💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 973
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Да, приблизителни са, мисля че са на база на обиколката на главата, но много приятелки са споделяли, че има разминаване. Скоро даже имаше случай за измерено бебе преди да се роди 3.5 кг и се ражда над 4. Има си разминаване.
Иначе средно дават последни триместър около 250 грма на седмица, че трупа, но това са средни стойности, при всеки индивидуално според мен.

Не е само на база глава.
Взимат се впредвид четири мерки- две на главата, краче и коремче и по формула.

# 466
Хей, момичета, ама какви са тия баби и лели, дето много знаят? В крайна сметка здравето на майката и бебето са най-важни, а за тях се доверяваме на лекарите. Аз имам раждане със секцио по медицински причини и да ви кажа честно възстановяването хич не е леко. Дамите с нормално и безпроблемно раждане си гледаха бебетата и се разхождаха по етажите, а аз - пъшках като баба с дискова херния из майчин дом Wink 
Та, ще ме извиняват бабите, ама от където и да излезе бебето - все си е мъка...

# 467
Ох да се успокоя и аз, че не съм единствената, която не се е възстановила толкова леко от секцио. Свещичките за обезболяване са Профенид, заредила съм ги в чантата за родилното. Аз даже отказвах системите и вместо тях слагах свещички.

Аз имам люлка MamaRoo.. моят малчуган не я хареса толкова много, докато моя приятелка си изгледа детето в нея до 6м... така че си е до дете.

# 468
Здравейте, да Ви попитам има ли бебчета, които в 36г.с. при измерване на главичката на бебето да е около 9,7см.? Когато бях в 32г.с на фетален доплер ми казаха че бебето е 1,675кг., но не ми казаха че върви по голяма и че най-вероятно съм за секцио, а вчера на преглед при АГ ми каза че с тези размери на главичката е по- добре да съм секцио и да не чакам Февруари?

# 469
Здравейте ,дами ! Simple Smile
Предварително се извинявам за многото въпроси , които ще задам .
Нямам кой да ме посъветва , нямам никаква представа от нищо .
Бих била щастлива някой вещ да откликне и отговори , предполагам би било полезно за други бъдещи майки .
1)Имам неща за пране , които не са от пух , от от нещо изкуствено и май не пише да се перат на пералня на етикета . Все пак на каква програма да ги пусна и мога ли да ползвам сушилня . Ще се степат ли?
2)Разни музикални механични играчки на каква програма пускате ? Нали ще продължат да свирят ? Ами сушилня ?
3)режете ли етикетите на дрешките ?
4)Купих шишета Авент , голямо и малко стъклено и голямо и малко пластмасово .
Обаче на голямото стъклено пише 2 и е с една дупка , а на голямото пластмасово пише 2 и е с 2 дупки ?!?!
На малките  ми двете пише 1 и са с една дупка . Защо така с големите ?
5)Когато перете дрешките , тези с наситените цветове на ръка ли ги перете да не боядисат ? Изобщо разделяте ли на бяло и цветно ? Улавящи кърпички ползвате ли ?
6)Непромокаемите подложки къде и как перете ? Сушите ли в сушилня ?
7)И последно имам едно пухено бебешко якенце , изкуствено и пак такова одеало . Как да третирам (пера,суша на сушилня ) за да запазя пухкавосттта , понеже имах едни постелки за под , които след като изпрах станаха твърди и на снопове?
Бих се радвала някой да сподели опит .

# 470
Много деликатните ги пускам на една програма ,която се води като пране на ръка, моята пералня има такава. Ако нямаш такава програма пусни на възможно най-ниски градуси за деликатни дрехи. Сушилня нямам и не мога да ти кажа относно това. Иначе наситените цветове си ги пусках заедно с другите неща, но сложих 4 кърпички за улавяне на цвета 😀
Играчки не съм купувала за бебето, няма и да купя скоро. Единствено на кошарата има пееща играчка, която даже мисля, да махна ,че само ще ми се пречка.

# 471
Виж някоя програма за ръчно или деликатно пране. Аз имах една мн нежна бяла пелена, която баба ми е плела, много е мекичка. Изпрах я на програма за вълна и си е супер, нищо и няма. Днес гладих нещата на бебето( от вътрешната страна, не съм сигурна дали трябва да е така), подредих ги в гардеробчето, но имам още няколко неща които трябва да изпера. Сушилня купихме, но тя ще е в новия апартамент, в квартирата просто няма наистина място къде да я сложим. Ще се мъча три месеца със сушенето, докато се нанесем.

# 472
Ние вече взехме сушилня, но е чисто нова и тепърва пробвам и разучавам. Пък и май нямам пухени работи.
За шишетата малките не са ли от 0-6 месеца, а другите над 6? И аз не знам.
И аз няма да вземам играчки на първо време. После може да гледам само за активна гимнастика.

# 473
  • Велико Търново
Сложно е Simple Smile, сама си го правиш сложно с толкова въпроси.
Бебешки дрехи пера на 60 градуса и после винаги сушилня. Повечето се свиват, но те така или иначе се носят по 10 дни и умаляват.
Цветни, ярки дрехи за бебе, който да пускат цвят не съм имала. Съотв цветоулавящи кърпи не съм ползвала.
Първо се ползват биберони 1, после 2 и т. Н. В общи линии ще прецениш според бебето кога е момента да минеш на две дупки без да се да ви е мляко мъничето.
Суша и пера всякакви подложки.
Не съм прала музикална играчка!
Пухеното якенце или ще остане пухено или няма Simple Smile риск печели риск губи.

# 474
Какви дрешки взехте?
Насочила съм се към тези като модел
https://www.nextdirect.com/bg/bg/style/st537432/411534#411534

Като отдолу да има боди с дълъг ръкав.
Като мисля да взем и няколко бодита с къс ръкав.
Дали ще му е достатъчно топло или да търся и някакви блузи/жилетки?
Вкъщи държим 22 градуса, а през нощта 19.
Колебая се дали да вземем спален чувал или с одеалце да е.

# 475
Пера бебешките дрехи на деликатна програма, пускам всичко в сушилня, на ден с едно дете пускам поне по 2-3 перални, а с още едно не знам как ще е. Нямам нерви да суша на сушилник. Въпреки че сушилнята дезинфекцира гладя всичко.

За дрехи аз съм накупила от Зара и Next. Повечето са ромпърчета, отдолу боди с къс ръкав. Взела съм и 2-3 жилетки. И няколко плетени комплекта, има много красиви.

Шишета май няма да купувам на първо време, смятам да кърмя, толкова ако стана на зор ще взема някое от баткото. Аз днес влизам в 35та сед. Доста ми тежи корема вече имам проблем и с ходенето до WC и това ми създава още повече дискомфорт. Вие имате ли такива неразположения?

# 476
Във фейсбук групата се коментираше проблем с доставките от Англия (Некст) защото вече не са в ЕС и минават през митница. Да имате предвид като поръчвате, че трябва да се занимавате и с митници.
И аз пера всичко на 60 и суша в сушилня, дрехи, одеала, подложки.. Има едни гумирани от долу, разни протектори, беше ме страх в началото... После се престраших. И тях в сушилня, нищо особено не се случва.
Цветни бебешки пускащи и аз не съм виждала, но ако нещи пуска не бих го облякла на бебе, значи че плата не е обработен качествено и с добри багрила.
Музикални играчки ако може им махам устройството, пера(и суша в сушилня) и пак сглабям. Една по-слижно устроена, говорещо куче, няма как да се разфасова и затова само с кърпа и препарат някакъв от вън.

# 477
Пера бебешките дрехи на деликатна програма, пускам всичко в сушилня, на ден с едно дете пускам поне по 2-3 перални, а с още едно не знам как ще е. Нямам нерви да суша на сушилник. Въпреки че сушилнята дезинфекцира гладя всичко.

За дрехи аз съм накупила от Зара и Next. Повечето са ромпърчета, отдолу боди с къс ръкав. Взела съм и 2-3 жилетки. И няколко плетени комплекта, има много красиви.

Шишета май няма да купувам на първо време, смятам да кърмя, толкова ако стана на зор ще взема някое от баткото. Аз днес влизам в 35та сед. Доста ми тежи корема вече имам проблем и с ходенето до WC и това ми създава още повече дискомфорт. Вие имате ли такива неразположения?
Ако е по голяма нужда аз сега почнах омнибиотик панда и ми помага и за това. Иначе и смутито от кокосово мляко с ябълка и банан също ми помага, понякога слагам и счукано ленено семе.

# 478
Ще си взема и аз да пробвам омнибиотик панда.. Аз от Некст много поръчвам и ми идват за 3 дни, но последно преди месец и половина съм поръчвала, явно сега не е така.

# 479
Ще си взема и аз да пробвам омнибиотик панда.. Аз от Некст много поръчвам и ми идват за 3 дни, но последно преди месец и половина съм поръчвала, явно сега не е така.
АГ-то каза, че помага за алергии при бебо. Казват, че преминава в бебето. Аз имам кожна и сенна хрема, ММ се е обривал като малък. Не знам дали може да помогне за тези или е само за стомахчето на бебо, но пък си струва да пробвам. Почнах го в началото на месеца, дано не съм закъсняла.

Общи условия

Активация на акаунт