За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Разгледай коледната/новогодишната тема, може да срещнеш нещо.
Не споменаваш какво е филето... то телешкото такова е само по себе си впечатляващо, с размера си.  Simple Smile
Свинското може например Салтимбока да го направиш... да го разрежеш, за до го напълниш с разни плънки...

# 136
  • София
  • Мнения: 12 689
Здравейте!
Едно бързо въпросче - Мога ли да добавя малко желатин към сместа за Бисквитена торта с маскарпоне? Иска ми се да я направя в ринг и после да украся ефирно, а както знаем, няма как да се отдели ринга при обикновената смес.
Ще се радвам някой да сподели мнение. Blush

Ако искаш погледни тази рецепта. Кремът се получава много вкусен и се отделя от формата. Yum

# 137
  • Мнения: 4 859
Момичета,имам бон филе и се чудя какво да направя.Искам нещо по завъртяно за Коледа или Н. година да бъде ,ама какво...? Моля,за рецепта.

Свинско Уелингтън
http://kuhnqt.blogspot.com/2020/05/blog-post_51.html?m=1

С гъбен сос
https://pep-4o.blogspot.com/2017/09/blog-post.html?m=1

С пепър сос
http://kuhnqt.blogspot.com/2019/07/blog-post_21.html?m=1

Пълнено с бекон и боровинки
http://izzycooks.blogspot.com/2017/02/blog-post_17.html?m=1 

Пушено' ветрило '
  http://vkusnoikrasivo.com/recepy/591/%D0%9F%D1%83%D1%88%D … D0%B8%D0%BB%D0%BE

# 138
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Момичета,имам бон филе и се чудя какво да направя.Искам нещо по завъртяно за Коледа или Н. година да бъде ,ама какво...? Моля,за рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_29.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_8.html

# 139
  • София
  • Мнения: 2 370
Привет, имам кори “Медовик” от Берьозка. Може ли препоръка за сполучлива рецепта с тях? Имам и сгущенка.
Тортата трябва ли да престои в хладилник/извън от предния ден? Досега не съм ползвала тези кори.
Благодаря предварително и весели празници на всички!

# 140
  • Мнения: 270
Иска ми се да направя френски макарони. Отделих белтъците на стайна температура, но се налага утре да ги почвам..дали ще им стане нещо ако си ги сложа в хладилника, да не се развалят отвън? Grinning и ако имате някакви трикчета за френски макарони може да споделите?

# 141
  • София
  • Мнения: 12 220
Момичета,имам бон филе и се чудя какво да направя.Искам нещо по завъртяно за Коледа или Н. година да бъде ,ама какво...? Моля,за рецепта.
Предлагам това, дали ще го харесаш е въпрос на вкус, но ако разгледаш има още рецепти за свинско бонфиле, много са добри.
Ако спазиш минутите, както съм написала ще имаш разкошен Уелингтън
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/12/blog-post_7.html
Скрит текст:

Скрит текст:
Иска ми се да направя френски макарони. Отделих белтъците на стайна температура, но се налага утре да ги почвам..дали ще им стане нещо ако си ги сложа в хладилника, да не се развалят отвън? Grinning и ако имате някакви трикчета за френски макарони може да споделите?
Не би трябвало да ги оставиш на стайна температура, това не е добър вариант. Белтъците се оставят за 3 до 5 дни в хладилник за да преседят, това е задължително и след  това се започват макароните. Те не са лесни, или по точно има тънкости,  и трябва много рецепти да обърнеш за да схванеш как се правят.

# 142
  • София
  • Мнения: 12 689
Привет, имам кори “Медовик” от Берьозка. Може ли препоръка за сполучлива рецепта с тях? Имам и сгущенка.
Тортата трябва ли да престои в хладилник/извън от предния ден? Досега не съм ползвала тези кори.
Благодаря предварително и весели празници на всички!

Сметанов крем за торти с цели яйца

# 143
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Привет, имам кори “Медовик” от Берьозка. Може ли препоръка за сполучлива рецепта с тях? Имам и сгущенка.
Тортата трябва ли да престои в хладилник/извън от предния ден? Досега не съм ползвала тези кори.
Благодаря предварително и весели празници на всички!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

# 144
  • Мнения: 107
Напуканите сладки са наистина много хубави! Имах 100% какао шоколад, който не ставаше за ядене (ама въобще) и направих сладките. Замених захарта с мед, защото не ям захар (затова не ги овалях в захар). Не знам дали, защото не съм яла сладки от месеци, но много ми харесаха, а по принцип не обичам шоколадови сладки и сладкиши. Ще се повтори със сигурност 🥰
напуканите сладки
Скрит текст:

# 145
  • БУРГАС
  • Мнения: 149
Здравейте,търся рецепта за локумена баклава с плънка,беше с амонячна сода...

# 146
  • Мнения: 1 276
Някой може ли да сподели интересна идея как да бъдат сложени късметчетата в питката за Бъдни вечер? Ще съм много благодарна Simple Smile

# 147
  • Мнения: 7 969
В питката за Бъдни вечер слагам само една паричка като я омесвам с тестото, за да не знае никой къде е. На който се падне, той ще е късметлията и ще носи парите в къщи Wink.

# 148
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Е, тя пита за "интересни начини", не кога се слагат късметите. Wink
Иначе и аз не слагам късмети (само парата) в питката, а в баницата за Нова година, но там е друго и не бих казала, че е интересно - с клечки  с късметчето и на парчетата на опечената баница.

Здравейте,търся рецепта за локумена баклава с плънка,беше с амонячна сода...
Какво имаш предвид "с плънка"... да не е с тесто?!
Аз имам баница с локум, с тесто, но е пандишанено без набухвател и ако се увеличат орехите си става баш баклава с локум и с тесто.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:59 от Morena

# 149
  • Мнения: 1 276
Проблем ли е, ако направя меренг за целувки , но го шприцовам и ги изпека примерно половим-1 час по-късно?

Общи условия

Активация на акаунт