💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 867
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Следите ли активността на бебчетата?
И как, с какво?

# 106
  • Варна
Знам горе-долу по кое време рита и така я следя. Не се вманиачавам, понеже през повечето време спят. Все пак, ако нещо се притесня-лягам по гръб или карам ММ да говори на корема ми, винаги има резултат и почва да рита.

# 107
И аз моята халка я махнах още в 6 месец. За движението на бебчето, нашата госпожица е напречно и легна ли наляво или дясно тя откача, започват се яко ритници и въртене. Не знам и аз на къде да лежа, нали уж на гръб не е препоръчително, въпреки че нямам симптоми на долна празна вена.

# 108
Моят годежен няяяма махане.Не ми се иска да я режа ,надявам се да нямам проблем до раждането.Единствено трябва да питам АГ дали ще е проблем за родилното.

# 109
Момичета помагайте, че от много четене съвсем се обърках. Какво ще ползвате за завиване на бебето-одеяло, пелена или спален чувал? Някои препоръчват спален чувал, като най-безопасен, понеже със завивката може да се завие и задуши. Някъде пък пише, че спалният чувал е за след 3 месеца. В голямо чудене съм, а бебетата ще се родят по-рано и нямам нищо купено.

# 110
Предполагам имаш предвид за спане през нощта. Аз си мисля за този тип пелена. Четох доста мнения на специалисти от тук и чужбина, че за първите месеци помага много за спокойния сън. Баткото първия месец, като го сложегме на повивалника например, се спукваше да маха с ръце и да гледа ококорено. После разжрах, че е някакъв инстинкт от страх, че ще падне, поради голямото пространство около нефо, с което не е свикнал. Та съм склонна да в1рвам.
Момичета помагайте, че от много четене съвсем се обърках. Какво ще ползвате за завиване на бебето-одеяло, пелена или спален чувал? Някои препоръчват спален чувал, като най-безопасен, понеже със завивката може да се завие и задуши. Някъде пък пише, че спалният чувал е за след 3 месеца. В голямо чудене съм, а бебетата ще се родят по-рано и нямам нищо купено.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 14:49 от AnMary

# 111
Ами аз съм се заредила с чувал, дебело + тънко одеяло и пелени .. ще видим според температурите и според самото бебче ☺️

# 112
Относно нашето лежане по гръб - на мен ми е най -удобно и основно така лежа . Дали емного опасно за детето ?
Друго -тези спални чували , които купувате са бе ръкави , нали ?
Понеже аз купих такъв също ?

# 113
Аз гледах тези на angelbaby, похвалиха ми ги и мисля от тях да поръчам. Има зимни ватирани, без ръкави и за новородени.

# 114
Сега се замислих дали тези пелени, които се сгъват, не ограничават много движението на бебето, но поне е завито. Спалните чувалчета са без ръкави и се чудя дали пък няма да му е студено, или се облича някаква жилетка?

# 115
Някакво дебеличко боди също би свършило работа според мен. Има таблици е нета зависимост от температурата в стаята как да е облечено бебчето за сън.
Сега се замислих дали тези пелени, които се сгъват, не ограничават много движението на бебето, но поне е завито. Спалните чувалчета са без ръкави и се чудя дали пък няма да му е студено, или се облича някаква жилетка?

# 116
Предполагам имаш предвид за спане през нощта. Аз си мисля за този тип пелена. Четох доста мнения на специалисти от тук и чужбина, че за първите месеци помага много за спокойния сън. Баткото първия месец, като го сложегме на повивалника например, се спукваше да маха с ръце и да гледа ококорено. После разжрах, че е някакъв инстинкт от страх, че ще падне, поради голямото пространство около нефо, с което не е свикнал. Та съм склонна да в1рвам.

Четох книгата на д-р Карп, в която се говори за повиването и други начини за успокоение на бебето. Целта на тези пелени е да се ограничи размахването на ръчички, евентуални самоудари на бебето с ръце и т.н. Има и техники за бързо успокоение на разревано бебе, обяснения за коликите, за страха от падане, 4-ти триместър и др. Изглеждаше доста обещаващо и аз мисля да взема от тези пелени за повиване. Нищо не пречи да пробвам. Тези пелени са направени така, че да не оказват влияние на тазобедрените стави - крачетата са свободни.
Следя и мама и татко от Канада, които имат бебече на 3 месеца, те също повиват.
Бебето няма концепцията за връзване и свобода, която имат възрастните така, че това да не ви притеснява, че е ограничено. Даже е по добре за него, защото се чувства като в утроба. Дори гнезно е по добре от легло, защото първото пак ограничава пространството и кара детето да се чувства защитено.

# 117
Точно тези неща и аз четох. Гледах и клипчетата за успокоение. Звучат съвсем логично, а и по спомен с баткото, ами той изобщо не мърдаше в началото, та не мисля, че малкият ще отрази пелената. Точно тези са 2 за 43 лв, което според мен си е супер.

Четох книгата на д-р Карп, в която се говори за повиването и други начини за успокоение на бебето. Целта на тези пелени е да се ограничи размахването на ръчички, евентуални самоудари на бебето с ръце и т.н. Има и техники за бързо успокоение на разревано бебе, обяснения за коликите, за страха от падане, 4-ти триместър и др. Изглеждаше доста обещаващо и аз мисля да взема от тези пелени за повиване. Нищо не пречи да пробвам. Тези пелени са направени така, че да не оказват влияние на тазобедрените стави - крачетата са свободни.
Следя и мама и татко от Канада, които имат бебече на 3 месеца, те също повиват.
Бебето няма концепцията за връзване и свобода, която имат възрастните така, че това да не ви притеснява, че е ограничено. Даже е по добре за него, защото се чувства като в утроба. Дори гнезно е по добре от легло, защото първото пак ограничава пространството и кара детето да се чувства защитено.

# 118
Аз поръчах чувал от Джордж, и там си гледах таблицата според градусите в стаята как да се облече. Но навсякъде я има. Аз смятам да слагам боди с дълъг ръкав и чувала. Ако ше е с одеяло ще слагам боди и ромпър ☺️

# 119
Много благодаря за мненията. Почнаха да ми се изясняват нещата 😊 А тези пелени 2 за 43 лв откъде са?

Общи условия

Активация на акаунт