Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 42 379
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • на острова на мечтите
Happy, моля , какви са тези "кейкове"?!?! Извинявам се за, вероятно, простият въпрос, ама като не разбирам нещо си питам!
Аз изплетох ластика. Започна се сериозно плетене. Сега отмятам редовете, макар че си е просто лицево опакова плетка. Преждата е достатъчно шарена, за да я шаря още.
Преди малко ми попадна една статия, колко полезно е плетенето. Чичко Гугъл ме следи май!?

# 151
Happy, да , при кейките е така при свършването на една секция , голям минус за производител, макар че по друг начинще е много трудно да еаправят, доста ще ускепи работа, трябва да се боядисва на секции, а така те просто усукват нишки с различни цветове. Така може и сами да го направим от много цветове прежда.   А относно разнижване, за съжаление при доста прежди с вълна и мерино произведени в бг съм забелязвалв това и на перформс и на стенли.

Danilu, ето, имат с разични състави
 https://www.pleta.bg/bg/merino-cake/

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 06:35 от anji75

# 152
Точно тази е,да. За мен беше много неприятно
Тези https://www.pleta.bg/bg/angora-real40-batik/ например нямат късане

# 153
И мен това ме дразни в мерино кейковете. На изцяло срязана нишка не съм попадала, но преливането не е достатъчно плавно, а възелчетата са прости и мога да ги развържа с нокти без усилие. За сравнение scheepjes(за жалост не се продават в Бг) сменят нишката доста по-плавно и възлите им са здрави.

Иначе имат хубави цветови комбинации. Това е последният ми шал с мерино кейк на стенли:

# 154
Simple Smile комбинация мога и аз да си направя
Мрън, не съм доволна
Почнах lost in time шала, точно с тоя кейк, да не изостана
И от него не съм възхитена, ама едва 20на реда изкарах Simple Smile

# 155
  • В полите на Пирин планина
Веган кейка, а с който аз плета (все още) моя шал също е на катове и наистина има възли - не ги бяха видяла - много са фини и здрави. Иначе трябва да се внимава да не се изпусне някой от катовете при плетене и също понякога при дърпане се заплита преждата от вътрешността на кейка. Simple Smile Но ще го довърша, де.

# 156
Един въпрос от мен. Плета блуза на куки 7-ми номер. Предницата и гърба са готови. Преждата е Ализе Макси. Реших ръкавите да не ги плета на 7, а на обръч 6-ти номер. Така ме посъветваха, че ще стоят по-добре. Вие как мислите? Или трябва цялото изделие да е на еднакъв номер куки?

# 157
Моля ви, снимайте тази нишка на кейковете, чудя се как върви, че е навързана, прекъсваща и се разнищва.
Има толкова много програмирани прежди, какъв им е проблемът да ги багрят на пластове?
Аз съм хвърлила око на Чергата на Стенли, заради състава. Предпочитам едноцветна, но нямат. Ако и тя е някаква на пластове, по-добре да я забравя.
На Перформанс съм плела няколко чорапени, дори блузата си изплетох от такава и съм доволна, не се е разнищвала при плетенето. Единствен лек недостатък, който може да се приеме и за ефект е, че цветовете не са на  съвсем еднаква  дължина програмирани. Вижда се в ръкавите към китките и в чорапите, че шарката е с различна ширина и ритъм. Също беше по-остра от тази на Ализе, но другите техни, с които съм плела, бяха меки.
Като цяло, предпочитам едноцветни и аз да си правя шарки и  смесвам цветовете, ако искам да е така. А меланжа, по-рядко бих ползвала, но пазара е залят с меланжи и никой не ни пита какво искаме.
Скрит текст:

И един мнооого тъп въпрос. Гледам, много хора плетете такива големи триъгълни шалове. Къде ги носите? Представям си ги само в къщи, наметнати. Не виждам навън къде и как ще се носят. Не съм виждала и по улиците някой да носи такъв шал.

Вчера изплетох чорапи от една прежда на Сазо - Поли ( 50 вълна/ 50 акрил) и доста ми хареса - 100 гр./ 300м., за 3 лв. Мека и приятна, леко еластична и върви добре на иглите, в един чудесен небесно син цвят. Мислех си, че и за жилетка/пуловер ще е добра.
https://prejdabg.com/Sazo/prezhda-poli-detail

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:17 от Diorela

# 158
  • В полите на Пирин планина
Аз ги нося ей така, завити:

Много обичам шалове за есента и зимата. Задължително слагам с палта и с якета. 👍

# 159
  • Балчик
Един въпрос от мен. Плета блуза на куки 7-ми номер. Предницата и гърба са готови. Преждата е Ализе Макси. Реших ръкавите да не ги плета на 7, а на обръч 6-ти номер. Така ме посъветваха, че ще стоят по-добре. Вие как мислите? Или трябва цялото изделие да е на еднакъв номер куки?
Зависи, какво целиш като краен продукт да получш, обикновено ластик се плете с номер или два по-малък размер куки, но ако искаш пробвай малко парче и прецени, дебела прежда е все пак и може да се сбие.

# 160
Не снимах вчера прекъсването, което ме вбеси, но иначе ето снимки
Квйка
Нишка
Ето тук съм изпуснала една от 4те нишки и е грозно
Вероятно ще разплета и ще оплета кейка на нещо лесно, достатъчно е ефектен цвета...
А нещо по-така ще плета с "удобна" прежда. Достатъчно е, че съм начинаеща и все още много греша

# 161
Простете за тъпият въпрос, но какво е "росток" на плетачески руски?
[spoilerАз пък нещо съм се с пристрастила кум шаловете. Плета ги, нося ги и ги подарявам Simple Smile) Децата вече  ме бъзикат!!!][/spoiler]

# 162
Простете за тъпият въпрос, но какво е "росток" на плетачески руски?
[spoilerАз пък нещо съм се с пристрастила кум шаловете. Плета ги, нося ги и ги подарявам Simple Smile) Децата вече  ме бъзикат!!!][/spoiler]

Нали като сложеш пуловера на маса например, и от зад, тоест гърба, е по висок от предница. И тази разлика се нарича «росток» , тоест материала по гърба е повече.

# 163
ОМГ, тези кейкове са просто снадени различни цветове бобинна прежда. Като плетох пуловер на ММ от бобинна, точно така изглеждаше, само дето беше едноцветна и аз си слагах колкото нишки искам, в случая с пуловера - 9 нишки. Миналата зима дадох същите пари за цялата бобина - 1 кг, каквито давате за 1 кейк от 300 метра, за същия състав прежда - 50 мерино/50 акрил  . Изплела съм пуловера, чорапи от 6 нишки, един голям шал от 2 нишки и имам още половин  бобина.
Купете си такава тънка бяла прежда, навийте на гранки и топнете в различни цветове боя за вълна, или според състава на преждата, стабилизирайте със зелев сок. Съчетайте ги както ви харесва и кейкът е готов. При това с качествена прежда, състав какъвто си харесва човек.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 21:44 от Diorela

# 164
Ще знам вече
Много красиво изглеждат, обаче... наистина не е нито удобно,нито изгодно Sad

Общи условия

Активация на акаунт