Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 672
  • 802
  •   1
Отговори
# 225
За 75 хил. може да следи за обяви в широк център, дори и близо до търсената от него точка - парка Заимов. Може да изпадне някой маломерен 2-стаен старо строителство - или кухнята да е съвсем малка, или да е с преход към спалнята от хола, приблизително 52-55 квадрата. Но ще е за тотален ремонт и евентуално преустройство, ако е технически възможно. И е много вероятно да е с компромиси като осветеност на жилището, етаж и т.н.

Ако такива компромиси не му се правят, търси в комплексите (ново/старо) с удобен достъп с метро до парка Заимов. В комплексите междублоковите пространства са за кучкарите най-вече, така че това едва ли ще му е проблем.

За Докторската и кучетата - преди 3 дни привечер, към 16 ч., се скарах точно с такава "дама", възрастна, с приличен вид по-скоро на местна реститутка/елит, която заяви, че съм НЕчовек, щом не искам кучетата да влизат в градината. И попита - ако градината не е за кучета, за кого тогава? И не беше единствената, която излизаше от градината с куче/та. През лятото рядко има кучета през деня, факт. Но сутрин и вечер не са изключение. Това само като лирическо отклонение.

# 226
там в района кучета се разхождат в дълбоката, царската или градиката пред народния театър. зависи къде точно си. тва не пречи всеки ъгъл да е опикан.

# 227
За Заимов да не говорим. За кучетата - навсякъде са, въпреки че там си има определени за това места и то не малки.

На заградената детска площадка до Кракра им е любимо за сутрешната разходка - оградено е и могат да си говорят, мажат по телефона и т.н., без да се притесняват, че любимецът ще избяга нанякъде. Но и без да се притесняват, че деца ще ровят и пипат опикания и миниран пясъчник.

# 228
  • София
Аз изобщо не държа да е близо до Заимов, не ми е любимото място. Обиколил съм и новите квартали като Витоша/ Ман.Ли и т.н да видя за какво става въпрос даже. Аз не виждам смисъл да купувам там, пред тях предпочитам да живея в съседен град и да пътувам, същото време ще отнема, а и има по- добра инфраструктура. Работното ми място е близо до където съм в момента, но не се знае кога ще го сменя, така че това не е фактор, стига да има как да се стига. Разполагам и с кола, но идеята е да не се ползва за ходене на работа, тъй като вече почти никъде я няма тази "екстра" да се паркира. Не изграрям от желание да живея в София, но тук работя и се развивам, завися от тези неща. Ако знам, че за постоянно ще мога да си работя от вкъщи, веднага се местя в някое приятно село на чист въздух. Някой ден дано така се получи.

В същото време това с квартирите ми е доста неприятно и реших да търся за купуване направо. След години се надявам да не съм на загуба ако реша да го продавам/ давам под наем.

# 229
За този бюджет, близо до Заимов, но на тихо и приятно място, силно се съмнявам да намери,дори и старо за ремонт, и да е близо до центъра, и да има метро. Да не говорим да е близо до голям парк с горска част, което е по-подходящо за кучета. Нищо не пречи да търси, разбира се, въпросът е, че човек се изнервя и обезсърчава, ако търси нещо с толкова малка вероятност да излезе.
За кучетата е  ясно, не ми се коментира. Като всичко останало, което прави София да е на 120, а не на 20 място по качество на живот.
Адвенчър, аз лично Заимов не го харесвам, харесвам големите паркове с горска част. Защо не потърсиш около Северния или Западния? За Южния и Борисовата бюджетът ти е много недостатъчен.
Иначе за селото добре, ама там пък си има други минуси, та пак трябват компромиси. И е неликвидно и трудно за даване под наем, ако ти се наложи да живееш в града, била за работа, било заради друго.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 11:55 от Анонимен

# 230
  • София
И на мен този бюджет ми се вижда малък, за да покрие критериите. Аз лично, бих направила компромис с квадратурата за сметка на по-добрата локация и гледката, но повечето хора държат именно на пространството вътре. Около Заимов си е мръсничко, макар кварталът да не е никак лош. Сравнително чисто и близо до парк и метро е Долен Лозенец, но там цените разбираемо са други. Може би Стрелбище, Гоце Делчев биха предложили нещо. Въпреки че няма метро, трамвай 7 е отделен от автомобилите и е бърз. Друг вариант е Кръстова вада. Но всичките тия квартали неслучайно не са от евтините.

Офтопик за изхвърлянето на старите мебели. Преди време звънях на Инспектората към Столична община, за да попитам. Една изключително любезна дама ми обясни, че разбира се, имаме право да изхвърляме обемни, стари мебели. Ако става дума за една мебел, можем просто да я оставим до кофите. Помоли само, тъй като сме в много централна част на града, да се обадим кога ще изнесем, за да може камиончето бързо да мине и да не седи на улицата толкова голям боклук. А ако става дума за повече мебели, тогава щяло да е нужна повече организация, но не се заинтересувах в подробности.
Та с две думи, имаме право да изхвърляме гардероби, матраци и т.н.

# 231
И аз да допълня за изхвърлянето на мебели до кофите - работещите в чистотата (тези от боклуджийските камиони) би трябвало да казват в "офиса" къде има натрупани, за да мине камион да ги събере. Поне така аз знам/чувала съм. Но предполагам, че не си дават много зор с допълнителни "задачи".

# 232
  • София
Съгласен съм напълно с това, което пишете. И определено с този ориентировъчен бюджет е доста трудна задача, затова и потърсих мнения за други квартали. Плюсът е, че имам доверени майстори и мога да си позволя да е жилище за по-основен ремонт, но пак много зависи от цената, тъй трябва да мисля и да обзавеждането после. Надеждата ми е, че напоследък се търси повече НС, а аз много харесвам старите с високи тавани на по- непопулярни улици. Това съдя по всички около мен,които търсят, но са все млади хора. Не е спешно, а не искам да се изръсвам, защото не знам къде ще бъда след някоя друга година. Но така или иначе не мисля, че мога да сбъркам с една разумна покупка. Надявах се цените леко да спадат покрай сегашната ситуация, но не виждам такава тендеция. Хубавото е, че поне не се качват, защото тогава трябва да ходя в Обеля Simple Smile . За мен най- хубавият район по принцип е частта в Лозенец около метростанция Европейски съюз, харесвам парка зад Сити Центъра, а и самият квартал е спокоен и на една крачка от всичко. Ама нали, само с харесването ще си остана Satisfied

Poppea, и аз Заимов не го харесвам особено, районът е приятен и има всичко наоколо, но е доста надценен. Струва ми се приятно в малките улички из квартала. Иначе наистина е много мръсно, а кофите за боклук също изглеждат както описвате. Някой път едва има как да се мине по тротоара. Като кажа къде живея много хора ми казват как Заимов бил едва ли не най- хубавият парк в София, което е абсурдно. Доста е малък, има едва няколко градинки и 2 детски площадки като в едната спи клошар, а и двете са до улица. Нищо особено, макар че последните 1-2 години го поддържат добре. Харесвам Западен парк, но не знам кой район около него би бил подходящ, само за Света Троица съм чувал добри неща. Красна поляна и Факултета мисля, че са много джипси. Ж.к. Западен парк и Илинден не знам как са. Районите около северния парк също не знам да са особено приятни, а и са доста отдалечени от централната част на града, но не ги изключвам. Метрото може и да е на 10-15 мин, но да го има при нужда. Сега е на 1-2 мин и рядко го ползвам, но причината е, че не се налага да ходя с градския на работа.

# 233
Ако панелка е вариант, изпадат преустроени гарсониери в Стрелбище, за около 75-80 хил. ремонтирани и обзаведени, би тр. да означава около 70 за ремонт. Но това са твърдо 48-50 квадрата, не повече. Следях ги, докато продавах моя. Няколко от потенциалните ми клиенти, които търсеха за инвестиция, предпочетоха готов ремонтиран обзаведен панелен пред моя празен неремонтиран НС. Наемателите не ги интересува дали е панел общо взето.
Стрелбище и Иван Вазов са ми любими, харесвам ги повече от другите скъпи квартали.

# 234
  • София
Благодаря.  Всички ми казват да не е панелна сграда, въпреки че аз в началото и такива гледах. Иначе и доста наблизо в ХД има панели  за по 55к с квадратура каквато искам. Лошото е, че и повечето панелки са в големи блокове, което гледам да избегна.

# 235
  • София
Търсете ЕПК - имат преимуществата на панела (реална квадратура), но пък са здраво и вечно строителство.

# 236
Той не иска големи сгради, иначе и аз щях да му препоръчам епк.

# 237
  • София
Я виж какво ми попадна. Съвсем малко е над бюджета, локацията е приемлива - на Цар Симеон, до Васил Левски.
Има собствен вход и малко дворче за кучето. Simple Smile Не става ясно дали е само към апартамента... Естествено, за тотален ремонт.
Пруски свод, високи тавани, духа на старите къщи, които харесваш. Може при оглед да се окаже, че хич не става, но на пръв поглед, може пък и да е вариант.

https://m.imot.bg/details/1b160023920244125

Продава се от няколко агенции, там има и още снимки, категорично в за ремонт, така че може и да са склонни да намалят цената при силен интерес.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 15:21 от Илит

# 238
Обявата на Илит е на ул. Цар Симеон № 7.
Районът е много спокоен за живеене. Улицата не е натоварена и шумна.
Но жилището - за млад човек не го препоръчвам. С идеята за живеене и инвестиране. Не е достатъчно ликвиден. Поне едната стая гледа към улицата, т.е. на север. Другата - на изток, но слънце няма да влиза със сигурност. Партер, под балкон и срещу масивна ограда на 2 м. Следващата сграда е масивна кооперация от 50-60 гг., дръпната навътре и точно срещу жилището има няколко огромни дървета. Паркиране в двора няма, ако се търси такова. Кой от цялата къща използва двора (той е зад къщата и не знам какво представлява) и дали ще са съгласни да тича куче в него - не е ясно. Банята е само тоалетна, миниатюрна при това. Обикновено тези сгради са с тухлени носещи стени и евентуалното ѝ разширяване (като се има предвид, че е партер) е под въпрос (строителен инженер би трябвало да каже).
За възрастен човек (с уговорка, заради стълбите към жилището, които зимата ще трябва да се чистят) - много добре. Но за млад човек - определено не.
За офис - не мисля, че районът е атрактивен за офис с посетители.

# 239
  • София
Уличката изглежда супер спокойна и приятна, харесва ми. Предполахам и в зоната се намират места. Сега я гледах в мапс.

Преди време живеех под наем в подобна къща в центъра, до НДК. Беше много усойно, никаква светлина и адски студено. Това прекалено много ми напомня на тази къща и на 99% съм сигурен, че отоплението ще е по същия начин- невъзможно. За ремонта ще трябва да се хвърлят много пари в този случай, а не знам има ли перспектива съответната сграда. Мога да се разходя да погледна след като вече имаме адреса Flowers Four Leaf Clover Такова дворче аз не го виждам за предимство по принцип, но много мило, че мислите за кучето Grinning !    Дребно е, но си иска движение, парк. Никога не съм разбирал хората, които си извеждат животното пред входа за 5 мин.

Общи условия

Активация на акаунт