refan 501
2 х По 250мл.
Дано си струва
Между впрочем VanessaDe ,коя е мацката от аватарът ти,прилича на Кайли Миноуг....
Нямам думи,за да ви Благодаря!
Grinning Мацката е Annalynne McCord,голяма сладурана.Любимият и парфюм е Dior J'adore до колкото знам,но едва ли се пръска с имитации като нас Grinning
Нищо не казваш за парфюма,прилича ли на ТФ? Аз нямам достъп до Рефан сега,а ми стана много интересно,какъв ще да е тоя невероятен аромат.
Menerva ти щеше да го проверяваш,има ли резултат?

Странното е,че Noir de Noir го усещам повече,отколкото Tobacco Vanilla.
Признавам,че връхните нотки и сърце,се усеща по-силно по-як е ,след това на базата отслабва.Явно ще търся база със нотки шафран и роза .
Табакото направо ми е ванилия,а аз не я обичам,дори бонбоните не ги понасям.Виж Тютюн е друго.
На кожата нещо ми бледнее,иначе зад уши се усеща.Парфюмите на Том Форд,са за студ,вятър и зима.Като излеза навън и направо ме лъха на вълни от аромат.
Но странното е че на Рефан някак си,ми слабеят.Знам ли...
Когато търсех сравнение между двата в Гугъл.Повечето мнения са, за Noir de Noir.И то на английски форуми.
Най-силни досега са на Сансиро.Ще взема да пробавам Табако Ванилия от тях да сравня.
Определено есенцията при тях е по-силна и трайна.
По-случайност в бързината от номера,усетих някакъв много силен аромат,нараво ми отнесе главата,така ме удари.Оказа се дамски парфюм.От Сансиро,но така и не го запомних.Но за протокола,ще проверя името.
Преди време пробвах Насомато на Гардени,стори ми се добре.
Даже по-добре от Sandago.
Незнам от Парфен,как ще е ...
Но Насомато,ми мирише на бензин,и тушира всички останали аромати.
Харесва ми.
Хвърлил съм око на
Tom Ford - Noir Anthracite.(Във сайта  Fragrance.com  видях мнения от рода,на Дъжд,мокра земя).
Montale - Black Musk
Другото което ми стана интересно,че вчера помирисах Табако Ванила от Rafella в Кауфланд и направо е различен аромат,няма да бие повече на ванилия като Рефан.По-различно е,незнам дали само на пръв поглед или на кожа как ще е и колко държи.
Усетих Dior Sauvage,също ми се видя по-силен аромат.Наситен.
Една колежка беше напръскана с Лилавата Орхидея от Англия(незнам до колко оригинална),после я видях от The Moon ,ами има разлика.От Англия се усеща по-тежка.И по-друг аромат.Когато говорих с жената от The Moon,тя ме пита дали съм бял,защото на бяла кожа стояло по-тежко.Незнам колко е вярно.Чак се учудих.
Трябва всичко да върви в Комплект - Душ гел с аромата на парфюма и след баня самия парфюм.
Тогава се затваря кръгът.
Това е опитът ми с парфюмите,имам още път.
Но няма дам луди пари за парфюм,ям в една закусвалня с хора от офисите и златари и пред очите си виждам колко са предведливи,практични и икономични.Дори стиснати.
Когато имаш хигиена и здрава кожа,всичко друго е допълнение.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 10:27 от cega

# 107
  • густо майна Филибето
Момичета, от кого да поръчам Фаренхайт, какво ще ми препоръчате като най-близко и добро?

Моят първи опит беше с Камея. Взех Нероли портофино и Табак и ванилия. След това дъъълъго време не посмях да доближа наливна парфюмерия. Joy Сега се изкушавам да пробвам на друга фирма, защото неролито стана ароматизатор за кола, но пък с ММ до мен изведнъж започнах да го усещам по друг начин. Табакото на Камея има убийствен шлейф и трайност, но го усещам като цяло като сироп за кашлица, макар че някои нотки са силни и приятни. Когато чета суперлативи за него, започвам да мисля, че проблемът е в конкретната имитация.

Вече понатрупах 30 шишенца от Заг и няколко Рефан.  Мон герлен и Уоманити засега си остават моите фаворити. Всъщност непобедим любимец ми е Лайт блу, но това, че изчезва за минути не мога да му простя.

Герлена на Заг определено ми харесва повече от оригинала, имах възможност известно време да ползвам оригинал. Уоманити е труден за възприемане в началото, влюбих се в него когато го пръснах на дъщеря ми и го усетих като страничен човек. Препоръчвам да правите винаги и такава проба, чак вчера се сетих да го направя с Габриел на Шанел (заг) и останах много разочарована, усетих обикновен сапун (не течен!) Същото разочарование изпитах и с Макс Мара, върху себе си го обожавам, но отстрани си е някакъв евтин прах за пране.

Очарована съм от ck in 2 U (рефан), траен, с осезателен шлейф, и го усещам еднакво както върху мен, така и като страничен човек.

Пробвах тусканската кожа на Том Форд (рефан), около половин -един час усещам една неприятна за мен нотка, но после остава кожата. Имате ли впечатления ка се възприема отстрани? Продават я само в голяма разфасовка и не ми се купува експериментално.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Много дълъг стана поста ми, но междувременно попаднах на списък със съответствията на Just Jack и Том Форд. (продават се в Нотино), и ми се иска да ги споделя.

Just Jack Tobacco Leaf -> Tom Ford Tobacco Vanille
Just Jack Italian Leather -> Tom Ford Tuscan Leather
Just Jack Wild Orchid -> Tom Ford Black Orchid
Just Jack Vetiver -> Tom Ford Grey Vetiver
Just Jack Homme Noir -> Tom Ford Noir for Men
Just Jack Black is Black -> Tom Ford Noir de Noir
Just Jack Lady Noir -> Tom Ford Noir pour Femme
Just Jack Noir Endurance -> Tom Ford Noir Extreme
Just Jack Neroli -> Tom Ford Neroli Portofino
Just Jack Oud Oak -> Tom Ford Oud Wood
Just Jack Patchouli -> Tom Ford White Patchouli
Just Jack Pure Carbon -> Tom Ford Anthracite
Just Jack Simply Blanc -> Tom Ford Soleil Blanc
Just Jack Moroccan Green -> Tom Ford Bois Marocain

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 13:47 от Ljuboznatelna

# 108
  • София
Аз си пуснах New look, че нали го мислех. Ще пробвам и Sublime на Ерера, както и Коко Ноар. Поръчах си малки рол они, че се затрупа с много парфюми вече.

Точно щях да ти пиша, че днес го разнасям и на студено е още по-хубав! Дано и на теб ти хареса Simple Smile

# 109
  • Стара Загора
Ами жената каза по телефона като се консултирах с нея, че бил хубав аромат. В началото леко странен, но след това вече се развива красиво и е лесен за харесване. ☺️ И тя като теб обаче каза 'не мога да го сравня с друг от по-масовите'. Взех си спрей варианта, защото ми е лесно с него и не отнема време да се мазотя. Simple Smile

# 110
  • София
Получих си от Гиза Кирке и Мон Герлен Флорал. Кирке е много плодов и сочен, свежак и вкусен. За мен обаче има леко ретро вайб в началото на едно Черути 1881. Дали заради крушата, или заради момината сълза.... не знам, но определено в началото ми напомни. После стана сладичък и все така сочен. Не познавам оригинала, не мога да направя сравнение. Мисля, че е все сезонен аромат, като на по плюсови Т според мен ще е още по игрив. На адски жеги вече не знам 😁. Не съм сигурна дали ще го задържа.

За Мон Герлен Флорал ще пиша по натам, когато го поразнося.

# 111
  • Стара Загора
Пфууу, така и не се научих да обръщам внимание на по-интересните марки!
Може би защото не искам вече да се затрупвам повече от това. 😃

Мишчица, Черутито го знам. Хубав аромат е. Свързвам го с 2 дами на 50 +, с които съм имала почти ежедневни срещи  преди години и им стоеше много добре. Не че аз не бих го носила, но като че ли има други, на които да се наслаждавам.
Между другото някои аромати обичам да ги усещам на други хора, но върху себе си не ги намирам за така впечатляващи и просто го няма удоволствието.

Описанието ти на Кирке ми прозвуча като Angel Nova. Сигурно нямат много общо, но така звънлив, сочен и сладък... свързах с него. ☺️😍

# 112
...списък със съответствията на Just Jack и Том Форд....
Just Jack Wild Orchid -> Tom Ford Black Orchid
Just Jack Noir Endurance -> Tom Ford Noir Extreme
Само едно уточнение.Първият е имитация на Velvet Orchid,даже четох някъде,че бил на Lumière имитацията,но не е много сигурно. На Black Orchid имитацията е Orchid Noir.
Вторият съответства,но оригиналът е за мъже,а имитацията за жени...ще е интересно да се пробва.
Wild Orchid го чакам да пристигне, и ще го разнищя.Чакам още и Jenny Glow Nectarine Blossoms,четох някъде,че се комбинирал много добре с Неролито на ТФ и други от този сорт.

Sega Пробвай Baccarat Rouge 540 на Martin Lion,мисля че беше номер U06.И виж имитациите на Martinez,много са близо до оригиналите, а трайността поне на тези които имам е минимум 8-9 часа,Addict-а минава и 12 часа даже.

# 113
  • София
Ивче не съм тествала Ангел Нова, но съм почти сигурна, че няма да имат сходство. Киркето ще е по-ретро докато Ангелът ще искри. Не е лош Киркето, но някак не ме УОУ-на, един.... обикновен много, със лека загадка към тъмен аромат заради това че в оригинал е Ниш. Може би ще го дам на майка ми, тя 100% много, много ще го хареса.

# 114
  • Бургас
Иве, нищо общо нямат Кирке и Angel Nova.Първият е удушвач, втория е момичешки, супер приятен, закачлив и доволно траен при мен.Носи вайба за моя нос на Ланкомската среднощна роза без да са еднакви.Не прилича по нищо на най- омразния ми парфюм евър, пиша за стария Ейнджъл от който ми настръхва всичко.Пиша за оригиналите.

# 115
Да споделя малко за новите на Гиза Simple Smile
Днес разучавам Hindu Grass Nasomatto - пачули,много чисто пачули,смесено с пудра (аромата на пудра и червило от соц времето). Прекрасен,леко ретро аромат,чист и много елегантен и изискан. Добра трайност, не е нахален. Хареса ми
Ерба Пура- за моя нос е добре направена.Силна,сладка,плодова с много муск,нахална и красива.
Кирке- още съм със смесени чувства. Сочен и  плодов аромат с доминираща круша.Леко лимонаден,като Дирите круши на Монтал........... доста приятен,свеж,лек с лека плодова сладост.
Кирке няма нищо общо с Ангел Нова.

ПП.За момента и трите Гизи ми харесват доста Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 10:27 от Ре

# 116
Здравейте момичета Blush утре съм решила да отида до зодиак да видя за парфюм ,който да добавя към коледен подарък ,а може и за мен си нещо да взема Sunglasses .Моля за препоръки за най-трайни парфюми на марката

# 117
Дай насоки какви харесваш, за да знам какво да препоръчаме

# 118
Chanel Égoïste Platinum Сполучлива иматация на този ?
Също и освен на Парфен, коя друга имитация е хубава на Love by Kilian By Kilian ? Не ми се поръчва на сляпо, че ми  станаха много излишните ...
Също и обсъждания My Way Giorgio Armani ?

Благодаря предврително и Весели празници !

# 119
  • София
Момичета, къде мога да намеря имитации на Degaje?

В каталога им открих няколко аромата, които не намирам на друго място, но къде са им магазините в София?

Общи условия

Активация на акаунт