Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 678
  • 802
  •   1
Отговори
# 210
Adventures, Отсреща срещу Инфинити е Черковна Резиденс, акт 16 се очаква напролет. Погледнах на сайта на Луксимо, според който има един останал двустаен, но и цената си я бива: 1250 евро без ДДС.... Може да изскочи нещо на вторичен пазар като се завърши сградата. Щом казваш, че живееш наблизо направо се разходи и зад църквата. Там има няколко нови строежи, някои сгради са вече завършени.
Не знам дали знаеш за Верде, някъде около стария хлебозавод се намира строежът. Предлага се от различни агенции без комисион. Не искам да правя реклама, просто го намери в Гугъл. 
Не знам какви са актуалните цени в момента и какво е останало. Ако те интересува, си изискай информация от някоя от агенциите. За мен този район е перспективен с близостта си до центъра и сега с построяването на метрото. Моите очаквания са, че тези стари индустриални сгради лека полека ще ги съборят и ще се застроят с нови сгради. След няколко години ще стане доста приятно място.  Е, няма пълно щастие и който вземе там, ще трябва да се въоръжи с търпение докато се завършат строежите.

# 211
  • София
Инфинити имат нов строеж на Черковна 20, няма го в сайта им, само на рекламни пана по строежите. Там май е по-малко от 1700, може би към 1200-1300 евро на квадрат. Казвам може би, съдейки по обявите им в имот-бе-ге-то, където строежът се рекламира и като Подуене, и като Сухата река.

Благодаря, направо мога да отскоча, тъй като не е далеч, ако не се лъжа съм го виждал дори. Там точно малко презастроиха и нито е в Х Димитър, нито в Сухата, но си струва да се види ако цената е ОК.  Бях на гости в сградата на Инфинити, която се намира на ул. Буная 16. Общите части са много хубави, като в луксозен хотел се чувствах като сравнявам с моя вход тип поликлиника и едва работещ асансьор, а сградата, в която живея е от 2000 год. Не е стара, но не е и поддържана, а съседите дори не ми се коментират, но съм на квартира, надявам се до догодина. Та в инфинити сградата много ми хареса, няма какво да си кривя душата. Бях супер скептичен към тези пари за общите части, но определено разликата е огромна. Апартаментът беше реално към 45 кв. ( продавал се е като 60) и жилищата бяха отделени от стълбището. Беше много топло без да пускат отопление в апартамента и не се чуваше нищо отвън. Тя самата улица е малка, но все пак е оживен район. Хареса ми определено изпълнението. Друг е въпросът, че този апартамент ми се стори недостатъчен и за един човек. Както беше устроен, не си представям къде мога да намеря място на бюро да работя хоум офис. Да не говорим за 2ма живущи, които да работят от вкъщи. И това е още една  причина по- скоро да съм се насочил към старо строителство и да заплатя за реални квадрати, на които ще живея. Все пак 20-30 к лв не са малко за общи части, макар да е нещо нормално в новото строителство. Аз не търся голям апартамент и ми идва в повече такъв разход, но нищо не е решено. Просто максимално гледам да проучвам.

Аз също харесвам сградите на Инфинити, но точно тази ми е на много неприятно място - Черковна е натоварена, мръсна и шумна улица, влаковете също са наблизо, самолетите ще ти кацат на главата, а до година-две в района ще стане лунапарк като се построят и настанят от околните сгради. Иначе ясно - метрото на една крачка, две Били съвем близко, Заимов на пешеходно пазстояние по Мадрид или Чавдар. Ама микролокацията, ако мога така да е нарека...

# 212
много неприятно място - Черковна е натоварена, мръсна и шумна улица, влаковете също са наблизо, самолетите ще ти кацат на главата, а до година-две в района ще стане лунапарк като се построят и настанят от околните сгради.

Ха сега, кое е по-лошото - наоколо да са стари къщи/складове/необлагороден/запуснат район или да е застроено с нови кооперации?
То не може нали знаете какво и душата в рая! Заимов вярно, че е много наблизо и много по-добре, ама и цената е (почти) двойна.

# 213
За мен мястото е мръсно и шумно заради булеварда, а и черковна е натоварена. Отделно, че самолетите са ниско и се чуват. Иначе са заградили парцела срещу Черковна Резиденс, сигурно има и табела с телефон на инвеститора, на загражденията има надписи Corner, това името на проекта ли е, не знам.

# 214
Инвеститорът е ясен, има си сайт с телефони. Мисля, че не продават с агенции.

# 215
Ако не бъркам, почти съм сигурна, това  е едно от разпределенията на сградата в Света Троица
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15859034516872 … k=66d185&f1=2
Да, строежа беше запустял дългоо време. Намира се срещу сладкарница Неделя , на ъгъла на Константин Величков и Сливница

ппп Къде мога да видя какви промени се предвиждат в ЗУТ?

Сградата не е ники резидънс, а мисля е тази на калкан с тях, която вече е готова и има акт 16.

Не съм сиг дали и тя е чакала 30г да бъде построена, тъй като не намерих такава информация в нета. Иначе апартаментите изглеждат без тераса и за това сигурно не са продадени въпреки акт 16.

# 216
Инфинити имат нов строеж на Черковна 20, няма го в сайта им, само на рекламни пана по строежите. Там май е по-малко от 1700, може би към 1200-1300 евро на квадрат. Казвам може би, съдейки по обявите им в имот-бе-ге-то, където строежът се рекламира и като Подуене, и като Сухата река.

Благодаря, направо мога да отскоча, тъй като не е далеч, ако не се лъжа съм го виждал дори. Там точно малко презастроиха и нито е в Х Димитър, нито в Сухата, но си струва да се види ако цената е ОК.  Бях на гости в сградата на Инфинити, която се намира на ул. Буная 16. Общите части са много хубави, като в луксозен хотел се чувствах като сравнявам с моя вход тип поликлиника и едва работещ асансьор, а сградата, в която живея е от 2000 год. Не е стара, но не е и поддържана, а съседите дори не ми се коментират, но съм на квартира, надявам се до догодина. Та в инфинити сградата много ми хареса, няма какво да си кривя душата. Бях супер скептичен към тези пари за общите части, но определено разликата е огромна. Апартаментът беше реално към 45 кв. ( продавал се е като 60) и жилищата бяха отделени от стълбището. Беше много топло без да пускат отопление в апартамента и не се чуваше нищо отвън. Тя самата улица е малка, но все пак е оживен район. Хареса ми определено изпълнението. Друг е въпросът, че този апартамент ми се стори недостатъчен и за един човек. Както беше устроен, не си представям къде мога да намеря място на бюро да работя хоум офис. Да не говорим за 2ма живущи, които да работят от вкъщи. И това е още една  причина по- скоро да съм се насочил към старо строителство и да заплатя за реални квадрати, на които ще живея. Все пак 20-30 к лв не са малко за общи части, макар да е нещо нормално в новото строителство. Аз не търся голям апартамент и ми идва в повече такъв разход, но нищо не е решено. Просто максимално гледам да проучвам.

Точно след моста на черковна е. Съседният парцел на черковна ризидънс. В посока влаковите линии. Даже май е прекалено близо до линиите. Между 1.1 и 1.2 евро на квадрат взимат на зелено за 3 стайните. Строежа не е почнал. Просто са оградили с тяхна ограда и рекламни пана. Поне преди 2 седмици като минахме от там не си личеше да са почнали работа.

# 217
Сградата не е ники резидънс, а мисля е тази на калкан с тях, която вече е готова и има акт 16.

Не съм сиг дали и тя е чакала 30г да бъде построена, тъй като не намерих такава информация в нета. Иначе апартаментите изглеждат без тераса и за това сигурно не са продадени въпреки акт 16.

Искам да внеса малко разяснение - Ники Резидънс (бл. 145В, вх. А) е изцяло нова сграда, сградата на калкан до нея (бл. 145В, вх. Б) е стояла ~30 години на половин груб строеж. За мен голям проблем и за двете сгради (или двата входа по-точно?) е паркирането. Реално се разширява и ремонтира паркинга отзад, който си е общинска собственост. Собствено паркомясто не можеш да си купиш, сградите нямат реално обезпечение. Докато за довършения вход мога да приема някакъв компромис, то за изцяло новия нямам никаква представа как има одобрен проект и как ще получи разрешение за ползване. Добре де, имам представа, все пак общината е замесена в схемата..

# 218
Инфинити явно си "местят" бригадите за различните етапи от строителството от един обект на друг. "Графит" миналата година точно днес ляха последна плоча, до 22 ч. вечерта. Сега вече слагат топлоизолацията. "Инфинити парк" на Данаил Николаев стоя "на трупчета" доста време, забързаха го (отпочнаха го) пролетта, вече са сложили дограмите. Не знам на какъв етап е в Изток, може би там почват с леенето на бетона, след сградата на Данаил Николаев. В сайта им и в Борово имаше също обявена сграда, която не знам на какъв етап е. В Белите брези (май) също имаха сграда, обявиха я паралелно с Борово. Последните 2 ги няма в сайта, та не знам какво става с тях.
При запитване сигурно ще дадат информация за сроковете на строежа на Черковна. Тази сграда я обявиха преди няколко месеца, може би края на август-началото на септември.

# 219
  • София
Частта около Симеон/Будапеща е по-добре от района на Лъвов мост, но си се води Център и цените са високи. Гео Милев и Редута са добри квартали, от двете стани на парк се падат, но там метрото е далеч. Хаджи Димитър има метро и парк Заимов е в близост. Даже пеша може да се извърви от квартала до парка за 10-15мин. А парк Заимов си е Център и е много хубаво място, и за срещи, и за разходки, и за театър. К. Величков, Опълченска и зоните - има метро, но кварталите наоколо са леко джипси история, в близост е този новия парк Възраждане.
Бих избрала ХД.

Благодаря! И на мен Симеон/ Будапеща ми се струва по- добре, но пък няма никакъв парк наоколо. Имам куче и най- вече от тази гледна точка искам да имам такъв наблизо, отделно, че това е мястото, където предпочитам да излизам и да се виждам с приятели. В момента съм до Заимов и ми допада, макар да е доста малък и натоварен напоследък с всички тези изложения и базари. Поне в Х Димитър има и доста градинки, които не видях да има около Симеон/ Будапеща ( имам един потенциален вариант там, затова питам). За К Величков и района и аз съм с джипсаджийски впечатление и малко ми напомня на женския пазар като минавам, но не исках да си правя заключения предварително. Явно има нещо вярно в моите наблюдения Simple Smile .

Ще отида да погледна сградите този уикенд, за които говорите и да видя за какво става въпрос, най- вече колко са близо до всички улици и линиите. Цените не ми се струват ниски за мястото, където се намират, особено след това, което споделяте за тях. Няма да си давам адреса, но живея на метри от строежа на Инфинити парк и е ужасно, не бих си взел жилище с подобно обкръжение. Мисля, че и в предната тема бях споделял, но пак ще кажа:
1.Адски е мръсно, ако се измият прозорците след малко вече са черни отново, същата работа е и от страната към парка, където е терасата ми. За седмица без да се чисти може да пипнеш с пръст перваза и да потъне в мърсотия. Дори не простирам навън.

2. Много е шумно, ама наистина много. Колите са денонощно, има много трафик, а след 22 ч почват състезанията. Не мисля, че и на инфинити сградата може да изолира това. Отсреща има автосервиз и автомивки- даже това се чува. Самолетите и влаковете също не са за подценяване. Много минуси има микролокацията, както някой го нарече. И в апартамента, където съм израснал сме на главна улица, но не е било такова чудо. Аз вече съм свикнал, но като някой ми дойде на гости се чувства все едно е между двете платна на цариградско Smile . В никакъв случай жилище на първа линия до такива шумове, ако ще и най- добрият строител да е. Бях доста изненадан как се продаде инфинитито, където е и между 2 бензиностанции. Горните етажи ще са постоянно в някакъв смог и мърсотия. Да не говорим колко зле изглежда в този квартал блок на главаната улица са 10+ етажа в сравнение с всичко наоколо.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 02:37 от Adventures7

# 220
За района на К Величков мога да дам лични наблюдения, защото живея там. Да, района е джипси, но ние до сега не сме имали проблеми. Т Александров и К Величков са винаги натоварени. В зелена зона е и дори да си платиш абонамент, не е сигурно, че ще намериш къде да паркираш. Адски мръсно е. Около контейнера на блока ни винаги е пълно със стари мебели и уреди, не знам от къде ги взимат, защото улицата ни е с нови кооперации. Минават дни, докато ги разсчистят. Знам, че не е длъжна общината, но е ужасно. Това най-много ме изнервя. Не знам как е по другите улички. Единственият плюс, който виждам е метрото. В близост е пазара Д Петков, има много други магазинчета. С кола е близо Кауфланд и Лидл, мол София. Има парк, който е и за кучета, което може за някой да е минус. Като цяло е широк център и бързо стигаш до повечето точки в София. Цялостното ми мнение за района е отрицателно.

# 221
За кучето - аз съм от тези, които не харесват (меко казано) кучетата в парковете и градинките, които смятам, че трябва да са за хората. За съжаление дори в Докторската вече има разхождани кучета.

Мястото на Инфинити парк е коментирано и преди, то е ясно.

Под Дондуков цените са по-ниски, всички пресечки между МС и Заимов ти вършат работа, ако ще ходиш да се виждаш с приятели в Заимов. Между Искър/Екзарх Йосиф и Дондуков все ще е достатъчно близо до Заимов (пеша или 1-2 спирки с трамвая). Преобладаващо старо строителство е, в някои части (около ИСУЛ) доста рядко изпадат обяви, просто рядко се продава.

Другата посока, която можеш да гледаш, е между Театър София и Подуене (северната страна на Мадрид), мисля, че Подуене го анонсират по обявите. Пак преобладаващо старо строителство. Има си недостатъци, разбира се (тесни улици с много дървета, които правят апартаментите доста тъмни). Без асансьор най-често.

# 222
За разчистването на стари мебели до кофите - вижте сайта на районното кметство, би трябвало да има график за извозването им по квартали. При нас са дали петък и събота, плюс по два дни за съседните квартали към същото кметство, на практика камиончето минава всеки ден и събира.

# 223
Стари мебели по кофите има навсякъде, просто у нас няма ред в изхвърлянето им, както има в други градове, по-уредени, но срещу определена цена, разбира се. Общината минава периодично и ги маха, и то срещу тази такса смет, която на някои се струва несправедлива.
И аз смятам като Мандаринка, че кучетата трябва да си имат специални места за разходки, а не по детските площадки в кварталните градинки.
За мен задачата на Адвенчър с този бюджет няма решение, ще трябва да направи компромис с нещо. Пешеходна близост до парк в съчетание с тиха и приятна улица оскъпява много в рамките на един и същи квартал дори, а отделно още оскъпява, ако има удобен достъп до метро. Отделно близост до центъра. Защото това са неща, които болшинството търсят.

# 224
  • София
Благодаря много за мненията ви! Със сигурност ще трябва да се направи компромис с нещо, дори това да е бюджетът. Наясно съм, но все пак гледам да има някакъв адекватен за мен лимит, за да мога после да ремонтирам/ обзаведа жилището както искам. С интериора не бих направил компромис след няколко години по квартири, където съм си взимал евтини мебели, колкото да има. За кухнята да не говорим. Ако жилището е в добро състояние може да е и по- скъпо, но то това се решава на място като се види.

За кучетата - напълно ви разбирам.
Скрит текст:
И аз бих искал да го разхождам в парк за кучета или поне алея, но почти няма такива. Много зависи от стопанина, но и аз много се дразня на повечето хора с любимец колко са безотговорни. Това, че имам куче далеч не значи, че подрепям т.нар "кучкари". По принцип избягвам максимално контакт с такива, а в парковете редовно виждам как кучето им ходи до тоалетна и не си събират. Някои се дразнят и на забележка и се обиждат като им подадеш пликче. После децата си играят там- ужасна работа! За съжаление дори на местата, където има т.нар "заграждение за кучета" това не решава проблема, тъй като в него влизат точно хора с проблемни животни и сядат да пият бира и да пушат. По този начин се обезсмисля цялото нещо, защото там киснат безотговорни хора, които не са положили усилия да си възпитат животните, аз никога не влизам в такива. За докторската- по принцип там не дават да се стои много с куче, охраната прави забележка. Преминавам от там и са ме предупреждавали. С наличнието на Заимов и Борисовата наоколо, не знам кой си води кучето в Докторската, която е толкова малка.

Общи условия

Активация на акаунт