💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Абе хора , този баща не може ли на място да отиде да подпише сам , защо след като ще присъства му трябва декларация от нотариус ? Това не е ли само в случай че го няма на място ?
Вилхелмина и аз съм в същия филм. Заедно сме от 15 години, но нямаме брак. Сега приятелят ми предложи да сключим брак по най-улеснената процедура преди да се е родило бебето. (и не, не става дума за роматично предложение... уви) Каза ми: "тъкмо никой няма да се сърди, че не вдигаме сватба". Тука поне сме двама, и на мен не ми се занимава с организация на сватба. Но като се замисля, че ще трябва освен това и да си сменям документите, а никак не ми се ходи бременна да вися по тези места, май ще се откажа. Ще изчакаме до пролетта. Дано не размисли до тогава Flushed

Иначе на един наш приятел му се наложи да припознае дете през ноември и ни каза, че е много лесно. Взема се един документ от нотариус и се оставя в болницата май. И това е. Ето една статия по въпроса. https://pravatami.bg/23945
Цитат
Как се извършва припознаването?
След като детето се роди, трябва лично да подам писмено заявление за припознаване до длъжностното лице по гражданско състояние към общината. Това е кметът на съответната община или определено от него длъжностно лице. Другата ми възможност е да подготвя нотариално заверена декларация и да я представя в лечебното заведение, където детето е родено. От там тя ще бъде изпратена до общината по служебен път, заедно със съобщението за раждане. И в двата случая обаче майката на детето трябва да е съгласна с припознаването.

# 91
Не, естествено, то така и комшията може да отиде без мое знание и да ми припознае детето.

# 92
сложно@е! как ще присъства? те в момента на прегледите не го пускат. Няма да може да е там когато раждам. Ще питам в болницата как може да се уреди въпроса, но като цяло варианта с нотариуса не ми се вижда сложен.
Тези наши приятели, на които им се роди дете през ноември и се наложи припознаване - момчето закара мацката, тя влезе да ражда и после 3 дни само са се чували по телефона. Въобще не са го пускали вътре. Отиде да я вземе като я изписаха и тогава видя сина си за първи път на живо. (болница Надежда, София)

# 93
Антигона, R.b92, благодаря ви ☺️
Дано не мърда, за сега сме го спрели пък ще видим ☺️🌹

А иначе за брака.. ако не ви се занимава да сменяте документи просто не вземайте фамилията. И не се налага нищо да променяте ☺️

# 94
И ние нямаме подписано, въпреки че го зова ММ. Предложих декларация, но ММ иска лично да разпише. Януари ще ходим на среща със завеждащ отделение където ще раждам и ще питаме как е процедурата сега.

vdgvdg, голям сладур и добре е излезнал на снимката, моя пандишран само се крие.

# 95
  • Варна
Благодаря на момичетата, които ми отговориха точно това ме интересуваше. ❤
Изникват ми въпроси по никое време и няма кой да питам, нищо че майка ми е медицинско лице и е пряко свързана с бременните. Но аз се чувствам неудобно да задавам въпроси за щяло и нещяло. Естествено, че ще питам и в болницата.
Моята девойка най-накрая се показа миналата седмица, дано успеем и тази да я видим.
Скрит текст:

# 96
Много срамежлива девойка. И изглежда много фина. Пу-пу

# 97
  • Варна
Плашат ме, че ще е едричка, защото аз съм се родила 4,500, бащата и той и да се готвя за секцио 🤦🏻♀ В 28 г.с. беше 1500гр., което според мен и докторът си е ок.

# 98
сложно@е на място пак има нотариус и пак е същата декларация, въпрос на избор и удобство в зависимост от болницата, в която ще раждаш дали има тази възможност. Той реално ще подпише декларацията, ще ти я дадат на теб и ти трябва да решиш дали да я представиш или не, защото в противен случай както каза Антигона и комшията може да ти припознае детето.

# 99
И моето тогава беше толкова 🤷🏽‍♀️ сега го водят едър, 2300 в 32ра седмица.  Аз съм се родила 3300, но мъжът ми се е пръкнал почти 5.

Благодаря за стиснатите палци, глюкозата ми е в норма, дори е под долната граница според стойностите за бременни 🤔 утре ще го коментирам с лекаря.

# 100
Момичета,забравих да си махна халката и вече според мен е късно какво ли не пробвах.Въпроса ми е дали да рискувам да я оставя или да ходя да я режат.Всякакви съвети ще са ми от полза 🙏Днес бях при акушерката,но ме досрамя да я питам 🤦♀.
Може би не съм за тази група,защото съм от Лондон с момченце,но ви следя с интерес❤

# 101
misteriq, защо да си махаш халката? Изобщо не ми е хрумвало. Много ли са ти подути ръцете? Ако е така, може да е сигнал за проблем и трябва да се консултираш с лекар по въпроса. В някаква степен е нормално отичане на крайниците, но ако е толкова екстремно, че не можеш вече да си махнеш халката, си трябва консултация според мен.

# 102
Не било хубаво да се реже . Вчсимвол е на вечната любов . Безкрайността . Все едно я прекъсваш . Така каза мм за годежния . Проверявам го често . Дано не го изтърва .
Момичета,забравих да си махна халката и вече според мен е късно какво ли не пробвах.Въпроса ми е дали да рискувам да я оставя или да ходя да я режат.Всякакви съвети ще са ми от полза 🙏Днес бях при акушерката,но ме досрамя да я питам 🤦♀.
Може би не съм за тази група,защото съм от Лондон с момченце,но ви следя с интерес❤

# 103
Аз моята я махнах още в 5 месец, но аз дебелея доста 😂 със сапун я махнах, пробвай с някакво олио да се намажеш, бях гледала и един трик с конец в youtube ☺️😂

# 104
misteriq, защо да си махаш халката? Изобщо не ми е хрумвало. Много ли са ти подути ръцете? Ако е така, може да е сигнал за проблем и трябва да се консултираш с лекар по въпроса. В някаква степен е нормално отичане на крайниците, но ако е толкова екстремно, че не можеш вече да си махнеш халката, си трябва консултация според мен.
Ами подути са,но според мен това е нормално в последното тримесечие?!? А аз и преди трудно я махах

Общи условия

Активация на акаунт