Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 535
  • 802
  •   1
Отговори
# 645
Мазета още ли се разбиват да се крадат буркани компоти или отмина модата на компотите? Stuck Out Tongue Winking Eye
На цената какво да й се коментира? Не е само един апартамент за продан в квартала, виж как вървят и другите и си прави изводите. Това че били на пазара дълго време не ме учудва, на единия кухнята все едно е в банята. Свястна домакиня няма да позволи на мъжа си да купи такова, па нека е и на пет минути от Борисовата.

Последен етаж е по-добре от първи до момента, в който протече покрива и никой от съседите не ще да плаща за ремонта.

# 646
# 647
# 648
  • София
От всички показани обяви  само последната ми хареса.
Но разбирачите може да кажат, че 2006 г. строителството е било лошо...

# 649
Надявам се не е 100 квадрата с общите части и втори етаж над партер 🙂
На мен ми е скъпо за интериор, който цялостно ще ремонтирам. За тия пари бих искала да си спестя ремонта максимално.

# 650
  • София
Ами те и парите са ѝ хубави. А чак толкова скъп ремонт няма вложен.
Освен това, не е ясно тази квадратура чиста ли е.
Въпрос на личен избор.
С гаража и комисионната отива на 184к Е

# 651
  • София
Не ме кефят и варианти, едни познати си купиха апартамент, на 35 години са и сега 35 години ще изплащат заем. Дано са живи и здрави, чакат и дете.

Само аз ли не разбирам какво му е лошото на това? Смисъл, изплащат си тяхно жилище, което после ще им остане и за детето. Тяхна си работа колко време ще им отнеме да го платят, могат да си го направят както искат, да си изкарат стикер за паркиране в зона и т.н. Какво печелиш ако даваш почти същите пари за наем? Абсолютно нищо, а и жилището не може да си направиш както искаш. Отделно, че по всяко време могат да ти кажат да се изнасяш, нямаш никаква сигурност. От 5 години съм под наем и нямам търпение да приключи този период. Напълно разбирам чувството да не искаш да се обвързваш да плащаш за 20 години напред, но то не е въпрос на избор дали ти трябва място за живеене. И аз не искам да тегля много голям кредит, но е по- различно, защото не съм семеен и не знам след някоя друга година къде ще бъда и какво ще правя. Поради същата причина не търся и апартамент за гледане на деца в него, а такъв, който да мога да  купя и оправя с по- малък кредит/заем.

# 652
  • София
вече в няколко поста споменавате че ще има метро в Гео Милев.
Това сигурно ли е или някакви неясни планове за бъдещето.
Маршрутът и станциите са утвърдени отдавна, проектите са готови. Според последните съобщения общината е гарантирала финансиране, предстои пускане на обществена поръчка за избор на изпълнител. Явно има забавяне - заради пандемията или други неща.
https://stolica.bg/stolichna-obshtina/puskat-obshtestvena-porach … dsko-shose-snimki

# 653
От всички показани обяви  само последната ми хареса.
Но разбирачите може да кажат, че 2006 г. строителството е било лошо...
За мен тук най-големият проблем е, че всъщност не е ясно къде точно е сградата. Качеството на строителството е въпрос на късмет. И да, втори над партер, тоест първи етаж и квадратурата заедно със стълбището са напълно възможни, след като ви показах "пентхауса" от ЕПК, който си стои между другото от три години непродаден.

# 654
  • София
В други държави има аномалии да се теглят кредити за по 70-100г.

Така че не си мислете, че у нас е най-зле.
Също, не си мислете, че сега е най-зле.
Има още много накъде да растат цените и да стават по-недостъпни.

# 655
Е, ако цяла България се пресели У София, цените ще растат непрекъснато. В обявата пусната за къщи в Марково виждам, че във втория по големина град в България може да си вземеш просторна нова къща с хубав двор на цената на двустаен апартамент за тотален ремонт от средата на миналия век в скъп квартал в София.

# 656
Супер е, ако и гаражът се договори да е включен в цената.

В друг град може и да е евтино, ама малко хора в България имат желание да зарежат близки и познати. Това да отидеш в друг град се счита все едно да те пратят на Марс.

# 657
Не мисля, че ще се съгласят продавачите. И имайте предвид, че в Изток един гараж е към 30-40 х. евро вече, тук поне имат срам като му искат 13 500. А изглежда добре гаражът поне.

# 658
  • Sofia
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15960246010681 … k=68hufg&f1=1
Доживях последен етаж в ЕПК да се нарича "панорамен пентхаус".....
Панорамен пентхаус, пък снимали пощенските кутии и входа отдалеч?!?  Двете снимки на интериора хич не са впечатляващи и изобщо не се добива елементарна представа за имота. Дето се вика - от любопитство Smile

# 659
  • София
Това, да се обсъжда кой приижда в София ми се вижда като една категория с приказките, че само нас ни изненадва снегът, само у нас има дупки, няма лекари, има селяния и тн.

Излезте малко навън, но не като туристи и разгледайте как е по света.
Ванкувър за 10години къщите стават от 200к по 2000к.
Е, може и пак да има мрънкащи, че имало много приходящи, но това е положението.
В София е като навсякъде другаде по света. Не е като да сме изобретили колелото и топлата вода.

Общи условия

Активация на акаунт