Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 586
  • 802
  •   1
Отговори
# 495
Не мисля, че това че апартаментът е на шпакловка от 2012 задължително означава нещо лошо.  Нашият блок е 2014-та и все още има такива апартаменти. Пък блокът си е нормален, има си Акт 16. Просто си проверете.

# 496
  • София

А ходихте ли да го видите?

# 497
  • София
Бяха споделили на някоя предишните страници, че мъжът ѝ е бил на оглед.

# 498
Не всичко е подчинено на логиката. Нашият блок, от 2013-та, е светъл пример. "Инвеститорът" си живее в съседния и смята всичко още за своя полагаема собственост. Държи си едни апартаменти, долу магазините също са празни, освен две помещения, в които той се подвизава с офис и хранително магазинче. Много особен тип, от ония с енциклопедиите в главата, ама не всички чаркове са си на местата. Та не може да се съди така еднозначно, всякакви случаи има. Ето, и ние ще вземем апартамент, дано изобщо харесам нещо скоро, а евентуално чакаме предложение от една фирма в чужбина. Та ако решим да заминем, ще си седи празен и неоправен, докато се върнем или решим да не го правим.

# 499
  • София

А ходихте ли да го видите?

Да, мъжът ми го гледа. Той доста го хареса. Но аз го отказах. По-горе в темата бях писала някои от съображенията си да се откажем, но като последно натежа и това, че няма две бани, а са баня с тоалетна и тоалетна. Някой би казал, че това е глезотия, но аз държа на това. В момента сме с една баня и не искам повече да е така.

# 500
Старо строителство с 2 бани практически няма да намериш. Освен ако не правиш някакви преустройства, но рядко това е възможно физически и конструктивно възможно - тоалетната да се преустрои в малка баня/тоалетна.
То и в новите кооперации нещо често почнаха да пускат обяви за 3-стаен само с 1 баня/тоалетна, второ помещение метър на метър се води алтернативно мокро/склад.

# 501
Две бани са си удобство, но значат и двойно миене. А аз поне не съм чула децата (даже и след тийн периода) да си мият баните. За мен например това си е съображение с голяма тежест и затова второто ни мокро помещение е само тоалетна (то ако трябваше да е и баня не виждам как щеше да се вместим, ама по план имаше и душ). А и даже като тоалетна стои за резерв и не се ползва, ама все пак сме основно двама човека, рядко трима. А и даже като сме трима пак сме с толкова различен график, че няма застъпване. Ние и като сме си двама не се застъпваме. Обаче сигурно има семейства, където всички стават по едно време, по едно време си мият зъбите, по едно време се къпят, по едно време акат и пишкат... там и три бани може да им трябват Simple Smile

# 502
Семейства с малки деца и тийнове най-вече се нуждаят от 2 бани. Че иначе може да стане драма. Баня/тоалетна и тоалетна отделно е почти задължително - че ако някой заседне в банята под Ниагарския водопад, друг да може поне до тоалетна да отиде. Това от опит го казвам Laughing
А пък малките деца имат навика да стискат до последно и тогава вече трудно се реагира по метода стискай/изчакай мама/тати/бати и т.н. да излязат от баня/тоалетната.

# 503
Ама баня с тоалетна плюс втора тоалетна за мен са си ОК, даже и за гости да има отделна тоалетна. Не само няма лошо, а си е задължително даже. Но на мен лично не ми се мие втора баня.

# 504
Старо строителство с 2 бани практически няма да намериш. Освен ако не правиш някакви преустройства, но рядко това е възможно физически и конструктивно възможно - тоалетната да се преустрои в малка баня/тоалетна.
То и в новите кооперации нещо често почнаха да пускат обяви за 3-стаен само с 1 баня/тоалетна, второ помещение метър на метър се води алтернативно мокро/склад.

Нашият апартамент от 1924г. беше с 2 бани.

# 505
Изключение е явно, нестандартно Laughing

И ние сме направили 2 бани, ама втората е преустроена тоалетна/мокро. В не толкова стар апартамент. Виждала съм много стар апартамент, на цял етаж, само баня/тоалетна, но пък огромна. Позволява разделяне на 2 бани/тоалетни със съвсем прилични размери. Но и това спадат по-скоро към изключенията.

# 506
  • Sofia
В нашият също мокрото помещение е преустроено на втора баня с тоалетна. По план в него има пералня, тоалетна и малка мивка, но има добавен душ със стъклен параван/врата. Близо метър на метър се получи кабината, според мен не е тясна. Фабричните са ми клаустрофобични. Особено душово корито с форма на мида. Всичко се ползва от всички. Определено е голямо удобство.

# 507
Имам един казус, вече 3ти имот(парцел) който гледаме и ни харесва (за последните 3 месец) се оказва че преди 2 дни някой го е капарирал. Как бихте постъпили, влизате  ли в ценови воини да предлагате повече? цената така или иначе ни е на макс предел, можем да предложим 5000Е повече,но ако и другите предложат...ако има такива въобще.

# 508
  • София
Имам един казус, вече 3ти имот(парцел) който гледаме и ни харесва (за последните 3 месец) се оказва че преди 2 дни някой го е капарирал. Как бихте постъпили, влизате  ли в ценови воини да предлагате повече? цената така или иначе ни е на макс предел, можем да предложим 5000Е повече,но ако и другите предложат...ако има такива въобще.
Щом сте го изпуснал, значи не е бил вашият. Това е моята мантра.

# 509
Щом сте го изпуснал, значи не е бил вашият. Това е моята мантра.
[/quote]

Принципно и аз така мисля, и затова досега и за 2та не съм се борила , но преди 1 ден ни случи за 3ти път, и вече незнам.

Общи условия

Активация на акаунт