Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 582
  • 802
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Вие ги знаете тези ЕПК в Стрелбище, имате ли идея как би трябвало да изглежда това и дали си струва да се види, въпреки, че е на 1 етаж? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a160995444193649 Мен не ме притеснява да е еднопространствено, по- важно ми е колко квадрата е. В краен случай може да се изгради нещо да се отдели спалнята.

Преди време някой ми спомена да се оглеждам за ЕПК в Стрелбище, иначе тези обяви без снимки от агенции са ми много несериозни, автоматично за мен означава нечитава агенция.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 23:49 от Adventures7

# 511
Снимки не видях, а в обявата пише, че е с отделна кухня. На 55 кв реални еднопространстено СС е нереално, знам за две стаи плюс кухня на тази кв. Нещо обявата ми си нижда менте.

# 512
  • София
Да, и аз не знам в ЕПК да има 1-стаен, каквото и да значи това според обявата. Всички са тип гарсониера, които са вътрешни и в ЕПК са еднотипни до колкото съм запознат.

# 513
Такова ЕПК гледахме в Дървеница преди доста време. Едно голямо помещение, кухнята е в една ниша, която е част от стаята, ама не точно, в нещо като чупка, но няма място за маса и столове, само кухненско оборудване се събира. Хем е отделно, хем не е, с една плъзгаща врата, може да се отдели, но е тъмна и затворена отвсякъде.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:47 от blackcat6

# 514
Имам един казус, вече 3ти имот(парцел) който гледаме и ни харесва (за последните 3 месец) се оказва че преди 2 дни някой го е капарирал. Как бихте постъпили, влизате  ли в ценови воини да предлагате повече? цената така или иначе ни е на макс предел, можем да предложим 5000Е повече,но ако и другите предложат...ако има такива въобще.
Аз преди време много бях харесала един апартамент за който разбрах от познати. Веднага след огледа звъннах на собственика за да му кажа, че в понеделник плащам (огледът беше в петък). Но той каза, че има подписан предварителен договор с друг и ако много го искам трябва да платя 10те %, които той ще дължи на другия купувач, ако развали сделката.
Не беше номер, защото много мрънках на моите приятелки, че съм изпуснала "големия имот". Една от тях е нотариус и каза, че е подскочила, като видяла адреса на поредната сделка, толкова и бях надула главата с тоя апартамент.
Сега въобще не съжалявам, намерих по-хубав🙂

# 515
  • София
Имам един казус, вече 3ти имот(парцел) който гледаме и ни харесва (за последните 3 месец) се оказва че преди 2 дни някой го е капарирал. Как бихте постъпили, влизате  ли в ценови воини да предлагате повече? цената така или иначе ни е на макс предел, можем да предложим 5000Е повече,но ако и другите предложат...ако има такива въобще.
Повече хладнокръвие и повече динамика. Може би ще успеете за следващия. Но трябва да се бърза за хубавите сделки. Особено парцел, къща, това са недвижимости с по-редки и с уникални позиции спрямо апартаментите.
Не мисля, че все още в БГ имаме ценови войни. Те се подклаждат от емигранти с куфарчета.

Бтв, след като написах и сериозната част, да напиша и шегата. Изчакайте до пролетта, ще ги разпродават по 2 за лев. Simple Smile

# 516
  • София
Такова ЕПК гледахме в Дървеница преди доста време. Едно голямо помещение, кухнята е в една ниша, която е част от стаята, ама не точно, в нещо като чупка, но няма място за маса и столове, само кухненско оборудване се събира. Хем е отделно, хем не е, с една плъзгаща врата, може да се отдели, но е тъмна и затворена отвсякъде.

Май се сетих какво за какво става въпрос. Като влезеш от едната страна има т.нар кухня, което е боксче реално, а от другата се продължава по коридора към банята с тоалетна, нали? И има 2 отделни стаи, които не са преходни? Аз в подобен случай бих си направих кухньохол вместо да стои това като бокс. 

Не съм ходил в тези ЕПК и не знам дали 1 етаж би значило голям поток от хора пред вратата и дали асансьорът няма да се чува всеки път. В други ЕПК-та съм виждал такива случаи и определено не е приятно да чуваш всеки от 10 етажен блок. Дано да качат снимки, но за да няма едва ли е в много добро състояние.

# 517
За мен обявата за Стрелбище си е чиста гарсониера, на която са завишили квадратурата, за да излезе по-малко на квадратен метър. Много е възможно и собственикът сам да си е пуснал обявата и да не иска да плаща комисионна на агенцията. Затова да няма и снимки, а агенцията го е пуснала, като е добавила и комисионната от продавача в цената.
Виж хубаво пак обявите за района, може да го намериш и от друга агенция или от собственика.
Вместо да се чудиш как е, можеш да поискаш оглед и да го видиш на живо. Без да подписваш ексклузивен договор с агенцията.

# 518
  • София
За Стреблище - много неграмотно написана обявата.
Предполагам, че са включили и мазето в квадратурата. Но аз първи и последен етаж не бих гледала.
Целия блок ще се изрежда пред асансьорите, ще е по-шумно и мръсно от горните етажи. А може и кварталните пубери да се събират вечер под прозорците на биричка и музика от тел. Последното го наблюдавам от моя прозорец към съседния блок. Нормално е децата да си търсят компания, но са доста шумни и цапат. Жената на първия етаж е пропищяла от тях. 

# 519
Не, Адвенчър, едно е помещението. Тези с двете стаи са повече квадрати, това според мен е една стая като са включени я маза, я таванско, за да се вдигне квадратурата.

# 520
  • София
Сега пак прочетох обявата - има си кухня и голяма стая. За мене си е гарсониера. Преди много години ги водеха - едностаен, кухнята не се броеше. Пише, че кухнята има тераса, значи няма как да е кухненски бокс в дъното и, до общата стена с банята.
 А по обяви съм срещала и рекламирани като двустайни гарсониери, защото можело да се преправи.

# 521
Да, едностаен си е, кухнята няма как да е стая, поне по проект. Аз веднага "разконспирирах" обявата, то това е почти масова практика да обявяват старите едностайни (гарсониери) за двустайни, независимо дали са преустроени или имат "потенциал" (също любим брокерски "термин") Laughing

# 522
А като стана дума за потенциал, започнах да срещам обяви за апартаменти НС които "имали потенциал за обединяване". Тоест от два или три апартамента си ги обединяваш и правиш един нормален. Само че ти излиза солена цената.....

# 523
А като стана дума за потенциал, започнах да срещам обяви за апартаменти НС които "имали потенциал за обединяване". Тоест от два или три апартамента си ги обединяваш и правиш един нормален. Само че ти излиза солена цената.....
То направо златен излиза този потенциашен апартамент 🙄

Аз не знам как е в тези ЕПК, казах ние какво сме гледали и как е било разположено. Иначе ние бяхме под наем в панел с отделна кухня и стая, сравнително голяма баня и дълъг, но не тесен коридор защото имаше голям гардероб. Кухнята беше малка, но имаше място за единично легло.

# 524
Не, Адвенчър, едно е помещението. Тези с двете стаи са повече квадрати, това според мен е една стая като са включени я маза, я таванско, за да се вдигне квадратурата.
Едно е, но надали е 55 кв, по-скоро около 40. В ЕПК има боксониери 35-40 кв.,  но но около 55 кв са т.нар гарсониери лукс, стая с бокс и отделно спалня. На 55 кв боксониера много ме съмнява да има в ЕПК. Ако обявата е боксониера, не е 55 кв., а е доста по-малко, според мен. Тоест или не е боксониера, или не е 55 кв
Аиша е права, в обявата си пише, че са 2 отделни стаи. Гарсониери им викаха едно време, а еднопространствените бяха боксониери.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 10:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт