Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 883
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Не разбирам каква е разликата , в колко ката
Например взимаем мерино 100гр където е 1500м правите толкова ката колтото искате - например от това количество правим 6 ката и става дължината 250м /100 гр , същата като например мерино при Хобиярн , но  цената остава 6-7 лв за тези 100 гр, и мерино в кълбенце само 50 гр е 7 лв.
Единственото при Галя няма разнообразие на цветовете, за съжаление в Бг само 2 магазина с подобна прежда, в Украйна и Русия са много и винаги от сток ще намериш нужная цвят.
А и пробвахте ли Галя да питате за по малко количество? Аз лично и 30 гр кашмир от нея поръчвах.

# 436
Мацки, коя е Галя?

# 437
# 438
От обяснението 2л,2о, излиза, че трябва да е обикновена ластична плетка 2:2, но на снимката не изглежда така. Не можах да разбера този опаков ред кога го правиш.
Цитат
ред 1, после вплитам цял опаков и после пак почвам с ред 1

Аз предупредих, че обяснението е безумно 😄 Значи ето така плетох https://youtu.be/o10eT67E1hc
Не знаех обаче как да добавя нов цвят в нов ред на плетката без да се получи разлика в бримките на реда. Трябва да се поусъвършенствам в терминологията, за да се изразявам по-точно на български. В нета намерих клипчета с обясненир как се заплита следващ ред, за да няма разминавания на бримките. Като завърша снуда ще покажа.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 439
  • на малък остров в океана
Мъжът ми ми подари ето тези куки - след като гледаше, че търся да си купя хубав комплект със сменяеми корди (чудех се между Hiya Hiya и Addi), човекът решил, че ще ме изненада, но като не знае в подробности какво търся, решил, че ей този комплект (пак от Алито) ще ми свърши работа (без да е наясно с качеството на това, което аз търся Simple Smile ):

За да не стават такива грешки 😜,  пратих му линк с избрания от мен комплект. И съм много доволна от избора си.
Досега като трябва да сменя номера на иглите, трябваше цял ред да мина с новите, а сега с два клика и съм готова. 😊

Относно боцкащите дебели прежди - винаги съм ги избягвала, а и дрехи от вълна избягвам, защото не съм зиморничава, но имам шапка от същата дропс непал (и не боцка) и реших да се пробвам с жилетката. Останаха само ръкавите да изплета и копчетата да пристигнат.
Живеем в Ирландия и тук не става много студено, даже рядко пада под нулата, но не е и топло, та така че една вълнена  жилетка никога не е излишна за под якето за дъжд, а дъжд и вятър имаме в изобилие.
Дано да не боцка и на тялото. Ако не, винаги мога да я пратя на майка ми да й топли на нея.

# 440
  • София
По цвят и вкус тавариш нет! Има хора, който носят вълнени дрехи, но има и такива, на които им е все топло и търсят не боцкащи прежди и дрехи. Подарявали са ми близки пуловери и с кашмир и с мерино и с ангора, дори купени навън, е поизноси ги майка ми. Тествах наскоро прежда с 30% алпака и тя ми боцка. Може би за жилетка, но под палто не ми е удобно. Дори и децата и мъжа ми са такива, не искат да носят нещо с повече от 20% вълна и според зависи, първо мерят дрехата и после се купува. Харесва ми кид мохера на Ализе, доста е мек. Наскоро гледах, че рускините доста го добавят към други прежди и ми стана интересно. Иначе, отскоро пак заплетох, нямах време, живях навън за известен период.

# 441
Алпаката побоцква. Вярно е. Но как топли.

# 442
Мериното топли, нали ? Аз имам няколко започнати шалове/снудове, някои са от мерино, гледам, че в средата на месеца се задават студове, ще влязат в употреба.

# 443
  • София
Да мериното топли.

# 444
Здравейте на всички!
Малко неща от мен
Пуловер-поло, размер L, лек оверсайз. Мерино 1400м/100гр на 3 ката и тежи 540гр

Триъгълен шал от ангора 80 на Biagioli Modesto, 50x180 см и тежи 115 гр

И малко инфо ето преждата сток 100% кашмир вижте фирма

А сега каква е цената на трикотаж на официальная сайт на тази фирма

И нито H&M, Mango,Zara,Massimo Dutty няма да плетат от този кашмир( често използват преработен кашмир последно време) и затова обичам стокова прежда.

# 445
Анжи, ти разбираш от прежди и знаеш какво да търсиш, кое каква цена има, какви са качествата на дадена прежда. И сме ти благодарни, че помагаш с твоите знания.

А Лоро Пяна, струва ми се, са прекалили с цената на пуловера, това е в много пъти над производствените разходи, сякаш златни нишки са вплели. Но те всички прекаляват с цените.
А като се замисля колко бедно живеят хората в Кашмир и на каква безценица им изкупуват преждата...

Колко грама отиват за пуловер от кашмир?
И как да се ориентира човек, че е висококачествен, а не преработен, за който говориш?

# 446
Вярно, че работят вероятно с некачествен или преработен кашмир, но поне са достъпни като цена Simple Smile. И в пъти по-удобни и качествени от обичайните изкуствени пуловерчета.

# 447
Долче Габана, Шанел, Брюнело Кученели, Мисони..... и подобни цените им са такива.
https://shop.brunellocucinelli.com/en-bg/women/ready-to-wear/kni … arch/wallTemplate
Ето тънък кашмирен пуловер, този бутик има в София - Този производител на трикотаж  поръчва прежда при Cariaggi.
А те имат и ръчно поетени дрехи, цените им са вече над 2000€ .
Честни продавачи пишат когато е преработен кашмир, често има  дума ECO - ето пример :
https://public.fotki.com/Ovechka/cashmere/worsted/y-ws-317.html
И самото платно на преработена прежда по-ватна, не е равномерно, има по-тънки и по-дебели участъци и често малко не правилно пране и се свива яко, тъй като производители не се задълбочават много в правилната обработка. И затова цената е такава, а при стабилни производители е друга.
Например често от H&M ми излиза релама на кашмирен шал - цената е 109 лв. А сега,  купиш 150~200 гр кашмир на Cariaggi или Loro Piana, или Todd Dunkan( това е шотлански производител много хубав) ще ти струва 50~60 лв и ще имаш много по-качествен шал от H&M, а на пуловер 250-300 гр и това е цената на шала от H&M.
А от кашмир на кълбета цената ще е доста по-висока, в Хобиярн чакат 100% кашмир на цената 52 лв /100 гр.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 12:00 от anji75

# 448
  • Варна
Анжи, перфектна си както винаги! Имаш златни ръце в буквалния смисъл и енциклопедични познания!

# 449
Есента попаднах на Тод/Дънкан и много ми хареса преждата по характеристики. Доста рових из английските прежди, но не открих да продават такава щокова. Не съм попадала и в руските сайтове за щокова прежда, но и не съм търсила.
Чудя се, ако взема да пиша на производителя, дали ще се занимават с такива дребни купувачи, искащи 1 бобина...
И какви ли са им цените, на сайта не видях. Но има прекрасни прежди и цветове.

ПС Аз съм тотално зарибена по бобинните прежди и вече рядко харесвам други, ако ще да са в най-прекрасните багри и комбинации цветове.

Общи условия

Активация на акаунт