Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 591
  • 802
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Здравейте и ЧНГ на всички Simple Smile Според мен северното изложение не е проблем, ако е на среден или висок етаж, тухла, с добра осветеност /големи прозорци/, много добра дограма и много добра външна изолация. При тези параметри проблем с отоплението и светлината няма. Живея в СИ апартамент, което беше основния компромис при вземане на решението. Зимата не ми е студено, отоплява се добре, лятото не ходим с дълги дрехи, а с къси, дори пускам климатик за охлаждане когато се налага. А компромиса го направих защото пред североизточните помещения /дневна и трапезария, кухнята е навътре като буква Г/ има огромен простор напред и няма близки сгради. Спалните са ни изток и за мен е много приятно да те буди слънцето. Лятото от рано пече силно и нагява и решението е щори или непропускащи светлина завеси. Когато търсех апартамент много исках да е ЮЗ, но нито Витоша се виждаше, нито гледка имаше, напротив - близките сгради бяха на една ръка разстояние и това ме отказа.
Конкретно за апартамента в Банишора, който се коментираше по-назад в темата - според мен е доста нисък етаж, за да влиза слънце и допускам, че ще е усойно и тъмно.

# 481
Така у дома имам 4 чисти изложения! Няма такъв кеф !
кухня, трапезария, спалня Изток, друга спалня Изток и Юг; друга спалня Запад и Юг, Хол Запад ,баня -Северен прозорец.
Да кажа колко е хубаво по всяко време на годината ..няма смисъл, лятото За проветрние и хлад сме без климатик.Сутрин е затворено и затъмнено от И следобед затворено и затъмнено от Ю и З съответно и прозорците така се отварят...
Една година живях в чисти Ю хол и спалня и  С  - кухня и спалня.
Зиме студ в северните а Лято пек, в южните.
 Не мерси гледката беше директно към Витоша Уникална! Ап. беше топлоизолиран ...но дотук

# 482
  • София
За много години! На всички пожелавам да намерят своето жилище Simple Smile .
Вслушах се във вашите съвети да търся по- реални неща в не толкова централни квартали, както и да гледам за ЕПК. Тези дни се разходих до Борово, Илинден, Света Троица и Банишора. Първите 3 ми се сториха доста приятни, със зелени междублокови. Западен парк след ремонта е много хубав и има гориста част, допадна ми и бих се разхождал там. Този на Света Троица е голяма лудница, но пак си е парк. Първите ми впечатление са позитивни и определено ще гледам и там, в близост до метростанция Вардар. В Борово ходих на гости в ЕПК блок, жилището беше екстра като квадрати и локация, вътрешно и много топло. Общите части си бяха неприятни, но с това се е видяло, че ще правя компромис.

Частта на Банишора, която видях не ми хареса особено, навсякъде са построили нови блокчета, а уличките са адски малки и нямаше грам място за спиране. Заради тесните улици ми направи впечатление, че само последните етажи на блокчетата получават някаква светлина, защото пред тях прекалено близко е застроено на почти същото ниво. Градинките бяха по- скоро за деца и не е особено близо до парк. До там отидох заради ето тази обява: https://www.olx.bg/ad/banishora-top-lokatsiya-CID368-ID8oTbb.html#c3c892355b . Намерих го жилището, над партер е (входа на блока) и отдолу е нещо като паркинг на блока. Има някаква разбита детска площадка, а отсреща е игрище за футбол, където крещяха деца. Тези неща ме навеждат на мисълта, че ще е доста шумно, иначе блокчето изглежда много добре. Кое най- много ме притеснява е, че се оказва северно ( вадих компаса долу Smile), а отпред има някакви дървета,които май от блока са си посадили. Та с тях се закрива изцяло така или иначе северното изложение. Какво най- много искам да избегна е поредно усойно жилище, където не влиза слънце и не е топло. Не съм влизал в самото жилище, но на снимките ми харесва, квадратурата също е чудесна, вие какво мислите? Прилагам и снимка на въпросното жилище отвън:
Да кажа и аз, живея близо. Площадката, която сте видели, разбитата не е общинска и не се чисти никога. Тя е едно вечно изпочупено и мръсно местенце. Така, че от шум няма да се притеснявайте, но ще гледате постоянно тази гледка... Иначе от игрището е шумно вечер, защото се събират тийнове и слушат музика. Северното изложение не е такава драма за мен.

# 483
Много е индивидуално, колко време ще отнеме търсенето и намирането на имот. Роля играят несъмнено и обстоятелствата и най-вече нуждата от имота. Ако човек не е притиснат, може да си отдели и повече време да огледа и вземе решение. Някой път мечтаният имот се намира за нула време, друг път отнема по-дълго време. Апартаментът, който взехме с инвестиционна цел го търсих по спомени около половин година. Мъжът ми почти не участва в процеса, аз се бях заела напълно. Дори не дойде на подписването на договора Simple Smile
Сега пак аз съм тази, която има разни идеи като гледам и се интересувам, но тъй като няма никаква спешност и нужда си сменям желанията и критериите и за мен си знам, че може и скоро никакво решение да не вземем.

# 484
И късмет. Аз например нито съм мечтала, нито съм търсила. Имахме концепция какво искаме като "дом за старини", но не беше дефинирано във времето кога точно ще го търсим и купуваме. Концепцията беше готова, но отлежаваше за "някой ден".  И тогава, търсейки апартамент за един познат, ей така попаднах на нещо много близко до концепцията (съвсем не е чак домът мечта), викнах половинката, одобрихме, още повече цените таман започваха да растат по-стръмно и си заслужаваше, звъннахме на строителя и до края на седмицата купихме.
Та, може да се каже, че когато човек не е обременен с нуждата да намери нещо, шансът сам му се навира в ръцете Grinning

# 485
  • София
Късмет, голяма доза късмет. Ние търсихме новия си дом малко повече от 2 години. Не бързахме изобщо, имаме си дом. Проблемът беше, че държим на точно определен район и микролокация, квадратура и паркоместа. С бюджета ни можехме да си вземе имот, който отговаря на абсолютно всички други наши желания, освен локацията, а тя беше на първо място.

# 486
  • София
Благодаря за мненията за апартамента в Стрелбище. Ще го мислим още. Не знам защо на обявата пише, че е 2 от 4 етажа. Реално си е първи жилищен над гаражи. На мен това най-много не ми харесва. На жега мога да търпя, но на студ не.

Лютичe, ако не е тайна вие ли купувате тоя апартамент? Аз го бях набелязал още в средата на декември, но бяхме извън София. Сега звънях, но бил резервиран.

# 487
  • София
Не го купуваме ние.

# 488
Някой гледал ли е тази кутийка, цената не  е  ли ниска за квартала:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c12839401269415 … k=686xu2&f1=1

# 489
  • София
Строителство 2012та. А акт 16 има ли ... !?
2но преходен, с големи чупки и загуби в хола. Къде ще са диванът, ТВ?
Половината хол е коридор. Другата половина е кухня.
Малки прозорци в хола. Голяма тераса, изяждаща и без това малката квадратура.
Входната врата и влизането е с 45 градуса чупка.

# 490
  • София
Със сигурност не е в Гео Милев. Най-вероятно е от другата страна на парка, в Редута. И наистина, това, че стои на шпакловка и замазка от 2012-та, никак не е добър знак.

Допълвам: Намерих го, в Редута е - ул. "Георги Минчев" 30.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 13:34 от Beretsheri

# 491
Намира се на ул. Георги Минчев 30. Много пъти мислех да звъня, но и мен ме спира факта, че е празен от 2012 до сега. Освен това, е на 1-ви етаж над гаражи, а не на 2-ри както пише в обявата.

Същата обява я има и от частно лице, така че ако решите за оглед/покупка, може да избегнете агенцията.

# 492
Благодаря за мненията за апартамента в Стрелбище. Ще го мислим още. Не знам защо на обявата пише, че е 2 от 4 етажа. Реално си е първи жилищен над гаражи. На мен това най-много не ми харесва. На жега мога да търпя, но на студ не.

Съвсем не е задължително. Аз живея в НС, над гаражи. Ми спокойно си ходя боса. Е, не за дълго де, ще ми стане студено ако прекаля, но изобщо не ми е неприятно да стана от дивана да посвърша някоя работа без да си търся пантофите. В старото ми жилище на 6 етаж това не можеше да стане, краката ми замръзваха. Да не говорим, че в момента, а и от много време насам, радиаторите са спрени.

# 493
  • София
Намира се на ул. Георги Минчев 30. Много пъти мислех да звъня, но и мен ме спира факта, че е празен от 2012 до сега. Освен това, е на 1-ви етаж над гаражи, а не на 2-ри както пише в обявата.

Същата обява я има и от частно лице, така че ако решите за оглед/покупка, може да избегнете агенцията.

Има обитаеми апартаменти в този блок, но самият факт, че магазините стоят празни от години, точно там, нещо не му е чиста работата със сигурност

# 494
На тази агенция преди няколко години бяхме звънели за 2 техни обяви - нищо не стана, фалшиви ли бяха обявите, що ли, ама пълна незаинтересованост и тотална липса на информация извън обявата. Накратко, не проявиха никакъв интерес към потенциални купувачи.

Общи условия

Активация на акаунт