Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 681
  • 802
  •   1
Отговори
# 195
Ако не бъркам, почти съм сигурна, това  е едно от разпределенията на сградата в Света Троица
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15859034516872 … k=66d185&f1=2

Хахахах, 82 квадрата за двустаен, в който се влиза директно в кухньохола, не може да побере дори и диван тройка в него.
Моля ви се, 82 квадрата са примерно преходните 3-стайни панелки.  С 4 отделни помещения (хол, 2 спални, кухня), плюс баня/тоалетна и тоалетна отделно.

Та къде са в обявата тези 82 квадрата, че може и аз нещо да не ги виждам?

# 196
  • София
Малко трудно с тази картинка без мерки, но съдейки само по какво са нарисували на нея - 32-33 кв.м кухньохол барабар с малкото антре, поне 4 квадрата баня (има вана вътре), 1.5 кв.м коридорче плюс мокро, 17 квадрата спалня и поне 5 квадрата балкон... ей ти ги 60 кв. м светла площ. Аз да си призная пък, така измислено входно антре го предпочитам поне сто пъти пред някои от недомислиците, на които се нагледах докато търсех. Особено любими ми бяха апартаменти 60 квадрата застроена площ с над 10 квадрата коридор, в който можеш да сложиш преко сили едно портманто.

# 197
  • София
Като го гледам е 7*8 или дори *9 правоъгълник, заедно със стените
Без стените, спалнята 3м шир, холът 3.5м.
Т.е. отива към 60кв чисто. + 20% стават 72кв. Предполагам другото е мазе, не зная Simple Smile

# 198
Ами нещо почти същото - хол 6,50/3,30 и стая 4,50-4,60/3, входно коридорче като това, малка тераса, баня малка, го гледах на обява преди време 49 кв.м. ЗП, 60 квадрата с ид.ч., без включени в квадратурата 3 квадрата мазе/склад. И смятах, че разлика между 49 и 60 квадрата е много за ид.ч.

# 199
  • Вече на светло в София
Благодаря, мандаринка!
И на мен ми направи впечатление, че влизаш направо в кухньо-хола. Американска му работа:frowning1:

# 200
  • София
Здравейте, аз продължавам да търся и като имам време чета темата,много сте полезни за хора,които тепърва ще купуват първото си жилище. Следя от няколко месеца как се движат нещата, за сега поне няма качване на цените.

Търся си самостоятелно жилище до към 70-75 к евра. Би ми се искало да е към 65 кв, но едва ли, така че гледам да е поне 55 кв. и да е добра и тиха локацията. Интересува ме в близост да има метро и  парк за разходки. Далеч съм за сега от момента с децата и искам жилище за себе си, така че изобщо не са ми приоритет детски градини и училища. Винаги съм бил скептично настроен към района на Лъвов мост, но някой има ли наблюдения как е частта около Симеон/ Будапеща и околните? Минавах наскоро и малките улички ми се сториха спокойни. Видях, че сте обсъждали една къща там и някои от вас минават през този район. В момента живея в Оборище, в непосредствена близост до Инфинити парк сградата ( не бих си взел в нея, дори да не бяха толкова скъпи), и много си харесвам квартала, но не ми е по джоба. Като че ли си харесвам кварталите наоколо - Х Димитър, Редута, Гео Милев, Подуене. Никога не съм живял от страната на К. Величков, Опълченскаа и зоните. Ще ми бъде интересно вие към кой квартал бихте ме насочили с тези параметри и дали сте за НС, тъй като аз по- скоро клоня към старо и компромис за общите части. Иска ми се да имам максимално място в жилището, а не да платя 20 кв общи части, ремонтът не е проблем.

# 201
Не ограничавай кварталите отсега. Бюджетът е ограничен и ако фиксираш 1-2 квартала, съвсем трудно ще намериш и харесаш имот. Аз бих гледала обяви в споменатите квартали /без Лъвов мост/ и след като се спра на конкретно нещо, тогава да анализирам и оценя локацията. Например Света Троица е много приятен непосредствено до парка, енергото, Арена и доста по-неприятен от другата страна на Сливница. В Хаджи Димитър, Подуене, също има големи разлики. За Редута и Гео Милев жилището трябва да е с големи компромиси за тази цена. Зоните - Б-19 е до циганите и винаги ще бъде, колкото хора и десетилетия да обещават друго. Б-18 и Б-5 не са лош вариант, ако не е директно на Пиротска, Пазара Д. Петков или Стамболийски, където минава етнически-богатият трафик.

# 202
Здравейте, аз продължавам да търся и като имам време чета темата,много сте полезни за хора,които тепърва ще купуват първото си жилище. Следя от няколко месеца как се движат нещата, за сега поне няма качване на цените.

Търся си самостоятелно жилище до към 70-75 к евра. Би ми се искало да е към 65 кв, но едва ли, така че гледам да е поне 55 кв. и да е добра и тиха локацията. Интересува ме в близост да има метро и  парк за разходки. Далеч съм за сега от момента с децата и искам жилище за себе си, така че изобщо не са ми приоритет детски градини и училища. Винаги съм бил скептично настроен към района на Лъвов мост, но някой има ли наблюдения как е частта около Симеон/ Будапеща и околните? Минавах наскоро и малките улички ми се сториха спокойни. Видях, че сте обсъждали една къща там и някои от вас минават през този район. В момента живея в Оборище, в непосредствена близост до Инфинити парк сградата ( не бих си взел в нея, дори да не бяха толкова скъпи), и много си харесвам квартала, но не ми е по джоба. Като че ли си харесвам кварталите наоколо - Х Димитър, Редута, Гео Милев, Подуене. Никога не съм живял от страната на К. Величков, Опълченскаа и зоните. Ще ми бъде интересно вие към кой квартал бихте ме насочили с тези параметри и дали сте за НС, тъй като аз по- скоро клоня към старо и компромис за общите части. Иска ми се да имам максимално място в жилището, а не да платя 20 кв общи части, ремонтът не е проблем.

С този бюджет ще ви е трудно около Симеон/Будапеща и наоколо. Препоръчвам Хаджи Димитър.

# 203
  • София
Благодаря! Света Троица също ми се стори прилично, но като не съм живял изобщо в тази част ми е много трудно да преценя, така че оценявам съвета. Около нас е много желан район и се избиха за Инфинити сградата на стартова 1,700€/ кв за апартаменти на 15 етаж с 20 кв общи части. Но като човек, който живее тук съм запознат с минусите, които са доста, и се притеснявам от покупка в непознат за мен квартал. Идеята е да имам удобен транспорт с градския/ колело до центъра. В крайните квартали изобщо не гледам, тъй като ако ще пътувам толкова, то има жилище, което мога да ползвам на 30-40 Мин от София. Със сигурност няма да е лесно намирането. Имах предложения от една агенция за Ман.Ли, но аз си търся спокойно и приятно жилище, а не да си подавам захар през балкона със съседите и да газя в кал докато си стигна до новата кооперацийка.

Това е цената за самото жилище, която ми се струва разумна, за да мога след това да го направя както аз искам без някакви сериозни компромиси в обзавеждането. То винаги ще излезе повече от планирането, но гледам поне първоначално да има някаква граница.

Цитат на: Adventures7 link=topic=1280261.msg42003426#msg42003
[/quote

С този бюджет ще ви е трудно около Симеон/Будапеща и наоколо. Препоръчвам Хаджи Димитър.

Да, но ми е интересно дали районът си струва или е неприятен като частта около женския пазар?

# 204
Между Света Троица и Хаджи Димитър със сигурност предпочитам Света Троица. Въпреки че и на двете места съм ходила по работа само. В Сета Троица следях преди време и имаше ужасно малко предлагане обаче, сега не знам как е..

# 205
Инфинити имат нов строеж на Черковна 20, няма го в сайта им, само на рекламни пана по строежите. Там май е по-малко от 1700, може би към 1200-1300 евро на квадрат. Казвам може би, съдейки по обявите им в имот-бе-ге-то, където строежът се рекламира и като Подуене, и като Сухата река.

# 206
Благодаря! Света Троица също ми се стори прилично, но като не съм живял изобщо в тази част ми е много трудно да преценя, така че оценявам съвета. Около нас е много желан район и се избиха за Инфинити сградата на стартова 1,700€/ кв за апартаменти на 15 етаж с 20 кв общи части. Но като човек, който живее тук съм запознат с минусите, които са доста, и се притеснявам от покупка в непознат за мен квартал. Идеята е да имам удобен транспорт с градския/ колело до центъра. В крайните квартали изобщо не гледам, тъй като ако ще пътувам толкова, то има жилище, което мога да ползвам на 30-40 Мин от София. Със сигурност няма да е лесно намирането. Имах предложения от една агенция за Ман.Ли, но аз си търся спокойно и приятно жилище, а не да си подавам захар през балкона със съседите и да газя в кал докато си стигна до новата кооперацийка.

Това е цената за самото жилище, която ми се струва разумна, за да мога след това да го направя както аз искам без някакви сериозни компромиси в обзавеждането. То винаги ще излезе повече от планирането, но гледам поне първоначално да има някаква граница.

Цитат на: Adventures7 link=topic=1280261.msg42003426#msg42003
[/quote

Да, но ми е интересно дали районът си струва или е неприятен като частта около женския пазар?

Въпрос на лично усещане. За мен е най доброто в София. Ето едно клипче

https://youtu.be/zrlDVvyxaAc

# 207
  • София
Инфинити имат нов строеж на Черковна 20, няма го в сайта им, само на рекламни пана по строежите. Там май е по-малко от 1700, може би към 1200-1300 евро на квадрат. Казвам може би, съдейки по обявите им в имот-бе-ге-то, където строежът се рекламира и като Подуене, и като Сухата река.

Благодаря, направо мога да отскоча, тъй като не е далеч, ако не се лъжа съм го виждал дори. Там точно малко презастроиха и нито е в Х Димитър, нито в Сухата, но си струва да се види ако цената е ОК.  Бях на гости в сградата на Инфинити, която се намира на ул. Буная 16. Общите части са много хубави, като в луксозен хотел се чувствах като сравнявам с моя вход тип поликлиника и едва работещ асансьор, а сградата, в която живея е от 2000 год. Не е стара, но не е и поддържана, а съседите дори не ми се коментират, но съм на квартира, надявам се до догодина. Та в инфинити сградата много ми хареса, няма какво да си кривя душата. Бях супер скептичен към тези пари за общите части, но определено разликата е огромна. Апартаментът беше реално към 45 кв. ( продавал се е като 60) и жилищата бяха отделени от стълбището. Беше много топло без да пускат отопление в апартамента и не се чуваше нищо отвън. Тя самата улица е малка, но все пак е оживен район. Хареса ми определено изпълнението. Друг е въпросът, че този апартамент ми се стори недостатъчен и за един човек. Както беше устроен, не си представям къде мога да намеря място на бюро да работя хоум офис. Да не говорим за 2ма живущи, които да работят от вкъщи. И това е още една  причина по- скоро да съм се насочил към старо строителство и да заплатя за реални квадрати, на които ще живея. Все пак 20-30 к лв не са малко за общи части, макар да е нещо нормално в новото строителство. Аз не търся голям апартамент и ми идва в повече такъв разход, но нищо не е решено. Просто максимално гледам да проучвам.

# 208
  • Sofia
Скрит текст:
Частта около Симеон/Будапеща е по-добре от района на Лъвов мост, но си се води Център и цените са високи. Гео Милев и Редута са добри квартали, от двете стани на парк се падат, но там метрото е далеч. Хаджи Димитър има метро и парк Заимов е в близост. Даже пеша може да се извърви от квартала до парка за 10-15мин. А парк Заимов си е Център и е много хубаво място, и за срещи, и за разходки, и за театър. К. Величков, Опълченска и зоните - има метро, но кварталите наоколо са леко джипси история, в близост е този новия парк Възраждане.
Бих избрала ХД.

# 209
Здравейте. Имам нужда от помощ за избор на мечтаното жилище. Отворих нова тема, но ще постна линк към нея и в тази с надеждата да чуя повече мнения. https://www.bg-mamma.com/?topic=1282571.msg42005951#new

Общи условия

Активация на акаунт