Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 889
  • 802
  •   1
Отговори
# 165
Квадратура на къщата плюс квадратура на двора в квартал/район, който, доколкото чух от варненци, е търсен за живеене, не като ваканционен имот. Ако се абстрахираме от обзавеждането, имаме скъп парцел и скъпа къща (строеж на голяма квадратура). Мисля си, че парцелът и строежът струват повече от обявената цена. Слагаме по 200 евро на квадрат и за двете, за строежа тази цена е дори само на ш/з, без довършителни работи, без инсталациите, без оформлението на двора. Пак става горе-долу обявената цена. Ако се намери купувач, дори на по-ниска от обявената цена, получените от продавача пари ще са чисти като моминска сълза, при това съвсем законни.
Като по схемата - купуваш скъп реално апартамент на зелено, по документи всичко е оформено по данъчна оценка, след това продаваш и по документи на реална цена, разликата (по документи) между двете сделки са ти едни пари, за които копче не могат да ти кажат. Имена няма да споменавам.

Не съм пускала обявата с цел да коментираме харесва ли ми или не (аз дървени кухни не харесвам, например, но в случая няма никакво значение).

# 166
Има къде къде по-лесни и бързи начини за пране на пари.

И 200е/кв за Варна?

# 167
Къщата е просто абсурдна за моите възприятия. Едно към едно ми се покрива мнението с това на Нико.

# 168
  • София
https://m.imot.bg/details/1c160813712915911 Какво мислите за тази обява? Апартаментът е със статут на ателие. Малко превзето, но като че ли ми харесва. Мястото за мен е ок. Само ме притеснява статусът и малко висока ми се вижда цената. .

# 169
Мандаринка, не че съм специалист, но съм чувала за доста по-лесни начини за пране на пари. Този имот е много неликвиден, купувач може и да няма години наред, което значи, че някой няма достъп до голяма сума затворени пари дълго време. А целта на прането е да имаш парите бързо, защото ти трябват за следващата сделка. Тоест, тази точно пералня не пере добре,  говоря за тези имот конкретно. По-скоро си мисля, че някой някога е направил много и лесни пари, и си е поизхвърлил с къщата, като е мислил, че все ще е така,  а сега се чуди как да се отърве от нея. Тоест, просто лоша сметка.

За ап в Разсадника,  на такава кв само 1 баня с тоалетна е Много лошо решение.

# 170
  • Sofia
https://m.imot.bg/details/1c160813712915911 Какво мислите за тази обява? Апартаментът е със статут на ателие. Малко превзето, но като че ли ми харесва. Мястото за мен е ок. Само ме притеснява статусът и малко висока ми се вижда цената. .
Една баня е твърде недостатъчно за тази квадратура жилище. Лиспсва мокро помещение. Огромен минус е квартала - зад ромската махала. Другото ми харесва.

# 171
За мен спалните са с леко странна форма, но мисля, че могат да се обзаведат по-умно и да станат добре. Иначе ми харесва жилището и блокчето, стига да не е много близо до циганите.

# 172
Квадратура на къщата плюс квадратура на двора в квартал/район, който, доколкото чух от варненци, е търсен за живеене, не като ваканционен имот. Ако се абстрахираме от обзавеждането, имаме скъп парцел и скъпа къща (строеж на голяма квадратура). Мисля си, че парцелът и строежът струват повече от обявената цена. Слагаме по 200 евро на квадрат и за двете, за строежа тази цена е дори само на ш/з, без довършителни работи, без инсталациите, без оформлението на двора. Пак става горе-долу обявената цена. Ако се намери купувач, дори на по-ниска от обявената цена, получените от продавача пари ще са чисти като моминска сълза, при това съвсем законни.
Като по схемата - купуваш скъп реално апартамент на зелено, по документи всичко е оформено по данъчна оценка, след това продаваш и по документи на реална цена, разликата (по документи) между двете сделки са ти едни пари, за които копче не могат да ти кажат. Имена няма да споменавам.

Не съм пускала обявата с цел да коментираме харесва ли ми или не (аз дървени кухни не харесвам, например, но в случая няма никакво значение).
Тази къща трудно ще се продаде за подобна цена. Ето снимки от едно далеч по-изгодно предложение, което стоя няколко години на пазара. РЗП-то по спомени беше около 1000 м2 с цена  около 600-700 000 евро. Разбира се имаше кусури в разпределението на квадратурата, но като цяло си заслужаваше много повече. .

# 173
  • София
На Позитано е блокът, зад Нипроруда. Много близо до махалата, но и до метрото на Константин Величков. Само се чудя, къде бих могла и сушилнята да вмъкна, и пералнята е малка...и това че е Ателие...Рядко виждам обяви с апартаменти, които ми харесват, а тази е почти ок.

# 174
За ателие не се изисква втора баня или тоалетна, нито пък мокро. То май вече и за големите апартаменти -3-4 стайни също не се изисква.
Трябва да се види конкретното място на кооперацията, така на ангро - има малцинства, си е доста смело изказване. Разсадника се води приличен квартал. Не знам защо се води ателие, не е заради изложението, със сигурност. Но сега като ги махнат като възможност от ЗУТ, сигурно ще ги приравнят с апартаменти. Иначе статутът е проблем, по принцип.
Сега видях за мястото - не е най-прекрасното възможно в този район, малко сгъчкано почват да строят, парцелите с къщите по и близо до Стамболийски, че там са останали възможности. Много гумаджийници/автосервизи там, много чудо.
Малко по-навътре към Тина Киркова и Щерев е по-добре, но и новите кооперации там почти липсват.

Попея, Нико, аз също не съм специалист по онова другото пране. И за местните "специфики" на Варна като бизнес-възможности и "климат" Laughing само съм чувала и чела в нет-а. За това, че варненци с пари и претенции гледат Евксиноград за постоянно живеене, го знам от първа ръка.
За прането - помещението на Рафи на Витошка доста време беше магазин за дрехи, в който клиенти почти не влизаха, "атрактивният" продавач-консултант се чудеше с кого да се разговори. А наемът едва ли е бил нисък. За какво друго може да става дума, освен за пералня? Евентуално, татко или някой спонсор може да плаща на щерката/спонсорираната да се прави на бизнес-дама. Ама чак толкова дълго време...

# 175
Както и да въртим и сучем,прането на пари струва много...пари. 2/3 от стойността на парите предназначени за изпиране. Къде е Киро на кирия! Като си слагате главата в торбата.
Няма лесни начини за изпиране на пари. Справка,Христо Бисеров,който с триста зора успя да отърве затвора...
Малко офтопик,но всъщност и това е по темата...

# 176
Апартамент със статут на ателие беше коментиран скоро (мисля, че в предната тема). За мен това е огромен минус. Нямаш право да се регистрираш на този адрес, живееш незаконно там, съответно не може да регистрираш и кола. Плащаш по-високи данъци и ток. Ще е проблем и за семейство с деца и приемането им в детска градина в района. Най-вероятно към апаратмента няма предвиден гараж или паркомясто, за това е с такъв статут. Процедурата за обръщане на статута е много сложна и не гарантира успех. Ако имота ще се ползва като второ жилище, посрещане на гости и роднини, под наем (не съм сигурна какъв ток ще трябва да плащат наемателите), може и да става за покупка. Или реално да се ползва като ателие за творческа дейност, или се преустрои на офис. Но за основно жилище на семейство с деца - не.

# 177
  • София
За повече от двама човека обща баня с тоалетна сутрин не е особено приятно.
Аз съм живяла в подобно ателие с едно гадже. Бях много влюбена и нямах забележки. Някои от стаите бяха като по-широки коридори, имаше разни ниши, които не бяха функционални, но там терасата си беше супер. Трябва да се види на място. Блока е хубав, близостта до бразилците за мен лично е огромен минус.

# 178
Според мен тази цена е нереално висока за ателие. В Разсадника. Обикновено са поне 15-20% по-евтини от сходни апартаменти (статут), но това си е с цена за апартамента. Не ми се вижда изгодно.

# 179
  • София
Предлагат и подземно паркомясто на отделна цена. Ще го обсъдим с ММ, дали си струва да се гледа.
Благодаря на всички за мненията. Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт