Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 563
  • 802
  •   1
Отговори
# 525
А защо да има оскъпяване? Цените са в евро/квадратен метър и дали ще купиш един апартамент от 200 квадрата по план, или ще обединиш два апартамента от по 100 квадрата ще е същото. Там ще се бутне една стена, а ако е на зелено няма даже и да я строят. Та какво е по-скъпото?

# 526
И аз мисля, че е все едно от гл точка на цената. Просто който търси голям и може да си позволи, взема 2.малки и прави голям.  На етап проектиране е най-лесно да се направи добре обединяването.

# 527
  • София
По-удобно е. Освен това, може да е динамично. Взимаш ги сега отделени, живееш в единия, другите под наем. После ако се разрастне семейството, къртиш 1 стена и готово. Живот и здраве, като пораснат децата, зидаш стената и пак ги правиш отделно.
Simple Smile

# 528
А защо да има оскъпяване? Цените са в евро/квадратен метър и дали ще купиш един апартамент от 200 квадрата по план, или ще обединиш два апартамента от по 100 квадрата ще е същото. Там ще се бутне една стена, а ако е на зелено няма даже и да я строят. Та какво е по-скъпото?
ЧС, имах предвид, че един тристаен с нормална квадратура /напр. 150 квадрата светла площ/ направен от обединени два имота отива над 300 х. евро на ш и з, понякога и без ДДС. А в много случаи надминава тази цифра, все пак като купувам, не купувам квадратни метри, а имот който отговаря на нуждите ми. Съпоставимо с цените на  СС, това си е доста по-скъпо.

# 529
ЧС, имах предвид, че един тристаен с нормална квадратура /напр. 150 квадрата светла площ/ направен от обединени два имота отива над 300 х. евро на ш и з, понякога и без ДДС. А в много случаи надминава тази цифра, все пак като купувам, не купувам квадратни метри, а имот който отговаря на нуждите ми. Съпоставимо с цените на  СС, това си е доста по-скъпо.

Е, ама то НС си е по-скъпо от СС, това си е факт. И ясно, че един 200 квадрата ще е по-скъп от друг 150 квадрата, но понеже се каза, че обединяването водело до оскъпяване това ме учуди, понеже не виждам такова. Аз го разбрах, че ако не се предлага голям, а вместо това ти дават два малки е по-скъпо от един голям. И затова коментирах, че няма оскъпяване.

# 530
Явно не съм обяснила добре. В момента обмислям подобна стъпка и сравнявам двете опции. Отделно локацията на СС, квадратурата, осветеност и др. неща наклоняват везните към покупка на такова жилище /но не прекалено старо/. От друга страна НС си има своите предимства, всички тук ги знаят, както и недостатъците впрочем.

# 531
Принципни недостатъци, следствие от това, че е НС, няма. Има конкретни недостатъци в конкретни имоти, но то важи и за СС. Единственият недостатък е цената. И евентуално липсата на СС в някои райони, ама и то не е принципен недостатък на НС.

# 532
На мен ми допада обединение на два двустайни, тъй като единият кухньохол директно ти става става спалня, а толкова големи спални в тристайните е рядкост (всъщност в случая се получава даже четиристаен). Е, стига да не са някакви двустайни с по 18 квадрата кухньохол.. Друг вариант е единият двустаен да са ти две спални, другият двустаен целият да го направиш голяма дневна. Също така по този начин ще имаш две пълни бани, което също не е често срещано в тристайните. Лошото е, че под/над едната спалня ще ти се падат кухньохоловете на други апартаменти и сигурно ще е шумно.

# 533
Такова обединяване е много често срещано напоследък и ако е добре измислено и изпълнено се получава много приятно. За пример, мой познат направи следното:

Преди:

След:

Реално, на цената на два двустайни (~2x80 хил. Е) получи супер функционален тристаен, с две пълноценни бани и наистина огромно общо помещение, което след това може, при необходимост, да се направи дори на многостаен. Всичкото това си е официално отразено в екзекутивните чертежи, като входната врата се измести към стълбището което наложи ново площообразуване.

# 534
Лошото е, че под/над едната спалня ще ти се падат кухньохоловете на други апартаменти и сигурно ще е шумно.

Това си се случва и по принцип. Може на долния етаж да има два апартамента, а на горния един голям - много често в една сграда не са от горе до долу все еднакви разположения. И тогава има съвсем различно разпределение на помещенията на етажа. Доколкото знам има забрана само за баните - задължително са една над друга.

# 535
В една сграда имаше така възможност за обединяване на двустаен и студио и излизаше по-скъпо, от колкото ако си е стандартен тристаен, поне когато ние търсехме и го гледахме, беше построено ако това има значение.

# 536
  • София
Благодаря на всички за включванията. И според мен обявата е някакво менте, реално е може би 45-6 квадрата, толкова са гарсониерите в ЕПК от това,което съм проучил. Към момента се въздържам да ходя често на огледи заради епидемичната обстановка, особено ако не ми вдъхва доверие самата обява. Случи ми се да ходя на огледи, където вътре все още си живееха хората, един път даже бяха с някакви хронични заболявания. Много е неприятно в този период, особено ако жилището не е освободено, а то това понякога не ти го казват. За сега се забавлявам да си ги търся по мапс и да се разхождам по квартали, без да ангажирам никого и да се срещам с брокери, само ако ми хареса отвън, но те са масово на 1 етаж Smile Ще излезе моето все някога.

Скрит текст:
@Jeri-sweet, позволявам си да отговоря сега на въпроса от преди няколко страници. Тогава не го направих, защото не ми допадна тонът на целия коментар към мен. Прочетох и следващото мнение и ще задоволя любопитството Ви - на 24 години съм. 

# 537
Над обявата пишеше да не я крадем, но не можах да се сдържа 😀

# 538
  • София
ТОП локация! Чудесен имот за инвестиция или живеене! Гледка към Витоша, на метри от метро, спирки и магазини! С възможност за преустройство в четиристаен Smile Smile

# 539
😀😀😀😀😀😀😀 точно в 4стаен  и аз го виждам. Като усвоя коридорите и терасите 😀
Имот с потенциал! Само за ЧЛ! Ключ в агенцията!
с дребни букви най-отдолу:
"нуждае се от съвременен ремонт"

Общи условия

Активация на акаунт