Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 885
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Много вярно!

# 421
Единствено предимство на процента акрил е за пишман перачките Simple Smile да не се свива

# 422
От Алиекспрес преждите с норка дори и не са помирисали норка. В ютуб рускините отдавна ги разконспирираха. Което е хубаво, поне животинките не са пострадали.

И да ви попитам, при вас чорапите колко време издържат преди да се протрият петите? Плетох два чифта с хубава прежда от Хобиярн - чорапена, здрава. След 2 месеца носене и петите цъфнаха 😑

# 423
  • Варна
От Алиекспрес преждите с норка дори и не са помирисали норка. В ютуб рускините отдавна ги разконспирираха. Което е хубаво, поне животинките не са пострадали.

И да ви попитам, при вас чорапите колко време издържат преди да се протрият петите? Плетох два чифта с хубава прежда от Хобиярн - чорапена, здрава. След 2 месеца носене и петите цъфнаха 😑

МilaMira, точно от рускините гледах, че за да не е менте, преждата трябва да е със син етикет.

# 424
Когато плетях чорапи от чиста вълна, така става, протриват се и се късат за 2 -3 месеца.
Затова търся вълна с малко полиамид, те са здрави.
Ти каква взе от Хобиярн, дай линк? Много пъти съм виждала в сайтовете да слагат какви ли не прежди в категорията чорапени.

ПС Норките не страдат като им събират вълна, те и без това сменят козината.

Съгласна съм за качествените прежди. Но предпочитам бобини. Вече във всеки магазин ги питам имат ли бобинна прежда, да се учат, че има търсене.

Manzhelka, можеш ли да ги покажеш тези прежди? Много ми е интересно. Кой цвят от шапката е с норка и кой с кашмир?
Подсетих се, какво стана с полата? Simple Smile

ППС А аз съм за връзване. Заплетох един малък кръг на 1 кука, да пробвам, с изкуствена прежда от типа на видлона ( дадоха ми я за укрепване на вълнени чорапи). Кръгът стана голям, после стана 25 см дъно и от проби, стигнах до 6 см. стени.   Току виж, докато пробвам, стане цяла раница. Joy

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 14:12 от Diorela

# 425
  • Варна
Полата ми си все още е недоплетена Simple Smile. Просто шапката се получи като приказката за копчето и балтона. Мъжът ми ми подари ето тези куки - след като гледаше, че търся да си купя хубав комплект със сменяеми корди (чудех се между Hiya Hiya и Addi), човекът решил, че ще ме изненада, но като не знае в подробности какво търся, решил, че ей този комплект (пак от Алито) ще ми свърши работа (без да е наясно с качеството на това, което аз търся Simple Smile ):

И аз като имам нови куки викам да си купя нова прежда и си купих ей този цвят норка (mink yarn):

Преждата идва с този допълнителен фиксиращ конец. Много е мека и приятна на допир.
Бялата прежда е от Хобиярн, Lanа Gatto: Силк мохер, цвят сметана и  Фийлинг - пак сметана https://hobiyarn.com/feeling-lana-gatto-luksozna-italianska-prej … koprina-i-kashmir
Плетох на 3.5 мм и както се вижда, още не са прибрани.

# 426
Ей, този 1 см пола,. голям зор ще излезе . Simple Smile
Радвай се, че имаш такъв мъж!. ММ само се оплаква, че ще се наниже на куките ми.  Но като му изплета, или ушия нещо, доволен е. Само да не опитвам да му премеря, започва да мрънка, все момента не е удобрен, развалям му комфорта.

# 427
Идвам с въпрос. Как да вплета нов цвят в този тип плетка ? Пробвах, но не се получава плавно, а сякаш разминато. Дали да не добавя другия цвят в друга плетка, макар да не съм сигурна дали пак няма да се разминат. Прилагам снимка.
Скрит текст:
Скрит текст:
Мисля, че разбирам питането ти.
Когато е смесена плетка лицеви и опакови бримки няма как да стане смяната на цвета като отрязан.
Райе става само на гладка лицева плетка.

# 428
Всъщност плета 2х2 лицева и опакова на ред. 1-ви ред почвам с опакова, после 2 лицеви, 2 опакови. Втори ред обратното, горе долу това е плетката. За да вплета без разминаване последния ред е ред 1, после вплитам цял опаков и после пак почвам с ред 1, за да се получи без грешка. Ще покажа резултата като довърша.
Обясних го много непрофесионално и според възможностите си, за което се извинявам.
На Лана Гато преждите са страхотни.

# 429
От обяснението 2л,2о, излиза, че трябва да е обикновена ластична плетка 2:2, но на снимката не изглежда така. Не можах да разбера този опаков ред кога го правиш.
Цитат
ред 1, после вплитам цял опаков и после пак почвам с ред 1

# 430
Това е френски ластик, на руски «француская резинка»

# 431
И аз гледах преждите на Лана Гато, но цените са уау, 8 до 10 лв за 50 гр.

# 432
  • Варна
И аз гледах преждите на Лана Гато, но цените са уау, 8 до 10 лв за 50 гр.

Да, но с този състав са по-евтини от тези при Галя. За малки проекти са повече от прекрасни - топлят, не боцкат, уникални са - кашмир, силк мохер, мерино, коприна. Препоръчвам. Виж, ако ще започваш пуловер, става много скъпо. Виждам, че по бг онлайн магазините вече се забелязва и Норо - добре е като тенденция, нека има и качествени марки, макар и цените им да ни идват скъпи. Все ще се натъкмим някой ден.

Диорелка, покажи теста за раницата, за да синоплакнем очите - сигурна съм, че става красиво.

# 433
Ето сравнение
https://g-yarns.com/index.php?route=product/product&path=309 … p;product_id=1224
Цената за 100 гр - 12.58 лв

https://hobiyarn.com/prezhdi/feeling-lana-gatto-luksozna-italian … koprina-i-kashmir

Същия състав Цената 10.80 лв , но за 50 гр

# 434
  • Варна
Анжи, обаче нишката във Филийнг е петкатова, което за същата дължина доста оскъпява еквивалента от G-yarns и пак отива в полза на хобиярн. Освен това цветовото разнообразие при Галя към момента е значително по-малко. И не на последно място, Галя продава по 100 гр минимум, а на мен ми трябваше само 50 гр. Иначе спор няма, преждите на Галя са хубави, но не бих казала, че са по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт