💝🎄Февруарски Мами 🎄💙2021 Тема IV

• 38 957
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Днес бях на преглед.Бебчо е добре но на мен ми излезе понижен белтък(така е от 2 месеца)+ новото е понижен албумин в кръвта  в комбинация с малко кетони в урината и за капак повишено кръвно😭😭😭😭 аз по принцип съм със ниско.От тази вечер започвам Допегит 3x1 в сряда трябва да си го измеря сутрин,обед,следобед и да се чуя с док. и ако не е ок ще трябва да изтеглим секциото за следващата седмица😨😨😨.В шок съм умирам от страх😩
Всички дрешки,одеалца,олекотени,изпрах в пералня на 40° после сушилня и ги изгладих...като цяло мисля това да им е последното гладене😁.
Пия Биозин мама вече 3ти месец(почнах ги на своя глава за имунитета)нито един от двамата ми доктори не ми е изписвал.
Четох темата много забавни историйки има.На няколко пъти ми се наложи да прекратя четенето толкова много се смях,че ме заболя корема😂😂
Багажа ми е готов.Вчера добавих последните нещица.

# 526
Здравейте бях на консултация и тонове на бебка, та всичко е наред Simple Smile аз си нагласи почти всичко за родилното, остана ми само помпата за кърма, паста за зъби, и такива дребни неща Simple Smile иначе вие какви дрехи гласите?!

# 527
https://m.bg-mamma.com/?topic=1160723

-INA-73Това е последната, но си заслужава да св върнеш и назад да прочетеш старите. Има култови истории и наистина много разтоварващо и успокояващо действа.

Антигона аз съм до под крушата, приготвила съм си само помпата за кърма и от 2-3 дена си повтарям, че трябва да си купя вече бельо за родилки. Изследванията си ги събирам отначало още в папка, та поне те са ми приготвени и аз май друго няма да нося. Нощница, превръзки и т.н дават в болницата, та реално другите неща са ми за последния момент - зарядно, козметика и чехли.
Анна а не приемаш ли допълнително протеин?

# 528
Моя бебо още е седалищно. Май ще се готвя за секцио. Sob Днес ходих на "преглед" при израждащия. Трая всичко сигурно 10 минути. Малко съм разочарована. Тоновете ги чу за 10 секунди. Каза да пия магнезия още, защото иска да задържа бебо до 29-ти и тогава да ме резне. Каза, че шийката е скъсена, но не ми каза колко е, то докато попиташ нещо и вече отваряше вратата. Rage Анестезиолога и той беше един...

# 529
Scarlett , в Чикаго съм. За това и не писах тук толкова време, защото не знам колко се препокриват нещата които се случват тук с това как са нещата при повечето мами.
Не съм сигурна дали е практичност това тук с липсата на майчинство, но със сигурност те подлага под невероятен стрес. Мисля че Госпожа Лаленце пита какво се случва с майчинството - ако си на работа в компания която има 50 или повече работници, и си работил там минимум 12 месеца, ти се полагат 12 седмици неплатена отпуска. Много хора си пазят и платената отпуска за годината и ги събират около 4-4.5 месеца за майчинство (зависи колко стаж имаш за платена отуска и каква е политиката на компанията спрямо това). След това или плащат на някой да гледа детето вкъщи, или напускат работата си за да гледат детето, или си дават бебенцето на градина. За хора които работят за себе си или без договор, този варянт за 12 седмици гарантиран отпуск не съществува въобще.
Тук взимат бебенцата на градина от 6 седмични и се смята за напълно нормално. Няма да подхващам темата за това колко е вредно за бебето и майката в близък и дългосрочен план. Но със сигурност се вижда защо следродилната депресия е такава пандемия тук. Много, много се радвам за майките които могат да са си с дечицата по-дълго, и спокойно да си бъдат в майчинство. Аз се радвам че професиите ни с ММ ни позволяват да имаме по-голяма гъвкавост с графици и кога и от къде работим, та можем да си гледаме децата сами малко по-дълго. И въпреки това синът ни тръгна на градина на 10 месеца и, по време на COVID когато затвориха всичко, цяло лято плащахме на някой да го гледа вкъщи.
Аз вчера подхванах да събирам багажа за болницата но успях само на половина защото много ме заболя гърба и реших да не предизвиквам съдбата. Днес ще довършвам.
Вчера съвзем случайно попаднах на темата Смешно ли е раждането. Наистина е страхотна. Не съм чела предишните теми но сега ще се върна назад да попрегледам.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 00:52 от Catalea

# 530
Аз бях на преглед днес, на тоновете нямаше никакви контракции. Моят термин е 8.02. Понеже бебка започна да си качва доста бързо, лекарката ме посъветва да си стимулирам контракциите с много ходене и най-вече с качване на стълби. Ако продължавам с това темпо иначе и дочакам датата на термина, бебка ще е към 4300... а това значи, че няма да мога да родя нормално по всяка вероятност. Та започнах от днес яко тренировки Simple Smile Не е излишно де, защото вече съм 17 кг отгоре Sob и всичко, което ми помогне да съм в по-добра форма и да имам по-леко раждане си заслужава. И качването на стълби, и разходките сама в това гадно време из квартала са нещо, което ще преглътна. Даже си направих специален тракер да се стимулирам визулано Persevere

# 531
LowRadiation, а казаха ли ти колко тежи бебчето в момента?

Аз бях на преглед днес, на тоновете нямаше никакви контракции. Моят термин е 8.02. Понеже бебка започна да си качва доста бързо, лекарката ме посъветва да си стимулирам контракциите с много ходене и най-вече с качване на стълби. Ако продължавам с това темпо иначе и дочакам датата на термина, бебка ще е към 4300... а това значи, че няма да мога да родя нормално по всяка вероятност. Та започнах от днес яко тренировки Simple Smile Не е излишно де, защото вече съм 17 кг отгоре Sob и всичко, което ми помогне да съм в по-добра форма и да имам по-леко раждане си заслужава. И качването на стълби, и разходките сама в това гадно време из квартала са нещо, което ще преглътна. Даже си направих специален тракер да се стимулирам визулано Persevere

# 532
LowRadiation, а казаха ли ти колко тежи бебчето в момента?
Разбира се, мерят го всеки път. Сега е 3193 грама според техния апарат. Аз съм в 36+4. Кой знае - нали в 9ти месец стават по-неточни тези прогнози. Но аз го очаквах. Това си върви така в нашия род. Въпреки че сме слаби и фини, бебетата стават големи. Горката ми майчица е родила сестра ми 4200, а мен 5 години по-късно 4600. Акушерката й казала най-сериозно да спре с децата до там, че следващия път ще роди слонче.Fearful

# 533
И аз бях на преглед днес. Точно 36г.с. мерят го почти 3,100, което е добре, защото ще съм секцио, нека си е едър.
Тоновете са супер, продължавам с лежането по цял ден и 3х2 магнерот, та да изкараме до датата за операцията. Лекаря е позитивно настроен, че ако продължавам така ще си го задържим вътре минимум 2 седмици, за това не сме дърпали секциото напред - седмица преди термин го писахме.
LowRadiation, в нашия род същата работа. Под 4кг бебета не ги харесваме 😂

И сега ми искат становище от кардиолог за секциото, пък и е добре да ме прегледат, че поддържам пулс 120 в покой 😂 не ми се мисли ,ако тръгна спешно да раждам ,ще удари 200 😂

# 534
Момичета, как ви е енергията през деня? Аз сутрин ставам заредена и уж се чувствам добре, но към 12-13ч вече гасна, и към 17ч вече права заспивам. За по-енергични неща като разходки, упражнения, и стоене права дълго време, и дума не може да става. Домакинската работа колкото може сме я автоматизирали а с останалото ММ се справя когато му остане време. Не си спомням да е имало такава умора с предната бременност. А взимам витамини, храня се добре, и пия необичайно за мен количество вода. Вече започвам да се чудя това едно от "всяка бременност е различна" нещата ли е, или нещо не е както трябва. Чета че е нормално да се изморяваш, още повече в последниа триместър, но чак пък толкова ми се струва прекалено.

# 535
Момичета, как ви е енергията през деня? Аз сутрин ставам заредена и уж се чувствам добре, но към 12-13ч вече гасна, и към 17ч вече права заспивам. За по-енергични неща като разходки, упражнения, и стоене права дълго време, и дума не може да става. Домакинската работа колкото може сме я автоматизирали а с останалото ММ се справя когато му остане време. Не си спомням да е имало такава умора с предната бременност. А взимам витамини, храня се добре, и пия необичайно за мен количество вода. Вече започвам да се чудя това едно от "всяка бременност е различна" нещата ли е, или нещо не е както трябва. Чета че е нормално да се изморяваш, още повече в последниа триместър, но чак пък толкова ми се струва прекалено.

Следобед направо ми пада главата. Лягам да чета книга - заспивам. Пускам филм - заспивам. Даже само да си подпра главата и заспивам. Все едно пак съм в 10 седмица 😂 най-вероятно има общо, че вечер ставам през 1 час.. нз ама и мене ме е хванала най-жестоката умора

# 536
Аз се усещам, че нямам енергия само в почивните дни. Явно колкото повече лежа толкова повече се изморявам. За сметка на това ей сега примерно изобщо не мога да заспя, а съм работила цял ден и то с доста натоварен график 🤷♀

# 537
Аз се усещам, че нямам енергия само в почивните дни. Явно колкото повече лежа толкова повече се изморявам. За сметка на това ей сега примерно изобщо не мога да заспя, а съм работила цял ден и то с доста натоварен график 🤷♀
И аз така. Даже не ми остава време да мисля депресиращи неща. Празниците бяха "смърт" за мен.

# 538
И аз така. Даже не ми остава време да мисля депресиращи неща. Празниците бяха "смърт" за мен.

И аз така Blush  Blush
Работя по цял ден и съм свежарка, явно от хормоните

# 539
Какви дрешки ще вземете за изписването? И по-точно космонавтче или порт-бебе или просто одеалце ще ползвате за връхно?

Общи условия

Активация на акаунт