Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 849
  • 802
  •   1
Отговори
# 75
Първото нещо, което аз лично гледам при покупката, е локацията. Какъв е покривът ми е доста назад в приоритетите.

Това го знаем. Няма лошо. Аз пък гледам каква е сградата - как е изпълнена, с какви технологии, какво разпределение има. Пък локацията, ако е в приемливи райони, все е ОК. Съзнавам, че няма как да намеря идеалната сграда на идеалното място и приоритет за мен има сградата.

# 76
  • София
Само не започвайте с Попеа темата, че миналата година 10 страници изкарахме при спора с вмирисания на зеле блок от 64та с пенсионери които не поддъържат, но в Иван Вазов ....

# 77
  • София
Ох, очаквах да ме обвините, че заради моя избор нещо съм обидчива. Много се радвам, че ме разбрахте правилно - благодаря!
В интерес на истината, и аз ако купувам в блок, сигурно бих предпочела да не е с дървен покрив; а ако е в стар блок с гредоред, бих се поинтересувала кой и как го поддържа, бих искала да го огледа конструктор (бих си платила за това) и тогава бих купила. Но не би ме спрял гредореда, ако е здрав и поддържан и е само на покрива (последната "плоча").
Обаче като си строихме за нас си, съвсем спокойно си проектирахме с дървен покрив. Има варианти на сухо сторителство, при които носещата конструкция, вкл. плочите, е от бетон; но не избрахме такъв. Ние обичаме естествени материали, пък и на дядовия ми покрив ни една керемида никога не отлетя; ММ има сходен опит и след като е съвременно проектирана за нашия терен къща, грам притеснение нямаме за дървения покрив Simple Smile

# 78
  • София
Темата не беше ли за обяви?
Иначе е много полезна темата, радвам се, че нучих нови неща за покривите.
И да не съм съвсем офтопик по офтопика, къщата на дядо ми от 42-44та беше с плочи, включително и тавана, но покривът беше с греди + керемиди и под наклон. Таванът имаше около 1 педя високи прозорчета, а в най-високата си точка беше около човешки ръст. За 20 ина години сме се качвали 2-3 пъти. Нямаше стълба.

Просто е малко странно, в темата за пасивни доходи четем за злато; в темата за пазар на имоти четем за вечерния час в Германия; в темата за плюсове и минуси на кварталите четем за мутри и гранатомети, а в темата за обяви четем за покривите от миналия век и високопланински хижи.
Simple Smile
Аз съм "за" да се пише, интересно е за четене. Просто ми е малко странно и се тревожа тоя локдаун дали не влияе непряко.

# 79
  • София
В Бг мама няма тема, която да не залита в посока клюкарник. Simple Smile Важното е да  можеш да отсееш.
Пък и какво, и това е начин да убиеш малко време също като риболова, кръстословиците, книгите, филмите, рисуването и т.н.
Като ми доскучае, пускам Warcraft и бия лошите. Simple Smile
По темата. На мен ли ми се струва или има страшно много обяви за продажба на апартаменти по морето? Буквално стотици. Особено Слънчев бряг и Свети Влас ми направиха силно впечатление.

# 80
  • София
Предполагам има. И аз гледах преди няколко месеца. И аз мисля, че сега е добър момент да си купиш. Ако имаш излишни пари.

# 81
Няма лошо всеки да си има приоритети.
Танграта, винаги е било така. Какъв локдаун, излизането е разрешено без ограничения.

# 82
По морето има и увеличено търсене, още от лятото. Понеже през следващите 4-5 години чуждите морета ще са по-трудно достъпни, доста народ от вътрешността поглежда за ваканционен имот в България.

# 83
Танграта, ами то е логично, като погледнеш - вт темата за обяви сложи някой обява с пропаднал таван и се обсъждат тавани, в темата за кварталите някой пита за имот в определен квартал, а в този квартал се гърмяли с гранатомет, И съответно се обсъжда. Доходите от злато са пасивни доходи, та и това си е по темата. Само на вечерния час в Германия малко ми убягва връзката с пазара в София, на пък ето - на Белла и е писнало от тази вечерен час и иска да се прибере в София, и затова коментира пазара. Винаги ще намериш връзка, само трябва да я потърсиш по- внимателно 😀

# 84
  • София
В Слънчев Бряг тази година цените скочиха с 15-20% заради локдауна. Много Българи купиха, доста англичани продадоха. Вече привършват  апартаментите на чужденците и българите стават основен играч. Миналата година можеше да си купиш хубаво обзаведен двустаен в читав комплекс за 20-25к Евро. Сега офертни под 30 няма. Говоря за читав, поддържан комплекс с струваща си такса поддръжка.

# 85
  • София
Добър вечер на всички.
Понеже отдавна не следя темата или пазара - директно ще помоля за съвет .
Обмислям да си купя тристайно или двустайно с опция преустройка с две спални . За да се случи това - се чудя -  да пусна за продажба сегашният си дом + кредит и малко спестени пари.
Въпросите са ми следните :
-Как бихте оценили (ценови диапазон , най-грубо) кв. Хаджи Димитър (до моста Чавдар , 5 мин от метро) напълно обзаведено панелно жилище , около 50 кв - спалня (на мястото на кухнята) хол с трапезаря и малка обособена кухня ( на усвоеният балкон) 7 от 8 етажа , без течове или проблеми  , основен ремонт преди 7 години . Обзавеждане - прилично (не е лукс ,но не е демоде,така да кажа)
Обмислям да го обявя като частно лице . Като/ако се продаде да се преместим на квартира за няколко месеца ??, понеже конкретно не съм се спряла на нищо. А като се появи дома ,който ми хареса - с готови пари е по-лесно . Какво мислите ? Моля за съвет и насоки?

# 86
  • София
Щях да кажа 50к евро, но търсачката на имот.бг изкарва три имота по зададения критери на цена 58-59к евро. Така че предполагам моментната цена която може да му вземете е 54-55к евро
https://www.imot.bg/660uvo

# 87
Защо не се договорите с бъдещия купувач за оставане под наем в собствения си дом за няколко месеца докато намерите нов.

# 88
  • София
Обяви не съм гледала , но ще почна оттам .
Страхотна идея , Гого , само да се съгласи човека Simple Smile
Та..може да си видя панелката скоро да я чекнете тука  ;D
Благодаря хора и успех !

# 89
  • София
Като цяло идеята е добра, но не винаги биха се съгласили купувачите. Не се знае колко време ще търсиш, после и ремонт докато се направи на новото. Няма ясен срок до кога ще си под наем у вас. Преди 20 г. направих същото упражнение - наех 1 голям гараж, изнесох там багажа, а ние с дъщерята живяхме при майка ми 2 -3 месеца. После се пренесохме в новото жилище. 2 пъти платих на хамалите, но и те бяха доволни. А новите собственици на моето бързаха да го  ремонтират лятото, преди 15.09 

Общи условия

Активация на акаунт